https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Επίσκεψη του Βουλευτή Σάμου στην Ικαρία με αφορμή το συνέδριο για το Θερμαλισμό

Επίσκεψη του Βουλευτή Σάμου στην Ικαρία με αφορμή το συνέδριο για το Θερμαλισμό

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης, κατέφθασε στην Ικαρία την Παρασκευή 30/9, προκειμένου να παρακολουθήσει αλλά και να συμμετάσχει στο Συνέδριο : «Ιαματικά Νερά & Κοινωνικός Θερμαλισμός».

Το Συνέδριο, που υπήρξε κατά γενική ομολογία πολύ επιτυχημένο, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ικαρίας, αλλά και του Συλλόγου Ικαρίων Επιστημόνων (Σ.Ι.ΕΠ), φορείς τους οποίους ο βουλευτής συγχαίρει για την εξαιρετική διοργάνωση.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου αναδείχτηκαν και διάφορα προβλήματα στα οποία ζητήθηκε η παρέμβαση του Βουλευτή, ο οποίος έχει ήδη προβεί σε ενέργειες. Η αναγνώριση των Ιαματικών Πηγών της Ικαρίας από τον ΕΟΤ-Υπουργείο Τουρισμού και συγκεκριμένα η ολοκλήρωση της τεκμηρίωσης από την επιτροπή ατομικής ενέργειας ως προς ορισμένα συστατικά των πηγών είναι ένα από τα θέματα συνεργασίας του Βουλευτή του νομού και Δήμου Ικαρίας. Τέλος, αναδείχτηκε η ανάγκη ένταξης των ιαματικών πηγών σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα (ΕΣΠΑ), ώστε να χρηματοδοτηθεί άμεσα η βελτίωση των εγκαταστάσεων αλλά και να αξιοποιηθούν οι πηγές στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους από την τοπική κοινωνία. Ο Βουλευτής εργάζεται στα παραπάνω θέματα και σύντομα θα ενημερώσει για τις εξελίξεις.

Το Σάββατο 1/10, ο Βουλευτής επισκέφτηκε τη μονή της Οσίας Θεοκτίστης κοντά στο χωριό Πηγή, όπου ως γνωστόν οι μεγάλοι ογκόλιθοι ολισθαίνουν προς τον ναό. Θα γίνει σοβαρή γεωλογική μελέτη σε συνεργασία και με το Ε.Μ.Π, ώστε να εκτιμηθεί επιστημονικά το είδος της παρέμβασης. Οι τοιχογραφίες του ναού, είναι υψηλού επιπέδου με μεγάλη εκφραστική ιδιοτυπία. Επίσης επισκέφτηκε τον «Ζωοδότη Χριστό» στο χωριό Στελί, ναό με μεγάλη ιστορική σημασία, με εκπληκτικές τοιχογραφίες, τη συντήρηση του οποίου έχει αποφασίσει το Υπουργείο Πολιτισμού με εθνικούς πόρους, αφού δυστυχώς δεν εντάχθηκε σε κάποιο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας. Οι προκαταρκτικές εργασίες των επιστημόνων του Υπουργείου και η προμελέτη έχουν ήδη ξεκινήσει.

Τέλος, επισκέφτηκε το νοσοκομείο όπου σε συνεργασία με τον Διοικητή κ. Καρδάση και στελέχη έγινε ενημέρωση για την πορεία του έργου που αφορά τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, ενώ συζητήθηκαν τρόποι για την προσπάθεια εκλείανσης σε ό,τι αφορά τη γενική ιατρική κάλυψη του νησιού, με διασταύρωση και συνεργασία όλων των διαθέσιμων υγειονομικών δυνάμεων.

Κοινοποίηση άρθρου: