https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Το Εditorial Της "Εργατικής Αριστεράς" Που Κυκλοφορεί 5/4

Το Εditorial Της “Εργατικής Αριστεράς” Που Κυκλοφορεί 5/4

Ανεξάρτητα από τις περιπέτειες για την υπογραφή της συμφωνίας με τους δανειστές, είναι σαφές ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται για πόλεμο.
Πό­λε­μο ενά­ντια στους συ­ντα­ξιού­χους, που θα δουν τις κα­τα­βαλ­λό­με­νες συ­ντά­ξεις να πε­τσο­κό­βο­νται.

Πό­λε­μο ενά­ντια στα φτωχά νοι­κο­κυ­ριά που θα δουν τους φό­ρους να αυ­ξά­νουν ακόμα και για αυ­τούς που ζουν στα όρια της εξα­θλί­ω­σης.

Πό­λε­μο υπέρ του κε­φα­λαί­ου, που θα δει να μειώ­νο­νται οι φο­ρο­λο­γι­κές υπο­χρε­ώ­σεις των κερ­δών, να δια­γρά­φο­νται οι υπο­χρε­ώ­σεις της συσ­σω­ρευ­μέ­νης φο­ρο­δια­φυ­γής και φο­ρο­κλο­πής, να αυ­ξά­νουν οι «ευ­και­ρί­ες» για «πλιά­τσι­κο» επί της δη­μό­σιας πε­ριου­σί­ας, όπως προ­α­ναγ­γέλ­λει η από­φα­ση για πώ­λη­ση μο­νά­δων της ΔΕΗ.

Στον πό­λε­μο αυτόν δεν υπάρ­χει καμία νο­μι­μο­ποι­η­τι­κή βάση, δεν υπάρ­χει ούτε το πιο σκλη­ρό άλ­λο­θι: ενώ το Μνη­μό­νιο 4 προ­α­πο­φα­σί­ζε­ται τώρα, οι απο­φά­σεις για το χρέος ανα­βάλ­λο­νται, λέει, για μετά τις…γερ­μα­νι­κές εκλο­γές.

Τον πό­λε­μο αυτόν πρέ­πει να τον δώ­σου­με. Απο­φα­σι­στι­κά και χωρίς δι­σταγ­μούς. Γιατί την επό­με­νη ημέρα της υπο­γρα­φής αυτών των μέ­τρων, η κα­τά­στα­ση για τον κό­σμος μας θα είναι αφό­ρη­τα χει­ρό­τε­ρη.

Πρώτο βήμα της απά­ντη­σης πρέ­πει να είναι μια γε­νι­κή πα­νελ­λα­δι­κή απερ­γία. Είναι σαφές ότι η συν­δι­κα­λι­στι­κή γρα­φειο­κρα­τία, κυ­ρί­ως στη ΓΣΕΕ, κω­λυ­σιερ­γεί, προ­σπα­θεί να απο­φύ­γει αυτό το κα­θή­κον, διευ­κο­λύ­νο­ντας την κυ­βέρ­νη­ση όπως διευ­κό­λυ­νε και στην υπο­γρα­φή των προη­γού­με­νων μνη­μο­νί­ων.

Με συ­ντο­νι­σμό όλων των συν­δι­κα­λι­στι­κών δυ­νά­με­ων, με απο­φά­σεις από τα κάτω, δεν πρέ­πει να πα­ραι­τη­θού­με από το στόχο της ορ­γά­νω­σης μιας μα­ζι­κής απερ­για­κής απά­ντη­σης.

Η φε­τι­νή Πρω­το­μα­γιά απο­κτά ει­δι­κό βάρος. Σε αυτήν πρέ­πει να εκ­φρα­στούν η οργή και οι πραγ­μα­τι­κές δια­θέ­σεις της κοι­νω­νι­κής βάσης. Όλοι οι ερ­γα­τι­κοί χώροι, η νε­ο­λαία, οι το­πι­κές αντι­στά­σεις, οι αντι­ρα­τσι­στι­κές αντι­φα­σι­στι­κές πρω­το­βου­λί­ες, πρέ­πει από τώρα να μπουν στην ορ­γα­νω­μέ­νη προ­σπά­θεια για να «χτι­στεί» μια κι­νη­το­ποί­η­ση, που θα είναι πο­λι­τι­κό «μή­νυ­μα»: ότι δρώ­ντας μαζί, μπο­ρού­με να στους στα­μα­τή­σου­με.

Η μνη­μο­νια­κή απο­θρά­συν­ση των ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ-ΑΝΕΛ, οδη­γεί σε απο­θρά­συν­ση σε όλα τα μέ­τω­πα:

-Στη Νέα Φι­λα­δέλ­φεια γί­νε­ται πρόβα τζε­νε­ρά­λε για την κα­τά­λη­ψη ολό­κλη­ρων πε­ριο­χών από τους ιδιω­τι­κούς «στρα­τούς» των με­γα­λο­ε­πι­χει­ρη­μα­τιών. Και το μο­ντέ­λο αυτό έχει την τάση να επε­κτα­θεί: στο Γουδή, στο ΟΑΚΑ, στο ΣΕΦ, στο Τάε Κβο Ντο, οι ευ­και­ρί­ες για «πλιά­τσι­κο» των κα­πι­τα­λι­στών πολ­λα­πλα­σιά­ζο­νται.
-Με κυ­βέρ­νη­ση της, τάχα μου, Αρι­στε­ράς, η Χ.Α. επα­νε­νερ­γο­ποιεί τα «τάγ­μα­τα εφό­δου». Και όταν απο­δει­κνύ­ε­ται ότι οι μπρά­βοι μι­σθο­δο­τού­νται πλέον από τη βουλή δεν βρί­σκε­ται ούτε ένας οπα­δός της θε­ω­ρί­ας των «βα­θιών δη­μο­κρα­τι­κών αλ­λα­γών» έτοι­μος να πα­ραι­τη­θεί.
-Την ώρα των πιο σκλη­ρών μέ­τρων ενά­ντια στους ερ­γα­ζό­με­νους και τους συ­ντα­ξιού­χους ο ΥΠ.ΕΘ.Α. του Τσί­πρα, δια­πραγ­μα­τεύ­ε­ται νέες αγο­ρές όπλων στις ΗΠΑ, τάζει νέες βά­σεις στο ΝΑΤΟ και στους αμε­ρι­κα­νούς, ενώ στα νησιά δια­μορ­φώ­νο­νται μια πραγ­μα­τι­κή κό­λα­ση για τους πρό­σφυ­γες.

Αυτόν τον αντι­δρα­στι­κό κα­τή­φο­ρο πρέ­πει να τον στα­μα­τή­σου­με. Η ενό­τη­τα στη δράση είναι ανα­πό­φευ­κτη προ­ϋ­πό­θε­ση για όποιον ει­λι­κρι­νά θέλει να κι­νη­θεί σε αυτή την κα­τεύ­θυν­ση. Ετοι­μά­ζο­ντας, με σο­βα­ρή ορ­γα­νω­μέ­νη προ­σπά­θεια, την ανα­γκαία μα­ζι­κή απά­ντη­ση στην αντερ­γα­τι­κή-αντι­κοι­νω­νι­κή νέα συμ­φω­νία με τους δα­νει­στές. Συν­δέ­ο­ντας τον αγώνα για την υπε­ρά­σπι­ση των δη­μο­κρα­τι­κών δι­καιω­μά­των, με την αντι­ρα­τσι­στι­κή-αντι­φα­σι­στι­κή πάλη, με την αλ­λη­λεγ­γύη στους πρό­σφυ­γες και τα
αντι­πο­λε­μι­κά-αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κά αι­τή­μα­τα.

Όλοι μαζί μπο­ρού­με!

Πηγή : rproject

Κοινοποίηση άρθρου: