Οι καλύτεροι web browsers για το 2016!

Best web browsers 2016

Οκ, όλοι έχουμε έναν ή και παραπάνω web browsers ή περιηγητές, αν θέλετε στα ελληνικά- που προτιμούμε για περιήγηση στο internet, όμως οι περισσότεροι απο εμάς φαίνεται ότι χρησιμοποιούμε τον Google Chrome. Όμως είναι όντως αυτός ο καλύτερος;

Σας παρουσιάζουμε τους καλύτερους web browsers για το 2016, για να δείτε ότι υπάρχουν κι άλλοι πολύ καλοί περιηγητές πέρα απο το Chrome.
Μπορεί να χρειάζεστε έναν browser που προσφέρει περισσότερες επιλογές στην εμφάνιση ή στην ιδιωτικότητα και την προστασία, μπορεί να βρείτε κάποιον πιο γρήγορο ή απλά θέλετε να δοκιμάσετε τους καλύτερους για αλλαγή και να επιλέξετε απο μόνοι σας. Πάμε να τους δούμε:

1. GOOGLE CHROME

GOOGLE CHROME

Ο πιο διαδεδομένος browser & όχι άδικα


Ναι, σαφώς και θα ήταν μέσα στην λίστα και είναι ο καλύτερος για το 2016. Η Google έφτιαξε έναν γρήγορο & αποτελεσματικό browser, ο οποίος μάλιστα, σύμφωνα με την w3schools’ browser trend analysis, οι χρήστες του αυξάνονται με θεαματικό ρυθμό, ακόμα και αν αναγκαζόμαστε να έχουμε και τον Microsoft Edge λόγω των Windows. Γιατί όμως είναι τόσο πετυχημένος; Είναι γρήγορος, όμορφος και σταθερός.

Επιπλέον σου προσφέρει την μεγαλύτερη γκάμα από πρόσθετα (extensions) τα οποία μπορείς να προσθέσεις στο browser για διάφορες εργασίες κτλ, προσφέρει ακόμα και γονικό έλεγχο (parental controls), πολλές επιλογές παραμετροποίησης και επιλογές ώστε να φτάσεις την απόδοσή του στο μάξιμουμ.

Βέβαια υπάρχουν και τα αρνητικά. Ένα πολύ σημαντικό είναι ότι η χρήση του «τρώει» πολύ Ram, οπότε υπάρχει πρόβλημα για τους υπολογιστές με μικρή Ram και είναι πίσω στα benchmarks τεστς. Τέλος, είναι ένας browser της Google, η οποία, όπως καταλαβαίνετε, κρατά & χρησιμοποιεί τα στοιχεία και το ιστορικό σας, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Κατεβάστε το Google Chrome εδώ.

2. OPERA

Opera Browser

Ίσως ο πιο υποτιμημένος browser


Είναι λυπηρό που ο Opera κατέχει μόλις το 1% της χρήσης browser στον κόσμο, καθώς είναι ένας πραγματικά ποιοτικός περιηγητής. Είναι γρήγορος και έχει μία πολύ όμορφη και καθαρή εμφάνιση ενώ προσφέρει και πολλές ξεχωριστές επιλογές.

Ο κυριότερος όμως λόγος που έρχεται δεύτερος στην λίστα μας, είναι η επιλογή Opera Turbo. Με αυτή την λειτουργία, ο browser αναλύει ανα πάσα στιγμή την ταχύτητα της σύνδεσής σας και διαχειρίζεται τα δεδομένα σωστά, ώστε να σας εμφανίσει γρηγορότερα την ιστοσελίδα σας.

Επιπλέον, μειώνει την χρήση των μεγάλων δεδομένων κι έτσι είναι ιδανικός και για το κινητό ενώ παράλληλα ο Opera διαχειρίζεται ορθά τις πιθανές ασφαλείς τοποθεσίες που έχετε ,όπως ο ηλεκτρονικός τραπεζικός λογαριασμός σας, ώστε να μην έχετε προβλήματα παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Τέλος, προσφέρει το δικό του add-blocker για να μπλοκάρετε τις ενοχλητικές διαφημίσεις & μία επιλογή εξοικονόμησης μπαταρίας που υπόσχεται καλύτερες επιδόσεις για τον υπολογιστή σας.

Κατεβάστε τον Opera εδώ.

3. MICROSOFT EDGE

 

Microsoft Edge

H νέα πρόταση της Microsoft


Ο Microsoft Edge είναι ο νέος, προεγκαταστημένος browser στα Windows 10 και η χρήση του είναι κάπως παράξενη. Γιατι; Διότι ταυτόχρονα με τον Edge υφίσταται στα Windows και ο γνωστός Internet Explorer και σύμφωνα με την Microsoft ο Edge είναι περισσότερο για την «μάζα» καθώς είναι περισσότερο φιλικός στον χρήστη ενώ ο Explorer είναι πιά περισσότερο για τις εταιρίες. Τελοσπάντων, η Microsoft δεν έχει καλό ιστορικό με τους browsers.

Ο Microsoft Edge είναι δημιουργημένος να ενώνει πολλές λειτουργίες μαζί: Για παράδειγμα τρέχει μία όμορφη & μοντέρνα εμφάνιση σε tablet ενώ είναι συμβατός και με την Cortana. Επίσης είναι «συμβατός» με την εποχή του internet, απομακρύνοντας έτσι μη ασφαλή πρωτόκολλα όπως το ActiveX και σε αναγκάζει να μεταβείς στον Explorer αν θέλεις να τα χρησιμοποιήσεις.

Αν εξαιρέσεις κάποια μικροπροβλήματα, το browsing με τον Edge είναι απόλαυση. Είναι γρήγορος, με πολύ καλά αποτελέσματα στα benchmarks, η επιλογή «reading mode» κάνει τα πολύπλοκα sites πιό απλά στην ανάγνωση ενώ μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις και σε μη Windows περιβάλλον (πχ σε linux ή σε Apple συσκευές) καθώς δεν θα υποφέρει απο προβλήματα ασφαλείας όπως έκανε ο μικρότερός του αδερφός,ο Explorer.

Κατεβάστε τον Microsoft Edge εδώ.

4. MOZILLA FIREFOX

 

Mozilla Firefox

Ο άλλοτε κραταιός browser


O Mozilla κάποτε ήταν ο πιο διάσημος browser, ενώ σήμερα κατέχει την τρίτη θέση δημοφιλίας. Γιατί αυτο; Η απαντηση δεν είναι ξεκάθαρη: Ενώ έχει προβλήματα και έχει μείνει πίσω στην εμφάνιση σε σχέση με τους ανταγωνιστές του, ωστόσο ανανεώνεται συχνά-κάθε έξι εβδομάδες- και έχει μία μεγάλη ποικιλία απο πρόσθετα για να διαλέξεις.

Ο Firefox πια στα benchmarks βρίσκεται σε μέτριο επίπεδο, πολλές φορές και κάτω του μετρίου. Πρόσφατες προσθήκες όπως η υποστήριξη στο Pocket μπορεί να μην αρέσουν σε όλους, αλλά κάποιοι θα τις αγαπήσουν. Και αυτό ακριβώς είναι που χαρακτηρίζει τον Mozilla σήμερα: διχαστικός ως προς το αν αξίζει όπως παλιά ή όχι, πέρα του ότι αποτελεί έναν σταθερό & ποιοτικό περιηγητή.

Πάντως αν ψάχνετε κάτι παρόμοιο, για εσάς είναι ο Waterfox, ναι καλά διαβάσετε, είναι η ενναλακτική του Firefox, η οποία όμως είναι, υποτίθεται, πιο γρήγορη έκδοση και χωρίς να περιλαμβάνει κάποιους περιορισμούς της κανονικής έκδοσης.

Κατεβάστε το Mozilla Firefox εδώ.

5. VIVALDI

Vivaldi

Μία ξεχωριστή επιλογή όπου μπορείς να δώσεις το στίγμα σου


Εδώ ίσως έχουμε κάτι διαφορετικό. Όλοι μας περνάμε πολύ ώρα στον browser μας και με τον Vivaldi μπορείς να τον κάνεις ακριβώς όπως θέλεις τον browser σου: σε προσωπικό, μοναδικό στύλ και πιο εύχρηστο για σένα. Χρησιμοποιώντας τεχνολογίες όπως το javascript, το Vivaldi μπορεί να μεταμορφώθεί σε χρώμα ανάλογα με τις τοποθεσίες που επισκέπτεστε και γενικά η δομή του μπορεί να μεταβληθεί όπως εσέις το επιθυμείτε.

Υπάρχουν και κάποιες πολύ καλές λειτουργίες, όπως μία επιλογή για να παίρνεις σημειώσεις άμεσα, λειτουργία όπου σου επιτρέπει να εμφανίζεις σε μία στήλη στην άκρη της οθόνης, δίπλα στην κύρια οθόνη, μία δεύτερη ιστοσελίδα ώστε να αλληλοεπιδράς ευκολότερα και, τέλος μία πολύ χρηστική διαχείρηση των καρτελών & ιστοσελίδων σου, σε αντίθεση με άλλους browsers.

Όχι, δεν είναι ο πιό γρήγορος browser εκεί έξω και δεν έχει και την καλύτερη υποστήριξη σε αναβαθμίσεις και πρόσθετα αλλά ο browser είναι σχετικά καινούργιος στον τομέα, οπότε ίσως όλα έρθουν στην ώρα τους. Αν συνεχίσει την σωστή υποστήριξη και έχοντας τις μοναδικές του λειτουργίες, σίγουρα θα μας απασχολήσει στο μέλλον ώς βασικός ανταγωνιστής.

Κατεβάστε τον Vivaldi εδώ.

6. MICROSOFT INTERNET EXPLORER

ie11

Ο πιό γνωστός & μισητός..


Ο γνωστό μας Internet Explorer είχε τα πάνω και τα κάτω του στην μακρά διαδρομή του και κατέληξε να μένει πίσω απο τους βασικούς ανταγωνιστές του. Έπειτα απο δικαστικές περιπέτειες, κακές επιλογές της Microsoft και παλαιοτερες κακές αναβαθμίσεις, ο browser έμεινε πολύ πίσω απο τον ανταγωνισμό.

Όλα αυτά όμως τελειώνουν με τον Internet Explorer 11. Είναι όμορφος, ισχυρός, με δυνατότητες παραμετροποίησης και απαιτεί μικρότερη χρήση RΑΜ & CPU από τον Chrome και τον Firefox.

Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι είναι τέλειος. Τα tests της Google, V8, έδειξαν ότι έχει προβλήματα ενώ έχει θέματα και με την διαχείρηση των πρόσθετων (addons & extensions). Οπότε αν δεν επιθυμείς μεγάλες παραμετροποιήσεις και πρόσθετα τότε ίσως είναι ιδανικός για σένα, διαφορετικά καλύτερα να τον αποφύγεις.

Κατεβάστε τον Internet Explorer εδώ.

7. TOR BROWSER

Tor Browser

Iδιωτικότητα & dark web σε ένα


Ο συγκεκριμένος browser, μάλλον άδικα βέβαια, είναι περισσότερο συνδεδεμένος με το λεγόμενο dark web (περισσότερα για το dark web σας γράψαμε εδώ). Ναί, είναι αλήθεια ότι με αυτόν τον browser μπορείς να έχεις πρόσβαση σε μη ασφαλή sites που όλοι οι browser σου αρνούνται την πρόσβαση , το πραγματικό όμως «asset» του Tor είναι οι επιλογές ιδιωτικότητας που σας προσφέρει, καθώς η κυκλοφορία των δεδομένων σας δρομολογείται απο διάφορους και τυχαίους server ανα τον κόσμο, έτσι ώστε η παρακολούθηση των κινήσεών σας να είναι πραγματικά δύσκολη.

Ο Tor έχει πραγματικά ένα αξιόλογο σύνολο εργαλείων: Ο Tor ο ίδιος είναι μία βαριά τροποποιημένη έκδοση του Firefox με σκοπό την καλύτερη ιδιωτικότητα στο browsing, περιελαμβάνοντας μία σειρά απο επιλογές & ρυθμίσεις ώστε να έχετε παράλληλα καλύτερη προστασία και ιδιωτικότητα. Ξεχνάς δημόσια ιστορικά, cookies, bookmarks και ό,τι άλλο μπορεί να προδώσει το σερφάρισμά σου στο internet με φυσικό ή ηλεκτρονικό τρόπο.

Ο Tor δεν είναι, κατά την γνώμη μας, για πρωτεύον browser αλλά ως δευτερεύον όταν επιθυμείς να σερφάρεις στο web με ιδιωτικότητα ή να παρακολουθήσεις ιστοσελίδες στο λεγόμενο dark web. Βέβαια αυτά είναι επιλογές αλλά σαν εργαλείο για τα παραπάνω ο Tor είναι ισχυρός. Μπορείς ακόμα να τον τρέχεις μέσω USB stick στον υπολογιστή σου, ώστε να μην αφήνεις κανένα απολύτως σημάδι εντοπισμού.

Κατεβάστε τον Tor εδώ.

Πηγή

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;

Γίνεται ο πρώτος που θα σχολιάσει στο άρθρο "Οι καλύτεροι web browsers για το 2016!"

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*


Πατήστε για κοινοποίηση
Κρύψε την κοινοποίηση
Scroll Up