Δεκέμβριος: Πού θα πάτε, τι θα κάνετε δωρεάν!

Eκδηλώσεις, φεστιβάλ, πάρτυ, κινηματογράφος και άλλες δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε δωρεάν τον Δεκέμβριο.

Το ντοκιμαντέρ «Το χρυσό κάλυμμα» στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συνεχίζει τις προβολές του μηνιαίου κύκλου με τίτλο «Ιστορικά ντοκιμαντέρ Ελλήνων δημιουργών», στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στον Ταύρο. Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, (ώρα 19:00), θα πραγματοποιηθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ, «Το χρυσό κάλυμμα» (1992, 50’), παραγωγής ΕΡΤ ΑΕ, σε σενάριο- σκηνοθεσία Κώστα Βάκκα. Πληροφορίες εδώ.

11ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών

Το Κέντρο Κοινωνίας Επιστήμης και Τέχνης CAID και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48) υποδέχονται από 30/11 ως 6/12 ταινίες σχετικές με την επιστήμη και παράλληλες εκδηλώσεις. Όλες οι προβολές είναι με ελεύθερη είσοδο – Αναλυτικά ολόκληρο το πρόγραμμα θα το βρείτε εδώ.

Εκδήλωση: Η ΒΙΟΜΕ στην άλλη άκρη του κόσμου – και party στο θέατρο Εμπρός
Εκδήλωση-ενημέρωση διοργανώνει η ΒΙΟΜΕ, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, 19:00, σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος). Θα ακολουθήσει πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης, στο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ (Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή, μετά τις 23:00). Πληροφορίες εδώ.

Χριστουγεννιάτικος Κόσμος στο ΚΠΙΣΝ

Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ζωντανεύει από την 1η Δεκεμβρίου! Απαραίτητη η προεγγραφή σε όλες τις εκδηλώσεις εδώ.

Δωρεάν σινεμά για όλους στον Χειμερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Ηλιούπολης [Πρόγραμμα]

Για μια χρονιά ακόμη ξεκινάει η λειτουργία του Δημοτικού Χειμερινού Κινηματογράφου. Αντί εισιτηρίου, μπορεί να προσφέρετε τρόφιμα και άλλα αγαθά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Πληροφορίες εδώ.

Προβολή ντοκιμαντέρ «Η ιστορία είμαι εγώ – Ανδρέας Λεντάκης»

Η Κινηματογραφική Λέσχη του Φιλοπρόοδρου Ομίλου Υμηττού, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατο του Ανδρέα Λεντάκη (δήμαρχος Υμηττού επί σειρά ετών αλλά και συνεργάτης του Φ.Ο.Υ.), διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του τη Δευτέρα 4/12 (8.30μ.μ.), στο πλαίσιο της οποίας προβάλλεται το ντοκιμαντέρ του Μένου Δελιοτζάκη «Η ιστορία είμαι εγώ – Ανδρέας Λεντάκης» (Ανδρέα Λεντάκη -πρώην Θράκης- & Αμισού, Υμηττός, 2107625856).

Δωρεάν προβολές ντοκιμαντέρ στο Exile Room

Το Exile Room (Αθηνάς 12, Μοναστηράκι, 3ος όροφος), θα προβάλλει δωρεάν τα ντοκιμαντέρ Minute Bodies: The Intimate World of F. Percy Smith σε σκηνοθεσία Stuart A. Staples (7/12 στις 21.00) και Ο Θαυματουργός Κόσμος του Jean Painleve (21/12 στις 21.00).

Κινηματογραφικές προβολές και θεατρικές παραστάσεις στο Κινηματοθέατρο Κώστας Γαβράς (Βασιλικών 6, Περιστέρι)

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Εργαστήρια για όσους ξεχνούν λίγο ή πολύ στο ΚΠΙΣΝ!

Ενισχύστε τη μνήμη και τις άλλες νοητικές λειτουργίες σας παίζοντας και διασκεδάζοντας όλοι μαζί! Σκοπός των δραστηριοτήτων αυτών είναι η νοητική κινητοποίηση, η σωματική ευεξία, η τόνωση της αυτοπεποίθησης και η κοινωνικοποίηση. Με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών, συμμετέχετε σε παιχνίδια που συνδυάζουν νοητική και φυσική άσκηση, καθώς και ψυχική ενεργοποίηση. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες άνω των 50 ετών που θέλουν να διατηρηθούν δραστήριοι και υγιείς! Μην ξεχνάτε ότι ο συνδυασμός νοητικής και σωματικής δραστηριότητας συντελεί αποφασιστικά στην πρόληψη της άνοιας και της νόσου Alzheimer. Πληροφορίες εδώ.

Πέντε σελίδες της προσωκρατικής φιλοσοφίας: Παρμενίδης

Η σειρά ομιλιών στις οποίες ο καθηγητής φιλοσοφίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Βασίλης Κάλφας, αναλύει πέντε βασικούς σταθμούς της προσωκρατικής φιλοσοφίας, με βάση τα αποσπάσματα των πρώτων φιλοσόφων.

Ένα σύντομο πρωτότυπο κείμενο αποτελεί κάθε φορά την αφετηρία για την εισαγωγή στις θεωρίες ενός σημαντικού προσωκρατικού φιλοσόφου, αλλά και την κατανόηση των εξελίξεων που οδήγησαν στους σημερινούς τρόπους σκέψης.

05/12: Παρμενίδης
12/12: Δημόκριτος
19/12: Γοργίας

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Qigong στο ΚΠΙΣΝ

Αρχαία κινέζικη πρακτική άσκησης που απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης σχεδιασμένο ειδικά για άτομα άνω των 50 ετών. Συνδυάζει ήπιες, αργές, επαναλαμβανόμενες κινήσεις, με κιναισθητική συγκέντρωση, διαλογισμό και έλεγχο της αναπνοής. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΠΗΓΗ

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;

Γίνεται ο πρώτος που θα σχολιάσει στο άρθρο "Δεκέμβριος: Πού θα πάτε, τι θα κάνετε δωρεάν!"

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*


Πατήστε για κοινοποίηση
Κρύψε την κοινοποίηση
Scroll Up