ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 14ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ekpaideutikoi_ikarias_fournwn@yahoo.gr
τηλέφωνο: 6973062590
ΑΠ: 50 ,17/12/17
ΠΡΟΣ:
Μέλη Συλλόγου
ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 14ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας-Φούρνων χαιρετίζει όλα τα μέλη του Συλλόγου που συμμετείχαν στην πανεργατική απεργία της 14ης Δεκεμβρίου φτάνοντας το ποσοστό συμμετοχής του Συλλόγου μας στην απεργία στο 52%. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της περιοχής μας που τη μέρα της απεργίας συμμετείχαν καθολικά στην απεργία «βάζοντας λουκέτο» στις σχολικές τους μονάδες.
Επίσης χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους που με την παρουσία τους στήριξαν την απεργιακή συγκέντρωση την οποία κάλεσαν το Εργατικό Κέντρο Σάμου και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στον Εύδηλο, όπου συμμετείχαν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας-Φούρνων, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων-Βιοτεχνών-Εμπόρων-Επαγγελματιών Ικαρίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ικαρίας-Φούρνων, η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ (παράρτημα Σάμου-Ικαρίας), το Σωματείο Μισθωτών Συνταξιούχων Ικαρίας, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Συναφών Επαγγελμάτων Ικαρίας, το Σωματείο Εργαζομένων στους Δήμους Ικαρίας- Φούρνων η Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας (μέλος ΟΓΕ, η Ομάδα Γυναικών Αγίου Κηρύκου Ικαρίας (μέλος ΟΓΕ) καθώς και η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών Β. Αιγαίου.
Στους γονείς που βρέθηκαν στον χώρο της κινητοποίησης μοιράστηκε η επιστολή του Συλλόγου μας για την Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή, ενώ τα σωματεία που παραβρέθηκαν στην κινητοποίηση ψήφισαν κείμενο αλληλεγγύης ενάντια στην εκδικητική και τρομοκρατική απόλυση της συμπατριώτισσάς μας, συνδικαλίστριας και μέλος του Δ.Σ του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος -Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου Κρήτης, Καμίτση Μαρίας.
Το προηγούμενο διάστημα ενημερώσαμε για τα μέτρα που σχεδιάζουν για το επόμενο διάστημα κυβέρνηση – ΟΟΣΑ – ΣΕΒ – Ευρωπαϊκή Ένωση – τρόικα, τόσο για μισθούς και συντάξεις, όσο και για τις εργασιακές μας σχέσεις και την κατάσταση στα σχολεία καλώντας στην απεργία.
Στο χέρι μας είναι να τα σταματήσουμε, ακόμα και να τα ανατρέψουμε και αυτό θα εξαρτηθεί με την ακόμα πιο μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, είτε αυτές είναι απεργίες, είτε είναι στάσεις εργασίας, είτε συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια, αλλά και με το χτίσιμο κοινού μετώπου με τους άλλους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Σας καλούμε, λοιπόν, σε συσπείρωση γύρω από το Σύλλογό μας και πιο μαζική συμμετοχή στους αγώνες που ακολουθούν.

Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος Η Γραμματέας

Σωτηρίου Αναστασία Γλαρού Αθηνά

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;

Γίνεται ο πρώτος που θα σχολιάσει στο άρθρο "ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 14ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ"

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*


Πατήστε για κοινοποίηση
Κρύψε την κοινοποίηση
Scroll Up