https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Δόθηκε λύση: Ισχύουν νόμιμα έναντι όλων τα εφ' όρου ζωής πιστοποιητικά αναπηρίας και όσα εκδόθηκαν πριν την 1/9/2011

Δόθηκε λύση: Ισχύουν νόμιμα έναντι όλων τα εφ’ όρου ζωής πιστοποιητικά αναπηρίας και όσα εκδόθηκαν πριν την 1/9/2011

Ο Τάκης Αλεξανδράκης από το Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας ενημερώνει, μέσω του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ 100,3 στην εκπομπή της Μάρμω Γουλέ στις 05-08-2017, πως τα πιστοποιητικά αναπηρίας που έχουν εκδοθεί από υγειονομική επιτροπή πριν την 1-9-2011 ισχύουν νόμιμα έναντι όλων, παράγουν διαρκώς νόμιμα αποτελέσματα έως την ημερομηνία λήξης τους και πρέπει να γίνονται δεκτά από κάθε δημόσια υπηρεσία.

Το στοιχείο αυτό επιβεβαιώθηκε από την Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού, σε απάντηση σχετικού ερωτήματος του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας.

 

2017-08-04_31 Ανακοίνωση – Απάντηση του Γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών
της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού για το θέμα της αποδοχής των εν
ισχύ πιστοποιητικών αναπηρίας

 

Σε απάντηση της επιστολής του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν.Λακωνίας προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (αρ. πρ. εξερχομένων 30/21-06-2017) και θέμα: Παράκληση για παρέμβαση του Πρωθυπουργού για την αποδοχή των εν ισχύ πιστοποιητικών αναπηρίας, λάβαμε σήμερα 03-08-2017 την ακόλουθη επίσημη απάντηση που έστειλε το Γραφείο Κοινωνικών Πολιτικών της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, το οποίο συμφωνεί (φυσικά) απόλυτα με την έννομη τάξη της χώρας μας, επισφραγίζοντας όλα όσα σας έχουμε αναφέρει σχετικά με την εφ’ όρου ζωής ισχύ των πιστοποιητικών αναπηρίας που έχουν εκδοθεί πριν την 1-09-2011, και φέρουν την σχετική σημείωση “εφ’ όρου ζωής” στο σώμα του κειμένου τους.

Συγκεκριμένα το έγγραφο αναφέρει:

“Μετά την ίδρυση των ΚΕ.Π.Α., οι ανωτέρω γνωματεύσεις διατηρούν την ισχύ τους έως τη λήξη τους, ενώ αυτές των οποίων η κρίση είναι εφ’ όρου ζωής, μπορούν να χρησιμοποιούνται επ’ αόριστον”. Κατόπιν τούτου, στην περίπτωση όπου μία δημόσια υπηρεσία αρνείται να δεχτεί το εν ισχύ πιστοποιητικό αναπηρία σας, σας καλούμε να εκτυπώσετε ένα αντίγραφο του επίσημου αυτού εγγράφου και να το συνυποβάλλετε μαζί με το νόμιμο εν ισχύ εφ’ όρου ζωής πιστοποιητικό αναπηρίας.

Αλεξανδράκης Τάκης

takisalexandrakis.blogspot.gr

Κοινοποίηση άρθρου: