Έκκληση για σκυλοτροφές και εθελοντές για τα σκυλιά που έχουν εγκαταλειφθεί στην Πάρνηθα

Επτά εθελοντές, αφού συγκέντρωσαν σκυλοτροφές, ανέβηκαν σήμερα στην Πάρνηθα της Αττικής για να δώσουν τροφή στα αδέσποτα σκυλιά, που κάποιοι εγκατέλειψαν στο βουνό για να τα ξεφορτωθούν. Τα ζώα μέσα στο χιονιά υποφέρουν ακόμα περισσότερο καθώς οι λιγοστοί φιλόζωοι που τα ταΐζουν και τα νοιάζονται όταν ο καιρός χαλάει τόσο πολύ και η χιονοκάλυψη είναι εκτεταμένη δυσκολεύονται να τα προσεγγίσουν.
Πολλά από τα σκυλιά εκτός από το ψύχος έχουν να αντιμετωπίσουν και τις ασθένειες αφού είναι ανεμβολίαστα.

Η Μαρία Πλίνη, που μίλησε στο www.zoosos.gr, περιγράφει ως εξής τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ζώα, στον αγώνα επιβίωσης το οποίο δίνουν για να αντέξουν το ψύχος καθώς και στα όσα έκαναν σήμερα αυτοί οι επτά άνθρωποι που άφησαν την βολή τους για να ταΐσουν πλάσματα που υποφέρουν.

Συγκεκριμένα τονίζει: «Σήμερα μαζευτήκαμε μία εθελοντική ομάδα από διάφορες περιοχές της Αττικής για έναν σκοπό, την σίτιση και την περίθαλψη των αδέσποτων της Πάρνηθας. Ήμασταν 7 άτομα. Επομένως χωριστήκαμε σε 2 ομάδες (δεδομένου ότι είχαμε 2 αμάξια). Μία ομάδα ήταν η Ριάννα και ο Νίκος και η άλλη ομάδα εγώ, η Μαρία, η Διονυσία, η Μαρία και η Δέσποινα.

Η Ριάννα και ο Νίκος σε συνεργασία με την κυρία Δήμητρα που γνωρίζει τα ζώα εκεί και τα κατατόπια ανέβηκαν στο βούνο της Πάρνηθας. Ωστόσο η κυρία Δήμητρα μας ενημέρωσε και για την τραγική κατάσταση που επικρατεί από την άλλη μεριά του βουνού (προς Φυλή, Χασιά, Μονή Κλειστών και προς Δερβενοχώρια).

Μιας και εμείς ήμασταν περισσότερα άτομα και με μπόλικο απόθεμα τροφής (4 τσουβάλια, σακούλες ξηράς τροφής, κονσέρβες, μαγειρεμένο φαγητό και φαρμακείο) αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε το δυσκολότερο μονοπάτι… Πήγαμε στη Φυλή όπου έγινε η πρώτη σίτιση 5 σκύλων (3 από αυτά με δερματικά) και φτάσαμε μονή κλειστών και Δερβενοχώρια όπου λόγο χιονιού δεν υπήρχε πρόσβαση από ένα σημείο και μετά οπότε αφήσαμε το αμάξι και συνεχίσαμε με τα πόδια σπάζοντας σε δύο μικρότερες ομάδες πήραμε 2 διαφορετικές κατευθύνσεις.

Εντοπίστηκε μία αγέλη κουταβιών, ζώα φοβισμένα και με βλέμμα που δύσκολα ξεχνάει κανείς… Κάποιος μεριμνάει γι’ αυτά αφήνοντας τροφή αλλά μέχρι εκεί… Κάνουν διάρροιες και κάποια από αυτά έχουν πρησμένα πόδια – πιθανόν φλεγμονές (άγνωστα αίτια), ένα από αυτά με δυσκολία περπατούσε και με κόπο και χρόνο κατάφερε η Μαρία Καλούδη να το προσεγγίσει.

\Αφήσαμε τροφή και κουβέρτες αλλά δεν γίνεται να γυρίσουμε την πλάτη… Αυτά τα βλέμματα όλο απόγνωση… μας χρειάζονται… Έπειτα ξαναγυρίσαμε Πάρνηθα και ανεβήκαμε ως την Αγία Τριάδα, το Μετόχι και λίγο παραπέρα, αφήσαμε τροφή και παράλληλα ψάχναμε για το σκυλάκι που ήταν σκελετωμένο και πιθανότατα ημίτυφλο (για δεύτερη φορά μιας και το ψάξαμε ξανά και με τα πόδια και με το αμάξι πριν ξεκινήσει η σίτιση προς Δερβενοχώρια). Δυστυχώς ούτε ίχνος του τετράποδου…

Όποιος ανέβει ας έχει τα μάτια του 14… Μπεζ με άσπρο, αρσενικό γύρω στα 13-14 κιλά».

Αν μπορείτε να βοηθήσετε

Αν θέλετε να βοηθήσετε προσφέροντας ζωοτροφές ή να συμμετάσχετε στην επόμενη εξόρμηση για την σίτιση των ζώων καλέστε την Μαρία Πλίνη στο τηλέφωνο 6989518569 ή επικοινωνήστε μαζί της μέσω facebook εδώ. Κάθε βοήθεια σε είδη (τροφές, αμπούλες, κουβέρτες) ή χέρια (εθελοντές, οχήματα) είναι ευπρόσδεκτη καθώς και ο καιρός επιδεινώνεται και το χιόνι θα παραμείνει για καιρό στο βουνό
Πηγή: zoosos.gr

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;

Γίνεται ο πρώτος που θα σχολιάσει στο άρθρο "Έκκληση για σκυλοτροφές και εθελοντές για τα σκυλιά που έχουν εγκαταλειφθεί στην Πάρνηθα"

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*


Πατήστε για κοινοποίηση
Κρύψε την κοινοποίηση
Scroll Up