Αφιέρωμα στην ομάδα «Human – Hombre – Άνθρωπος»

Human - Hombre - Άνθρωπος

Οι Human – Hombre – Άνθρωπος είναι μια ομάδα ανθρώπων που το κοινό τους χαρακτηριστικό είναι το όραμα για μία καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνία. Στόχος της ομάδας είναι η έμπρακτη υποστήριξη όλων αυτών των ανθρώπων που λόγω της ιδιαίτερα δύσκολης κατάστασης στην οποία έχουμε περιέλθει, έχουν βρεθεί σε ανέχεια. Πιστεύουν ότι η συλλογική προσπάθεια μπορεί να δημιουργήσει μια αλλαγή και μια καλύτερη κοινωνία. Θεωρούν ότι το βλέμμα του καθενός πρέπει να στρέφεται έξω από τον μικρόκοσμο στον οποίο ζει, να εντοπίζει τα προβλήματα, τις αιτίες και να προσφέρει λύσεις για την αντιμετώπισή τους.

Οι Human – Hombre – Άνθρωπος δεν δέχονται χρήματα. Η κύρια δράση της ομάδας είναι να μαγειρεύει φαγητό στον δρόμο για οποιονδήποτε έχει ανάγκη, χωρίς διακρίσεις αλλά και να δώσει μία ευκαιρία για κοινωνικοποίηση σε όσους βιώνουν την απομόνωση και την περιθωριοποίηση. Είναι πολύ πιθανό να δείτε διάφορες εκδηλώσεις να πλαισιώνουν τις δράσεις όπως, live μουσική κτλ. Επιπλέον, η ομάδα βοηθά με όποιον τρόπο μπορεί κοινωνικές ομάδες όπως πρόσφυγες, παιδιά, άνεργους, άπορους κ.α. Όλες οι δράσεις στηρίζονται αποκλειστικά από προσφορές ιδιωτών, ομάδων ή επιχειρήσεων, είτε με υλικά αγαθά είτε με παροχή κάποιας υπηρεσίας.

Η φιλοσοφία μας
Οι Human – Hombre – Άνθρωπος πιστεύουν στην αλληλεγγύη, στην ανιδιοτελή προσφορά και στην δύναμη της συλλογικότητας. Οι κρίσεις για να ξεπεραστούν, απαιτούν θυσίες, όραμα, ομαδικότητα, προσπάθεια, καλοσύνη και υπομονή. Θέλουν μέσα από τις δράσεις τους, όχι μόνο να ‘’ομορφύνουν’’ την καθημερινότητα κάποιων ανθρώπων αλλά να ευαισθητοποιήσουν και άλλους ώστε κάθε μέρα που περνάει να βλέπουμε μια πιο υγιή, πιο φιλόξενη και δίκαιη κοινωνία.

Human – Hombre – Άνθρωπος & Schools
Στα παραπάνω πλαίσια, η ομάδα έχει ξεκινήσει μια σειρά δράσεων σε συνεργασία με σχολεία της Αθήνας. Σε αυτές, αρχικά οι μαθητές συλλέγουν τα απαραίτητα υλικά για μαγείρεμα αλλά και διάφορα τρόφιμα μακράς διαρκείας. Έπειτα, διοργανώνονται μαγειρέματα εντός του σχολικού χώρου τα οποία σκοπό έχουν την εμπλοκή των παιδιών στην παρασκευή του φαγητού και τη συσκευασία των μερίδων. Τέλος, οι μαθητές μπορούν να επισκεφτούν τους χώρους συνάντησης με τη συνοδεία δασκάλων ή γονέων προκειμένου να παραδώσουν οι ίδιοι τις μερίδες στους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί και να έρθουν σε επαφή μαζί τους. Έτσι, τα παιδιά, μέσα από το παράδειγμα και την άμεση συμμετοχή τους, γνωρίζουν την έμπρακτη αλληλεγγύη και εκπαιδεύονται στην ανάληψη ευθύνης για τη διαμόρφωση μιας καλύτερης κοινωνίας για όλους.

Μανθος Κουμαριανός – Gena Trofin Fylaktou – Maro Keran _ Vasia Giannoulidou – Χρυσάνθη Παπατριανταφύλλου – Ελένη Αποστολίδου – Κυριακή Παυλή – Χριστίνα Κωνσταντινίδου – Ελένα Γεωργίου ….αυτοί είναι όσοι πλαισιιώνουν την δράση .

Φωτογραφικό υλικό από τον Μάνο Σαββίδη:

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;

Γίνεται ο πρώτος που θα σχολιάσει στο άρθρο "Αφιέρωμα στην ομάδα «Human – Hombre – Άνθρωπος»"

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*


Πατήστε για κοινοποίηση
Κρύψε την κοινοποίηση
Scroll Up