Ελιές από ένα βάζο – καλές και κακές!

Ελιές από ένα βάζο – για πολλούς ειναι ένα αγαπημένο σνακ. Συχνά χρησιμοποιούνται για σαλάτες, φτάνοντας να διακοσμούν πιάτα με κρέας μέχρι και …κοκτέιλ.👌 Οι περισσότεροι άνθρωποι όμως δεν σκέφτονται αν οι ελιές σε κονσέρβες είναι και ωφέλιμες για την υγεια τους. Αυτά λοιπόν τα μικρά βάζα με τις ελιές έχουν τις θετικές αλλά και αρνητικές τους ιδιότητες.
Συστατικά των κονσερβοποιημένων ελιών
Παρά την κονσερβοποίηση, τα φρούτα της ελιάς διατηρούν τις περισσότερες από τις χρήσιμες ιδιότητες τους, φυσικά, υπό την προϋπόθεση οτι οι παρασκευαστές τους ακολουθούν το σωστό δρόμο της υγείας και όχι της αρπαχτής . …
Τα οφέλη από τις
κονσερβοποιημένες
ελιές καθορίζονται από τους βιοχημική τους σύνθεση. Σε αυτά τα φρούτα περιέχεται μεγάλη ποσότητα των βιταμινών Β, Α, Ε και Κ Έχουν επίσης πολύτιμες ουσίες όπως η πηκτίνη, κατεχόλη, πολυακόρεστα λιπαρα οξέα, ωμέγα-6, αντι-οξειδωτικά, φυτικές πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία – μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρο, σίδηρο, φώσφορο και άλλα…
Τι είναι χρήσιμο για τις ελιές σε κονσέρβα;
Καθαρίζει το σώμα από επιβλαβείς ουσίες, τονώνοντας το έργο της πεπτικής οδού.
Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ίνες, βοηθούν στον καθαρισμό των εντέρων και στη βελτίωση της μικροχλωρίδας.
Βοηθάει να ενισχύσετε το νευρικό και το ανοσοποιητικό σύστημα.
Αυξάνει τη ζωτικότητα, χρησιμεύει ως μέσο πρόληψης ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία, προωθεί την αναζωογόνηση του σώματος, στηρίζοντας το δέρμα και τα μαλλιά να διατηρουνται σε καλή κατάσταση.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο πρόληψης του καρκίνου.
Βελτιώνει την κατάσταση της καρδιάς και του αγγειακού συστήματος, βοηθάει για να ομαλοποιήσετε το επίπεδο χοληστερόλης στο αίμα.
Βοήθαει με την αναιμία και την έλλειψη σιδήρου στο σώμα, που παρουσιάζεται σε έγκυες γυναίκες.
Προωθεί την πρόληψη της προστατίτιδας, την ανικανότητα, την αύξηση της συγκέντρωσης των σπερματοζωαρίων.
Έχουν χαμηλή θερμιδική περιεκτικότητα: σε 100 γραμμάρια μόνο 115 kcal, (πράσινες ελιές) θεωρείται τροφή διαιτητική και συνιστάται για απώλεια βάρους.
Τα κατά των κονσερβοποιημένων ελιών
Μπορούν να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση λόγω περιεκτικότητας σε συντηρητικά και βαφές. Επίσης, μπορεί να προκαλέσουν πόνο στην κοιλιά, εντερικές διαταραχές, διάρροια…Τα καλά νέα ειναι ότι συνήθως οι σπιτικές ελιές δεν περιέχουν ούτε συντηρητικά ούτε χρώματα για να γίνονται αρεστές στο μάτι του αγοραστή …τα κακά νέα όμως ειναι ότι λίγοι Άνθρωποι έχουν στο βάζο τους τα φρούτα της πολύτιμης ελιάς αράντιστα και βιολογικά…! 😖 Υ.Σ οι Ικαριώτες-ισες των πολλών χρόνων συνηθίζουν να ξεκινάνε τη μέρα τους με 5-6 ελίτσες για πρωινό Για να το κάνουν κάτι θα ξέρουν .. εσείς τι λέτε?😉

ΠΗΓΗ:https://aromaikarias.blogspot.gr 

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;

Γίνεται ο πρώτος που θα σχολιάσει στο άρθρο "Ελιές από ένα βάζο – καλές και κακές!"

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*


Πατήστε για κοινοποίηση
Κρύψε την κοινοποίηση
Scroll Up