Κάλεσμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον συγγραφέα και κοινωνιολόγο, Ανδρέα Κουζέλη

Η Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων: ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ καλεί σε συγκέντρωση στις 02/12/2016 και ώρα 10:00 στο Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στη Σχολή Ευελπίδων (Κτίριο: 9, Αίθουσα: 4)

Παραθέτουμε την ανάρτηση της Κίνησης στο facebook:

«Την ίδια ώρα που το λεγόμενο εθνικό αναπηρικό κίνημα καλεί τους/τις ανάπηρες/ους σε «επαναστατικό» περίπατο η ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ θα βρίσκεται στα δικαστήρια Ευελπίδων ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ τη δικαστική δικαίωση του συνανάπηρου και συντρόφου μας Αντρέα για το περιστατικό ρατσιστικής βίας που έλαβε χώρα στις 25/5/2015 στην περιοχή της Νέας Σμύρνης με θύτη οδηγό ταξί.

Ο οδηγός του ταξί χρησιμοποιώντας απειλή άσκησης σωματικής βίας, ανάγκασε τον ανάπηρο επιβάτη να αποχωρήσει από το ταξί του, της εταιρίας Taxiplon.

Η ενέργεια αυτή του οδηγού του ταξί, οφειλόταν αποκλειστικά και μόνο στην αποστροφή του προς την αναπηρία του επιβάτη με σπαστική τετραπληγία.

Συγκεκριμένα ο οδηγός του ταξί μόλις έφτασε στο σημείο που είχε κληθεί για να παραλάβει τον επιβάτη απευθύνθηκε στο άτομο που συνόδευε τον ανάπηρο και του είπε επί λέξη: «Πού το πάω;» και στη συνέχεια με έντονο, απαξιωτικό και απειλητικό ύφος έλεγε στον ανάπηρο και στο άτομο που τον συνόδευε: «Δεν έχω διάθεση να κάνω κούρσα με κάποιον που δεν μιλάει καθαρά, κατέβα τώρα», «κατέβασε το τώρα», «δεν μου είπαν ότι πρόκειται για ανάπηρο», «δεν σε πάω πουθενά», «πάρτο τώρα να φύγω», «εγώ ανάπηρους δεν κουβαλάω», «δεν το πάω εγώ αυτό το δρομολόγιο», αναγκάζοντας έτσι τον κοινωνιολόγο και συγγραφέα Ανδρέα Κουζέλη να βγει από το ταξί παρότι δεν είχε τέτοια διάθεση.

Η συγκεκριμένη κατηγορία στηρίζεται στις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου (4285/2014). Απορίας άξιο είναι το γεγονός πώς ενώ στη Μεγάλη Βρετανία καταγράφονται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ περισσότερα από 200 περιστατικά ρατσιστικής βίας κατά αναπήρων, στη μισαναπηρική Ελλάδα είναι το πρώτο περιστατικό που θα φτάσει στη δικαιοσύνη.

ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ στην πράξη και ΟΧΙ για τα προσχήματα.

Καλούμε ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ τους/τις ανάπηρους/ες σε συμπαράσταση αλληλεγγύης.

Καλούμε ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ τους/τις συντρόφους/ισσες από τον αντιρατσιστικό χώρο.

Αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη για ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ

Ο αγώνας συνεχίζεται.»

ΠΗΓΗ

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;

Γίνεται ο πρώτος που θα σχολιάσει στο άρθρο "Κάλεσμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον συγγραφέα και κοινωνιολόγο, Ανδρέα Κουζέλη"

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*


Πατήστε για κοινοποίηση
Κρύψε την κοινοποίηση
Scroll Up