Μάχη με την κακοκαιρία δίνουν οι πρόσφυγες στο Βόρειο Αιγαίο

Η παγωνιά και οι θυελλώδεις άνεμοι θέτουν σε δοκιμασία τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας σε όλη τη χώρα

Στη Μόρια της Λέσβου, στη ΒΙΑΛ της Χίου και στη Σάμο όπου λειτουργούν τα αντίστοιχα hotspots, καθώς και στις ανοιχτές δομές του Καρά Τεπέ Μυτιλήνης και της Σούδας Χίου δεν υπήρξε χιονόπτωση, ενώ οι αρμόδιες Αρχές διαβεβαίωναν ότι όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες έχουν επαρκή θέρμανση προκειμένου να αντέξουν τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Στη Σούδα το πρόβλημα της έλλειψης ηλεκτροδότησης αποκαταστάθηκε την περασμένη εβδομάδα με παρέμβαση του Δήμου Χίου και οι διαμένοντες στην πρόχειρη δομή θερμαίνονται με ηλεκτρικά σώματα, τα οποία έχει προσφέρει η Υπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

Δύσκολη κατάσταση

«Η κατάσταση είναι δύσκολη για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως στην Ηπειρο, στα νησιά του Αιγαίου αλλά και στην Αττική. Διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μέριμνα από τις Αρχές στα όρια του δυνατού για την προστασία τους και για τη μεταφορά των ευπαθών ομάδων σε ξενοδοχεία, όπου αυτό επιβάλλεται» αναφέρει στο «Εθνος» ο Στάθης Πουλαράκης, υπεύθυνος προάσπισης και διεκδίκησης δικαιωμάτων των Γιατρών του Κόσμου.

Ο χιονιάς έπληξε κυρίως τα ορεινά Λέσβου, Χίου και Σάμου, με τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στο βόρειο τμήμα της Χίου, όπου έκλεισε ένα μεγάλο τμήμα του οδικού δικτύου. Λόγω των θυελλωδών ανέμων και του απαγορευτικού απόπλου έδεσε στο λιμάνι της Μυτιλήνης το πλοίο «Νήσος Μύκονος», το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο Καβάλα – Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος ? Σάμος.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ

 

 Πηγή

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;

Γίνεται ο πρώτος που θα σχολιάσει στο άρθρο "Μάχη με την κακοκαιρία δίνουν οι πρόσφυγες στο Βόρειο Αιγαίο"

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*


Πατήστε για κοινοποίηση
Κρύψε την κοινοποίηση
Scroll Up