Μαζικό συλλαλητήριο των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων (ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ)

Χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα 21 Φοιτητικών και Σπουδαστικών Συλλόγων συγκεντρώθηκαν την Τρίτη στα Προπύλαια βροντοφωνάζοντας ότι δεν παζαρεύουν τις ανάγκες και τα όνειρα τους, ότι «Διεκδικούμε να σπουδάζουμε χωρίς εμπόδια, να βρίσκουμε δουλειά με δικαιώματα στο αντικείμενό μας».

Στη συγκέντρωση στα Προπύλαια πρώτη πήρε το λόγο η Κωνσταντίνα Λυμπριτάκη μέλος του Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου Φιλοσοφικής που μεταξύ άλλων τόνισε: «Με το σημερινό συλλαλητήριο στέλνουμε δυνατό μήνυμα. Μήνυμα αγώνα ότι μπροστά στα εμπόδια που συναντάμε οι φοιτητές, δεν το βάζουμε κάτω! Με το σύνθημα του συλλαλητηρίου -θέλουμε να σπουδάζουμε χωρίς εμπόδια, να δουλεύουμε στο αντικείμενο μας- δείχνουμε πως δεν συμβιβαζόμαστε κι ούτε πρόκειται να συμβιβαστούμε να ζούμε στα «λίγα» για να παίρνουν άλλοι -βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες- τα «πολλά»!».
Η Κατερίνα Αϊβαλιώτη, μέλος του Δ.Σ. του σπουδαστικού Συλλόγου της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) του ΤΕΙ Αθήνας, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ζήτημα της δημιουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που καίει χιλιάδες σπουδαστές τονίζοντας ότι κριτήριο αυτών των αλλαγών δεν είναι οι ανάγκες των φοιτητών, αλλά πως θα γίνουν πιο κερδοφόρες μπίζνες, τι θα «πιάσει» στην αγορά. Επεσήμανε ότι η λεγόμενη «ανωτατοποίηση» των ΤΕΙ δεν σημαίνει σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα, συνθήκες εργασίας με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα. Οι σπουδαστικοί σύλλογοι παλεύουν ενάντια στις συγχωνεύσεις που έχουν κριτήριο την εξοικονόμηση πόρων και παλεύουν ώστε να μην χρεωθούν τις αλλαγές που ετοιμάζονται οι σπουδαστές!
Ο Μπάμπης Κολλιός, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου εστιακών φοιτητών Νέων Εστιών Πολυτεχνείου μετέφερε τη θετική αγωνιστική πείρα του Συλλόγου των εστιακών φοιτητών που το προηγούμενο διάστημα έδωσε επιτυχημένα τον αγώνα ενάντια στην διακοπή της δωρεάν σίτισης και άλλων οξυμμένων προβλημάτων στις νέες εστίες του ΕΜΠ. Μεταξύ άλλων μετέφερε τα αιτήματα των εστιακών φοιτητών στο συλλαλητήριο για να φύγει ο εργολάβος από τις εστίες και να υπάρξει επαρκής κρατική χρηματοδότηση.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=hMzbRjhWwLk[/embedyt]

ΠΗΓΗ

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;

Γίνεται ο πρώτος που θα σχολιάσει στο άρθρο "Μαζικό συλλαλητήριο των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων (ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ)"

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*


Πατήστε για κοινοποίηση
Κρύψε την κοινοποίηση
Scroll Up