Σοκ από Ντουτέρτε: «Πυροβολείτε τις αντάρτισσες στο αιδοίο»

Τα μισογυνικά σχόλια αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ρητορικής του προέδρου των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε.

Με μια νέα δήλωση ο Φιλιππινέζος πρόεδρος αφήνει με ανοιχτό το στόμα τη διεθνή κοινότητα, αφού τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη «εντολή» που έδωσε ο ηγέτης στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του να πυροβολούν τις αντάρτισσες στα αιδοία τους.

Σύμφωνα με την Washington Post, ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε έκανε το παραπάνω σχόλιο κατά τη διάρκεια ομιλίας του στις 7 του μήνα.

«Υπάρχουν γυναίκες που παίρνουν τα όπλα εναντίον μας;» διερωτήθηκε ο Φιλιππινέζος πρόεδρος για να λάβει καταφατική απάντηση από έναν σύμβουλό του.

«Πείτε στους στρατιώτες ότι έχουν μια νέα εντολή από εμένα. Μην τις σκοτώνετε, πυροβολήστε τις στα αιδοία. Έτσι κι αλλιώς αν δεν έχουν αιδοία, θα είναι άχρηστες», φέρεται να είπε ο Ντουτέρτε, προκαλώντας -σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα- τα γέλια των παρευρισκομένων.

Ο Ντουτέρτε κάνει συχνά προσβλητικά και υποτιμητικά αστεία εις βάρος γυναικών στις ομιλίες, του, ισχυριζόμενος στη συνέχεια ότι «απλά αστειευόταν».

Την περασμένη εβδομάδα, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη δήλωση για τις αντάρτισσες, ο επίσημος εκπρόσωπός του κατηγόρησε τις γυναίκες που διαμαρτυρήθηκαν ότι «υπερβάλουν».

«Ήταν ένα αστείο, γιατί δεν μπορείτε απλώς να γελάσετε;», είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντουτέρτε είχε ενθαρρύνει στο παρελθόν τους στρατιώτες του να βιάζουν τις γυναικες του εχθρού, ενώ είχε «αστειευθεί» σχετικά με την υπόθεση μιας Αυστραλής που απήχθη και κακοποιήθηκε στην χώρα του, λέγοντας ότι «λυπόταν που δεν την είχε επισκεφθεί πρώτος».

ΠΗΓΗ

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;

Γίνεται ο πρώτος που θα σχολιάσει στο άρθρο "Σοκ από Ντουτέρτε: «Πυροβολείτε τις αντάρτισσες στο αιδοίο»"

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*


Πατήστε για κοινοποίηση
Κρύψε την κοινοποίηση
Scroll Up