https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Ύποπτη ως καρκινογόνος η Nutella και το φοινικέλαιο

Ύποπτη ως καρκινογόνος η Nutella και το φοινικέλαιο

φωτο: Getty

Η εταιρεία Ferrero, η οποία παρασκευάζει τη Nutella, έχει δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα καθώς το διάσημο προϊόν είναι πιθανό να προκαλεί καρκίνο.

Τον Μάιο, η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων προειδοποίησε ότι μία ουσία που βρέθηκε στη βρώσιμη μορφή του φοινικέλαιου είναι πιθανώς καρκινογόνος. Επισήμανε πώς, ακόμα και η κατανάλωση με μέτρο της συγκεκριμένης ουσίας, μπορεί να είναι επικίνδυνη για τα παιδιά και ότι λόγω της έλλειψης οριστικών στοιχείων κανένα επίπεδο δεν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλές.

Το φοινικέλαιο χρησιμοποιείται για την παρασκευή τροφίμων που βρίσκονται στα ντουλάπια της κουζίνας μας, όπως στα Cadbury, στα Clover και στα Ben & Jerry, αλλά η Nutella αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πλήγμα λόγω της αντίδρασης του καταναλωτικού κοινού.

Δημοσίευμα στην Independent αναφέρει πως πολλά καταστήματα στην Ιταλία, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, Coop, μποϋκοτάρουν προληπτικά το προϊόν.

H Ferrero, σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει το καταναλωτικό κοινό, προωθεί διαφημιστική καμπάνια, αναφέροντας ότι η Nutella είναι ασφαλής.
Διαβάστε ακόμη:

«Όχι» στα μπισκότα με φοινικέλαιο, «Ναι» σε ένα καλύτερο περιβάλλον

Κοινοποίηση άρθρου: