Το Facebook αναπτύσσει τεχνολογία που θα «διαβάζει» το …

A man poses with a magnifier in front of a Facebook logo on display in this illustration taken in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina, December 16, 2015. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo GLOBAL BUSINESS WEEK AHEAD PACKAGE - SEARCH "BUSINESS WEEK AHEAD JULY 25" FOR ALL IMAGES - RTSJGEL

Η εν λόγω τεχνολογία θα επιτρέπει στο Facebook ακόμη και να «διαβάζει» το ανθρώπινο μυαλό.

Η εταιρία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ αποκάλυψε μερικά στοιχεία από τον σχεδιασμό της, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου προγραμματιστών λογισμικού «F8», που διοργάνωσε στο Σαν Φρανσίσκο.

Χρησιμοποιώντας εγκεφαλικά εμφυτεύματα και με τη βοήθεια ενός λογισμικού «σιωπηλής ομιλίας», οι άνθρωποι θα μπορούν να πληκτρολογούν με τη σκέψη τους στην οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού τηλεφώνου τους.

Με τα πειράματα που έχουν γίνει έως τώρα, έχει επιτευχθεί η πληκτρολόγηση οκτώ λέξεων το λεπτό, επίδοση που αναμένεται να βελτιωθεί με στόχο να φτάσει τις 100 λέξεις το λεπτό.

«Κάτι τέτοιο ακούγεται αδύνατο, αλλά είναι πιο κοντά στην υλοποίησή του από ό,τι φαντάζεσθε», δήλωσε η επικεφαλής της 60μελούς μονάδας ανάπτυξης της πρωτοποριακής τεχνολογίας Ρετζίνα Ντάγκαν, πρώην στέλεχος της Google και της Υπηρεσίας Προωθημένων Ερευνητικών Αμυντικών Προγραμμάτων (DARPA) του Πενταγώνου των ΗΠΑ.

Έθνος

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;
Πατήστε για κοινοποίηση
Κρύψε την κοινοποίηση
Scroll Up