https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΓΕΝΑΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ: ΣΑΜΟΣ: 10:00΄ στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ ΙΚΑΡΙΑ: 12:00΄ στην Πλατεία Ευδήλου

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΓΕΝΑΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ: ΣΑΜΟΣ: 10:00΄ στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ ΙΚΑΡΙΑ: 12:00΄ στην Πλατεία Ευδήλου

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΕΙΝΑΙ ΔΙΚAΙΩΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΛΑΪΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙAΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΓΕΝΑΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ: ΣΑΜΟΣ: 10:00΄ στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ ΙΚΑΡΙΑ: 12:00΄ στην Πλατεία Ευδήλου

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως εντολοδόχος του μεγάλου κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταθέτει στη Βουλή για ψήφιση νέα αντιλαϊκά μέτρα ώστε να κλείσει την 3η αξιολόγηση φορτώνοντας έτσι νέα βάρη στις πλάτες του λαού. Το τέλος των μνημονίων που διαλαλεί ότι έρχεται, είναι ένα ακόμη ψέμα όπως ψέμα ήταν το δήθεν «σκίσιμο» τους που έλεγε προεκλογικά για να κοροϊδέψει το λαό και να του κλέψει την ψήφο.

Με τα νέα μέτρα βάζουν χέρι στη συνδικαλιστική δράση, χτυπάνε και εμποδίζουν την Απεργία, το δικαίωμα της εργατικής τάξης να παλεύει και να αγωνίζεται. Το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ που με αγώνες, αίμα και θυσίες κατέκτησαν οι εργαζόμενοι έρχεται τώρα η δήθεν αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τη στήριξη και της ΝΔ να το τσακίσει, να το απαγορεύσει επί της ουσίας, όπως διακαώς επιθυμούσαν χρόνια τώρα ο ΣΕΒ και οι όμοιοι του. Θέλουν το λαό στο γύψο, να αποδέχεται και να υπομένει την καθημερινή ληστεία του κόπου και του ιδρώτα του, να μην αντιδρά στην εκμετάλλευση που ζει μέσα στους χώρους δουλειάς.

Βάζουν ταφόπλακα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ιδιωτικοποιούν δημόσια περιουσία, επεκτείνουν τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, μειώνουν και άλλο μισθούς και συντάξεις.

Από κοντά και τα τσιράκια της εργοδοσίας οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ/ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την πρόταση του ΠΑΜΕ για Απεργία τη μέρα ψήφισης των μέτρων. Πιστοί υπηρέτες των κομμάτων τους και του κεφαλαίου που αυτά εξυπηρετούν, όλα αυτά τα χρόνια έβαζαν πλάτη για να παρθούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που μας έχουν τσακίσει μέχρι τώρα. Είναι εχθροί του λαού.

Τώρα είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ οι εργαζόμενοι να οργανωθούν και να δυναμώσει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Να γίνει ο ίδιος ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Εμείς με τα χέρια μας, με την πάλη, τη δράση και την οργάνωσή μας θα σωθούμε από τους δυνάστες μας που δεν είναι άλλοι από το μεγάλο κεφάλαιο, τη μεγαλοεργοδοσία, την κυβέρνηση και τα κόμματα τους.

Καλούμε τα σωματεία να οργανώσουν περιοδείες, συσκέψεις, συγκεντρώσεις, συνελεύσεις, αγωνιστικές παρεμβάσεις, να ενημερώσουν τους συναδέλφους στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές. Κανείς δεν πρέπει να νιώθει αδύναμος και μόνος του. Στην οργάνωση είναι η δύναμη και η ελπίδα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Δεν υπάρχουν σωτήρες και από μηχανής θεοί. Η επίθεση που δεχόμαστε δεν θα σταματήσει αν εμείς δεν την σταματήσουμε. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ:

· Διεκδικώντας την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ και του μεροκάματου στα 33,57 ευρώ, την επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ. Για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών, των στοιχειωδών βασικών αναγκών.

· Για να βάλουμε τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων.

· Για να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικών – λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη.

· Για να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία, για να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και κάθε είδους χαράτσια.

· Για να μην καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά μας. Για να επανέλθει όπου καταργήθηκε.

· Γιατί πρέπει να υπερασπιστούμε το μοναδικό όπλο μας, το δικαίωμα μας στην απεργία, την οργάνωση, την συλλογική πάλη και δράση.

· Γιατί δεν ανεχόμαστε την εργοδοτική τρομοκρατία και την καταστολή στους χώρους δουλειάς!

· Δυναμώνοντας τους αγώνες ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους,

· Απαιτώντας τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών. Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Κοινοποίηση άρθρου: