https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Η «φτωχή πλην τίμια Ελλάς», οι φαντάροι Δούλοι και τα ΤΕΑ του κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

Η «φτωχή πλην τίμια Ελλάς», οι φαντάροι Δούλοι και τα ΤΕΑ του κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

ΕΝΤΑΣΗ της ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ: Μετά την Ήπειρο-Μακεδονία, ο στρατός “θα γεμίσει” ξανά και τον Έβρο

Σε μια από τις αναδιοργανώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων που έγιναν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών του 20ου αιώνα προβλέπονταν η εγκατάσταση μιας Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας σε κάθε μεγάλη πόλη Νομού της Βόρειας Ελλάδας, στοχεύοντας μια αντίστοιχη βαλκανική χώρα που θα έκρινε απαραίτητο να εφορμήσει ο Ελληνικός Στρατός υπερασπίζοντας τα συμφέροντα της αστικής του τάξης, που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει τα Βαλκάνια ως οικονομική ενδοχώρα και ζωτικό του χώρο.
Σταδιακά και καθώς οι εντάσεις στα Βαλκάνια εξέλιπαν, ο ελληνικός στρατός έστρεψε το ενδιαφέρον του ακόμη περισσότερο στον «Εξ Ανατολών Κίνδυνο». Ενδεικτικό αυτών των επιλογών ήταν ότι προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει στο κλείσιμο δεκάδων άχρηστων μονάδων συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, ιδιαίτερα στα βόρεια σύνορα, για να προσκρούσει πάντα στις αντιδράσεις πολιτικών όλων των αστικών κομμάτων εξουσίας, τοπικών οικονομικών συμφερόντων και της Εκκλησίας.
Τι σχέδιο όμως αυτό σταδιακά ματαιώνεται. Αφενός υπάρχει μια σαφή πολιτική επιλογή εξυπηρέτησης των αναγκών του άθλιου πελατειακού κράτους με κύριο εκφραστή την ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, αφετέρου, υπάρχει μια άλλη διάσταση που χρωματίζει τις εξελίξεις και δίνει έναν πολύ επικίνδυνο πολεμικό τόνο.

 

2Και η παράμετρος αυτή είναι η όξυνση του ανταγωνισμού του ελληνικού κράτους με τα αντίστοιχα της Αλβανίας και της Τουρκίας, έχοντας στο επίκεντρο του το ενεργειακό ζήτημα!
Που βεβαίως παρουσιάζεται από τα κυβερνητικά χείλη και την καθεστωτική προπαγάνδα ως «εξωτερίκευση της κρίσης» που αντιμετωπίζουν στο εσωτερικό τους, με πιο διαδεδομένο ιδεολογικό εθνικιστικό εγχειρίδιο αυτό περί «της περικυκλωμένης Ελλάδας, που ακριβώς λόγω της δεινής οικονομικής της κατάστασης δέχεται τις ξαφνικές άγριες προκλήσεις των αιμοσταγών γειτόνων της που απαιτούν ο καθένας και ένα κομμάτι: Θράκη και νησιά η Τουρκία, τη «Μακεδονία μας» η ΠΓΔΜ και η Βουλγαρία, την Τσαμουριά η Αλβανία!
Το δημοφιλές αυτό ανάγνωσμα αναδεικνύει τους ιμπεριαλιστές που βρίσκονται από πίσω, τις ΗΠΑ, Γερμανία, Βρετανία και Γαλλία, που κινούν τα νήματα και θέλουν το κακό μας!
Για να καταλήξουν να απαιτήσουν «εθνική ενότητα και συστράτευση» στο άρμα των αστικών σχεδιασμών, που εμπεριέχουν το μνημονιακό εργατικό και κοινωνικό όλεθρο, την στυγνή καταστολή και τρομοκρατία του κράτους του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, ανοίγοντας το δρόμο στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και την συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που ολοένα τονίζεται ότι εξυπηρετούν «εθνικά» συμφέροντα!
Οι απαντήσεις που δίνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το Υπουργείο Άμυνας και το στρατιωτικό κατεστημένο τόσο σε Έβρο, όσο και σε Ήπειρο-Μακεδονία, είναι ακριβώς η ίδια: να γεμίσουμε την περιοχή ακόμη περισσότερο με φαντάρους, να ενισχύσουμε την παρουσία του Στρατού. Είτε επομένως με τον «πατερναλιστικό ρόλο» των Ενόπλων Δυνάμεων, με μπροστάρη τη ΜΟΜΑ –της Δωρεάν Εργασίας των φαντάρων-, είτε καλλιεργώντας το φόβο –μην τυχόν και κινηθείτε γιατί αμέσως απέναντι σας θα βρεθεί αμέσως ο Στρατός- στέλνεται μήνυμα τόσο στον εξωτερικό εχθρό, όσο και στον εσωτερικό, χωρίς βεβαίως να χάνεται από τον υπηρεσιακό προσανατολισμό του Στρατού το κυνήγι των μεταναστών!
Η επιλογή της στρατιωτικοποίησης ακόμη περισσότερο της κοινωνικής και πολιτικής ζωής αποκαλύπτεται στις δηλώσεις του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου μετά το πέρας της Πανελλαδικής Άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2016, με βασικούς στόχους θυμίζουμε «την εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας, αλλά και τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».
Ας δούμε λοιπόν πως το ελληνικό κράτος αντιλαμβάνεται τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, μέσω των δηλώσεων του Π.Καμμένου:
«Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η παρατηρούμενη αστάθεια στο εσωτερικό χωρών αυτής, με κορυφαία περίπτωση την αποτελμάτωση και τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, οι κοινωνικοί και πολιτικοί κλυδωνισμοί στην Τουρκία και το προσφυγικό ζήτημα είναι παράγοντες που ενισχύουν τη γεωπολιτική θέση της χώρας, έχουν όμως διαμορφώσει ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο και ασταθές πολιτικό τοπίο, με πρόβλεψη για γενικότερη αστάθεια, με παράλληλη έξαρση του ισλαμικού φονταμενταλισμού, αλλά και εθνοτικές συγκρούσεις, που προαναγγέλλουν ιδιαίτερα δυσμενείς εξελίξεις και διαμορφώνουν δεδομένα που επηρεάζουν άμεσα, την Ελλάδα, την Ευρώπη, αλλά και το διεθνές σύστημα ασφαλείας ευρύτερα. […]Όλα αυτά σε συνδυασμό και με μια σειρά γεγονότων, στον περίγυρο της χώρας μας, λειτουργούν ως υπόμνηση, αλλά και ως προειδοποίηση. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της γείτονος χώρας, που καταλύουν κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, αλλά και οι ανιστόρητες θέσεις γειτόνων μας, οι οποίες δυστυχώς υιοθετήθηκαν από αξιωματούχο των Βρυξελλών, έστω και προσωρινά.
Ας δούμε τώρα και ποιες λύσεις προκρίνει το Υπουργείο Άμυνας:3«Έχουμε ήδη ξεκινήσει, με τη δημιουργία σχολείων στην περιοχή, με τα έργα της ΜΟΜΚΑ, που καλύπτουν ανάγκες που δεν μπορούν να καλυφθούν από τον ιδιωτικό τομέα και θα συνεχίσουμε ακόμα περισσότερο, προκειμένου να μπορέσουμε να απεγκλωβίσουμε και Έλληνες πολίτες που επί χρόνια ολόκληρα βρίσκονταν κάτω από την απειλή του προξενείου της γείτονος χώρας και αναφέρομαι ιδιαίτερα στους μουσουλμάνους της Θράκης που έχουν μέσα τους την εθνική ταυτότητα και προσπαθούν από μόνοι τους – πολλές φορές εγκαταλελειμμένοι από το κράτος – να την κρατούν άσβεστη. Θέλω να ευχαριστήσω τους εφέδρους που με τη συμμετοχή τους στην άσκηση συνέβαλαν στην επιτυχία της. Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους Εθνοφύλακες, οι οποίοι με το νέο σχεδιασμό που ετοιμάζουμε με τους Αρχηγούς των Επιτελείων θα είναι ακόμα πιο ενεργοί σε ασκήσεις, μέσω της διαμόρφωσης του νέου αμυντικού δόγματος τη χώρας. Θέλω να διαβεβαιώσω τις Θρακιώτισσες και τους Θρακιώτες, τις Εβρίτισσες και τους Εβρίτες, ότι ήδη σχεδιάζουμε νέα ανακατανομή δυνάμεων στον Έβρο, με ένα νέο σχεδιασμό, που θα ενισχύσει την παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων σε αυτή την ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή».
Ο προσεκτικός αναγνώστης θα ανακαλύψει ότι ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος επαναλαμβάνει τις δηλώσεις που είχε κάνει πρόσφατα σε ραδιοφωνικό σταθμό των Ιωαννίνων. Θυμίζουμε τι αποκαλύπταμε 22 Αυγούστου 2016:
ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ!
ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ!
Πλήρη επιβεβαίωση των αποκαλύψεων του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αποτελούν οι πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου για την ανάληψη αστυνομικών καθηκόντων από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στα βόρεια σύνορα και πιο συγκεκριμένα σε Ήπειρο-Μακεδονία. Παρά το γεγονός ότι προσωπικά ο ηγέτης των ΑΝΕΛ έχει δεσμευτεί ότι ο Στρατός δε θα αναλάβει αστυνομικά καθήκοντα, το σύνολο των αποφάσεων του Πενταγώνου, οι τελευταίες του εξαγγελίες, αλλά και οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε επίπεδο Ε.Ε. αποκαλύπτουν ότι πλέον οδεύουμε σε γενικευμένη εφαρμογή των δογμάτων Πολέμου-Καταστολής που προβλέπουν την ανάληψη αστυνομικών-κατασταλτικών καθηκόντων από τις Ένοπλες Δυνάμεις εναντίον των ασύμμετρων απειλών.
Ποιοι είναι όμως οι στόχοι των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος;
1. Η αναβάθμιση των μέτρων επιτήρησης της μεθορίου 2. Η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας και εξύψωσης του ηθικού στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών των βορείων συνόρων μας 3. Η επίδειξη παρουσίας – αποτροπής στα βόρεια σύνορα μας.
Ουσιαστικά λοιπόν οι εξαγγελίες του ηγέτη των ΑΝΕΛ απαντούν αφενός στις κυβερνητικές ανάγκες φιλοτέχνησης ενός πατερναλιστικού προφίλ μέσω της εμπέδωσης του «αισθήματος ασφάλειας», όπου η ανασύσταση του πελατειακού κράτους και η ψηφοθηρία δεν μπορούν να κρυφτούν, αφετέρου διευρύνεται η απόπειρα στρατικοποίησης της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Η κυβέρνηση πρέπει να περάσει ολέθρια ταξικά μέτρα εναντίον του κόσμου της εργασίας που προβλέπονται από τα Μνημόνια που συμφώνησε και ψήφισε, η ώρα του κόφτη, των αντεργατικών ρυθμίσεων, της γενικευμένης αρπαγής των σπιτιών και της είσπραξης άγριων φόρων πλησιάζει. Για αυτό αναζητεί τρόπους αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης μας. Παράλληλα, στα βόρεια σύνορα ανοίγεται το πεδίο δοκιμής και εθισμού του λαού μας στην ανάληψη αστυνομικών καθηκόντων από τον Στρατό, ώστε να γενικευτεί άμεσα η εφαρμογή των ακραίων αυτών κατασταλτικών μέτρων. 4Όλα σε συνδυασμό με δύο άλλες σημαντικές παραμέτρους: η ίδια η κυβέρνηση, παράλληλα με την προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ και της ναζιστικής ακροδεξιάς έρχεται να καλλιεργήσει και διαχειριστεί την “Ισλαμοφοβία” και το κλίμα Ανασφάλειας, παίζοντας το χαρτί των ασύμμετρων απειλών, υπονοώντας ότι μουσουλμάνοι πρόσφυγες και μετανάστες ισοδυναμούν με εν δυνάμει τρομοκράτες. Η παρουσία Στρατοπέδων Συγκέντρωσης Μεταναστών, όπου βιώνουν άθλιες συνθήκες και καθεστώς φυλακισμένου, ενδεχομένως να πυροδοτήσει μελλοντικές εξεγέρσεις. Οι τοπικές κοινωνίες ζυμώνονται από εθνικιστικά-ρατσιστικά-μισαλλόδοξα στερεότυπα και αντιλήψεις, όπου ο μετανάστης παρουσιάζεται ως εγκληματίας και απειλή.
Ο Πάνος Καμμένος όμως έχει την λύση και στέλνει τον Στρατό να εξασφαλίσει τον Νόμο και την Τάξη!
Τέλος, η περιοχή της ελληνοαλβανικής μεθορίου χαρακτηρίζεται από την παρουσία πλούσιων ενεργειακών κοιτασμάτων. ΑΟΖ όμως μεταξύ Ελλάδας-Αλβανίας δεν έχει καθοριστεί και η ανακίνηση κατά διαστήματα ζητήματος «Παραμυθιάς» φανερώνει όχι μόνο το ιστορικό του υπόβαθρο, αλλά και τη διαπραγματευτική του δύναμη στο σήμερα. Σε αυτόν τον ελληνοαλβανικό ανταγωνισμό ενδέχεται να εμπλακούν και πολύ πιο σημαντικοί παίχτες, διαπλεκόμενος με ακόμη μεγαλύτερα διακυβεύματα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
Ο Κανόνας που θέλει την ύπαρξη ενεργειακών κοιτασμάτων και την εκμετάλλευση τους να σημαίνει και Απειλή Πολεμικής Σύγκρουσης φαίνεται να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από την κυβέρνηση. Έτσι λοιπόν αποκαλύπτεται ότι οι όποιες πολεμικές προετοιμασίες έχουν ως επίκεντρο τους τον Άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου, πλέον επεκτείνονται και στα βόρεια σύνορα. Θυμίζουμε ότι η ελληνική εταιρεία Energean Oil & Gas που υπέγραψε πρόσφατα συμφωνίες με τις ισραηλινές εταιρείες Delek Drilling και Avner OilExploration και με τις οποίες αποκτά τα δύο κοιτάσματα φυσικού αερίου, δυναμικότητας 1,4 και 1 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών (TCF) αντιστοίχως έναντι συνολικού τιμήματος 148 εκατ. δολαρίων, δραστηριοποιείται ήδη στον Πρίνο, κατοχύρωσε το χερσαίο οικόπεδο των Ιωαννίνων και το θαλάσσιο οικόπεδο του Κατάκολου!
Σε ζώνες δηλαδή τεράστιας ανεργίας, κατεστραμμένης τοπικής οικονομίας, όπου εντείνεται η μετανάστευση όσων νέων έχουν απομείνει, απάντηση είναι ο Στρατός που θα χρηματοδοτήσει τα όποια επιχειρηματικά συμφέροντα με την οικονομική εκμετάλλευση των φαντάρων (για αυτό ανοίγουν στρατόπεδα-φυλάκια και εντείνεται η συζήτηση για την επαναλειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης.
Παράλληλα, κάθε χωριουδάκι θα έχει το τεθωρακισμένο του, κάθε ηλικιωμένος-η θα έχουν για παρέα τα στρατιωτικά περίπολα και θα διασκεδάζουν με τις πτήσεις των ελικοπτέρων. Η στρατικοποίηση λαμβάνει ακραίες διαστάσεις και το εγχείρημα σε Ήπειρο-Μακεδονία θα γενικευτεί! Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων ανακοίνωσε την ενίσχυση της στρατιωτικής δύναμης με οπλίτες στην Ήπειρο και την Δυτική Μακεδονία, άφησε να εννοηθεί πως γίνονται κινήσεις για να δοκιμαστεί ο στρατός και σε αστυνομικά καθήκοντα. Ανέφερε για παράδειγμα ότι τον τελευταίο χρόνο έχει ζητήσει τη “διεξαγωγή αναγνωρίσεων με ελικόπτερα, την προσγείωση των ελικοπτέρων δίπλα στα χωριά και συνάντηση με κατοίκους μια έως τρεις φορές το μήνα”, ώστε να νιώθουν πιο ασφαλείς.
Εχθρός που να δικαιολογεί όλες αυτές τις αποφάσεις δεν υπάρχει, αλλά δικαιολογίες πάντα θα βρίσκονται. Οι κάτοικοι δεν νιώθουν απειλή από κάποια εισβολή του Αλβανικού Στρατού ή του Στρατού της ΠΓΔΜ σε ελληνικό έδαφος. Για αυτό λοιπόν τον κίνδυνο θα εκπροσωπήσει η εγκληματικότητα: “Ο Στρατός δεν έχει ευθύνη στην εσωτερική ασφάλεια”, τόνισε ο Πάνος Καμμένος, καθώς με τη μεγάλης κλίμακας κινητοποίηση του Στρατού θα τονωθεί το αίσθημα ασφάλειας και” θα αποτρέπει οποιουσδήποτε θέλουν να κάνουν εγκληματική ενέργεια”. 5Όπως επισημαίνει η Ιωάννα Ηλιάδη σε ανάρτηση της στο onalert.gr «η αποτροπή από εγκληματικές ενέργειες όπως το έθεσε ο κ. Καμμένος, είναι αυτός ακριβώς ο νέος ρόλος που προφανώς προετοιμάζεται για τον Στρατό. Αποκάλυψε μάλιστα ότι ήδη έχουν προχωρήσει συζητήσεις με την Αστυνομία και το υπουργείο προστασίας του Πολίτη ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να βοηθήσουν με την παρουσία εναερίων μέσων στην καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, κάτι που μέχρι στιγμής κάνουν μόνο τα ελικόπτερα της Αστυνομίας».
Ουσιαστικά η κυβέρνηση αλλάζει τον ρόλο του Στρατού και παραβιάζει τον όρκο των φαντάρων. Γιατί ο ρόλος του Στρατού είναι η υπεράσπιση της άμυνας άρα και των συνόρων και όχι η φύλαξη τους που ανήκει στα καθήκοντα της Αστυνομίας και των συνοριοφυλάκων!
ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Είναι ώρα αποφάσεων για όλους. Πρέπει να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων μας. Για την Ανατροπή των Μνημονίων και της βάρβαρης αστικής κυβερνητικής πολιτικής. Ενάντια στον Πόλεμο, τον Εθνικισμό, τον Ρατσισμό και το Φασισμό.
Το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα δεν επιτρέπεται να έχει καμιά αυταπάτη για τις βουλές της κυβέρνησης και του κράτους, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Πρέπει τώρα να βγει στο προσκήνιο, να σφυρηλατήσει μια σύγχρονη ενότητα και να κλιμακώσει την αγωνιστική του προσπάθεια.
Οι φαντάροι από την πρώτη στιγμή έχουν στείλει μήνυμα αγώνα:
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
Δική μας απάντηση η μαζική συμμετοχή στην Αντιπολεμική, Αντιιμπεριαλιστική, Αντιφασιστική Πορεία Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες την Πέμπτη 20/10/2016 με συγκέντρωση στις 6 μμ στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή, τα γραφεία της Ε.Ε. και την Πρεσβεία των ΗΠΑ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Κοινοποίηση άρθρου: