8 ΜΑΡΤΗ 2019

8 ΜΑΡΤΗ 2019
Παλεύουμε για δουλειά και ζωή με δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας
και τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας
Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αυξήσεις σε μισθούς, κανένας κάτω από 751 ευρώ

Το πραγματικό περιεχόμενο της 8ης Μάρτη βρίσκεται στην 8η Μάρτη 1857. Εκείνη την μέρα ο αγώνας των εργατριών στα ραφτάδικα της Κλωστουφαντουργίας της Ν.Υόρκης που διεκδικούσαν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, 10ωρη εργασία, ίση αμοιβή με τους άντρες συναδέλφους τους, βάφτηκε με αίμα από την αστυνομία. Πρόκειται για μια από τις κορυφαίες στιγμές του εργατικού κινήματος που από το 1910 με απόφαση της Β’ Διεθνούς Συνδιάσκεψης Σοσιαλιστριών Γυναικών στην Κοπεγχάγη, καθιερώνεται ως Παγκόσμια Μέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας!

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου τιμάει και χαιρετίζει τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων που καθημερινά δίνουν αγώνα επιβίωσης για τις ίδιες και τις οικογένειές τους. Που ματώνουν από τα αντεργατικά μέτρα, την ανεργία, τους μειωμένους μισθούς, τις ελαστικές μορφές εργασίας, την εντατικοποίηση, το φόβο της απόλυσης, τις ελλείψεις στην υγεία, τη φοροληστεία, τους πλειστηριασμούς. Τιμάει τις γυναίκες που δεν το βάζουν κάτω και παλεύουν μέσα από τα σωματεία και τους γυναικείους συλλόγους για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα κόμματα που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, σε πλήρη εναρμόνιση με τις αποφάσεις και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. εξυπηρετούν με μεγάλο ζήλο τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου που είναι σε βάρος των δικαιωμάτων των γυναικών. Τις καλούν να αποδεχτούν τη λογική των «ίσων ευκαιριών» και της «ισότητας», το τσάκισμα των δικαιωμάτων και κατακτήσεων που σχετίζονται με την προστασία της μητρότητας, την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Τις καλούν να μειώσουν τις απαιτήσεις τους και να δεχτούν τα ψίχουλα, την ανυπαρξία ΣΣΕ και Κοινωνικής Ασφάλισης, το χτύπημα του ημερήσιου χρόνου εργασίας, την αύξηση της εκμετάλλευσης. Να αποδεχτούν την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και τους πολέμους του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. που ξεριζώνουν και σκοτώνουν λαούς, γυναίκες και παιδιά, που δημιουργούν φτώχια, πολέμους και προσφυγιά!

Σήμερα η αύξηση της παραγωγικότητας, η επιστήμη και η τεχνολογία έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα που μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες μας για σταθερή δουλειά, με αυξήσεις μισθών και μείωση του εργάσιμου χρόνου.

Η εργαζόμενη γυναίκα, η γυναίκα των λαϊκών οικογενειών, η αυτοαπασχολούμενη, η νέα μητέρα, η νέα γυναίκα πρέπει να σπάσει τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Να βγει μπροστά και οργανωμένα μέσα από το σωματείο της, μαζί με τους άντρες συναδέλφους της, να παλέψει και να διεκδικήσει αυτά που της ανήκουν. Για μια ζωή χωρίς φτώχια, ανεργία, πολέμους και προσφυγιά. Για την προοπτική μια κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο!
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ 254/1935 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ – ΜΕΛΟΣ ΓΣΕΕ & ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΜΥΡΝΗΣ 2 -83100- ΣΑΜΟΣ # ΤΗΛ: 22730 27561 # FAX: 22730 28440 # E-MAIL: eksamou@otenet.gr
Σάμος, 8 Μάρτη 2019

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;
Πατήστε για κοινοποίηση
Κρύψε την κοινοποίηση
Scroll Up