https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Επιστολή Κωνσταντίνου Καραμηνά

Επιστολή Κωνσταντίνου Καραμηνά

Σάμος 10/7/2020
Προς : ΜΜΕ Σάμου
Αγαπητοί συμπατριώτες,
Όπως θα έχετε διαπιστώσει μετά το πέρας της θητείας μου ως Δήμαρχος Βαθέος Σάμου(31/12/2006) ουδέποτε σας ενόχλησα με παρεμβάσεις μου για τα τεκταινόμενα στο νησί μας.
Όμως η απάντηση της Ν. Ε ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο της Δ.Ε.Ε.Π Σάμου κ. Μάρκου με αναγκάζει να απαντήσω για την αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο.
Αναφέρεται η Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ ότι τα εγκαίνια του ΚΥΤ έγιναν το Νοέμβριο του 2007 και Δήμαρχος Σάμου ήταν ο πρώην Βουλευτής της Ν. Δ. κ. Κώστας Καραμηνάς. Είχαμε ακούσει τον Αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα να μας λέει ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα και να συγχέει τη Λέσβο με τη Μυτιλήνη δεν περίμενα όμως τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μη γνωρίζουν ότι ο Δήμος ονομάζονταν Δήμος Βαθέος και ότι η θητεία μου ως Δήμαρχος είχε λήξει στις 31/12/2006. Άρα δεν ήμουν Δήμαρχος το Νοέμβριο του 2007. Επίσης θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μου Συμβουλίου ήταν αρνητική όσον αφορά τη θέση εγκατάστασης του ΚΥΤ.
Οι διαπραγματεύσεις έγιναν μεταξύ ΥΠ.ΕΣ και τη τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, μέλη της οποίας είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΚΥΤ πράγματι εγκαινιάστηκε επί Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου όμως να μετεγκατασταθούν οι πρόσφυγες- μετανάστες από το «κολαστήριο ψυχών», όπως αποκαλούνταν τότε το σημερινό Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου, να είναι κλειστού τύπου και χωρητικότητας 680 ατόμων.
Βέβαια στη συνέχεια ήρθε στη Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος με τις ιδεοληψίες του, τις θεωρίες των ανοιχτών συνόρων και του ότι « οι μετανάστες λιάζονται και φεύγουν» της κ. Τασίας ο αριθμός τους έφτασε και πέρασε τις οχτώ χιλιάδες.
Να μην ξεχνάμε ακόμη την προσπάθεια των κομματικών σας στελεχών να υποτιμήσουν και να υποβαθμίσουν κινητοποιήσεις του Σαμιακού λαού που σκοπό είχαν την αποσυμφόρηση του νησιού.
Η παρούσα επιστολή μου έχει ως μοναδικό σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας και όχι την πολιτική αντιπαράθεση και δε θα επανέλθω.
Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Καραμηνάς

Αποστολέας ΒΗΘΛΕΕΜ ΚΑΡΑΜΗΝΑ

Κοινοποίηση άρθρου: