https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΚΙΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ

ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΚΙΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΚΙΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ

Μετά από 8.5 και πλέον χρόνια λειτουργίας, στον χώρο του παλιού αεροδρομίου, το ΜΚΙΕ (Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού) αναγκάζεται να φύγει, αφού ο χώρος αντί για δημόσιο Μητροπολιτικό Πάρκο, για τον οποίο αγωνίστηκε, και το έκφρασε και στο όνομά του (Μητροπολιτικό Κ.Ι.Ε.), μετατρέπεται σε ιδιωτικό χώρο εκμετάλλευσης προς πάσαν κατεύθυνση ακόμη και για καζίνο εντός οικιστικής ζώνης.

Το ΜΚΙΕ όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησε με όσες δυνάμεις διέθετε κατά καιρούς α) να ανταποκριθεί με αλληλεγγύη στις α’βάθμιες ιατροφαρμακευτικές ανάγκες άπορων , ανασφάλιστων, άνεργων, χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων συμπολιτών μας, που οι μνημονιακές πολιτικές τους εγκατέλειπαν στην τύχη τους, β) να ασκεί πίεση στην εκάστοτε κυβέρνηση για μέτρα στον τομέα της υγείας για όλους αυτούς τους ανθρώπους και παράλληλα για την ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας , γ) να εφαρμόζει μία ολιστική ιατρική με κέντρο τον άνθρωπο συνολικά και όχι μόνο την ασθένειά του και δ) να λειτουργεί με τρόπο που να δίνει τη δυνατότητα σε κάθε εθελοντή να είναι δημιουργικός, συμμετοχικός και ισότιμος, χωρίς προϊστάμενους και υφιστάμενους, δηλαδή αμεσοδημοκρατικά.

Στην πορεία της ύπαρξής του πολλά άλλαξαν, αλλά η ανάγκη της ύπαρξής του ΜΚΙΕ εξακολουθεί να παραμένει αμείωτη, όπως επιβεβαιώνουν ο αριθμός των εξυπηρετούμενων καθημερινά συμπολιτών μας και η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η επίσημη πολιτεία, και τώρα και στο παρελθόν, στο έσχατο αίτημά μας για χώρο μετεγκατάστασης, όταν δεν είχαμε άλλο τρόπο για συνέχιση του έργου μας, απάντησε με σιωπή, αδιαφορώντας για το έργο μας που αναγνωρίζεται από χιλιάδες ανθρώπους και συλλογικότητες μέσα και έξω από την Ελλάδα. Μεταξύ αυτών και οι δύο από τους τρεις όμορους Δήμους, εκείνοι της Γλυφάδας και του Αλίμου καθώς και ο γειτονικός Δήμος Ηλιούπολης, που το αναγνώρισαν έμπρακτα προσφέροντάς μας κάποιον χώρο, αντίθετα από τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης. Και τους ευχαριστούμε για αυτό.

Τελικά θα στεγαστούμε στον χώρο που μας παραχωρεί ο Δήμος Γλυφάδας.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Γλυφάδας για άλλη μια φορά για την προθυμία που έχει δείξει να μας φιλοξενήσει, και το υψηλής ποιότητας επίπεδο συνεργασίας που έχει επιδείξει, με σεβασμό στις αρχές λειτουργίας μας και την ανεξαρτησία μας.

Όταν ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση θα γίνει σχετική ενημέρωση με όλα τα στοιχεία της νέας διεύθυνσης και των ημερών και ωρών λειτουργίας του ΜΚΙΕ.

Ευχαριστούμε όλους όσους, όλο αυτό το διάστημα με το πρόβλημα του χώρου λειτουργίας του ΜΚΙΕ, έκφρασαν την συμπαράστασή τους με πολλούς τρόπους, υπογραμμίζοντας έτσι την ανάγκη να συνεχίσουμε, δίνοντάς μας δύναμη για αυτή τη συνέχεια.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ 16:00 – 20:00 και ΤΕΤΑΡΤΗ 17:00 – 19:30)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Ιστοσελίδα: https://www.mkiellinikou.org
Email: mkiellinikou@gmail.com

Κοινοποίηση άρθρου: