https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Γειά σου ρε Αύγουστε με τα ωραία σου!

Γειά σου ρε Αύγουστε με τα ωραία σου!

Καλωσορίζουμε τον Αύγουστο του 2020 με αρκετή ζέστη, μάσκες, Dettol και ανασφάλεια για το μέλλον με την πανδημία του Covid-19 να καραδοκεί! Σε αυτό το άρθρο με ένα λίγο πιο καλοκαιρινό ύφος, θα αναφερθούμε σε κάποια πράγματα που ο μήνας Αύγουστος είναι ιδανικός.

Βέβαια θα ξεκινούσαμε με τα πανηγύρια, αλλά αυτή η επιλογή πλέον δεν ενδείκνυται.

Πάμε λοιπόν να δούμε 5 πράγματα που μπορούμε να κάνουμε τον μήνα Αύγουστο.

1. Ξεκούραση

Ναι φυσικά και χρειαζόμαστε ξεκούραση! Κανένας επιχειρηματίας ή υπάλληλος δεν μπορεί να είναι δημιουργικός και παραγωγικός 10/10. Η ξεκούραση και η “φόρτιση των μπαταριών” μας είναι κάτι το οποίο είναι απαραίτητο και παίζει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων μας. Φροντίστε λοιπόν, να εκμεταλλευτείτε όσο ελεύθερο χρόνο διαθέτετε δίνοντας έμφαση στην ξεκούραση σας, στο να διασκεδάσετε και να κάνετε πράγματα που ίσως η καθημερινότητα σας δεν σας επιτρέπει.

2. Throwback

Κάντε ένα «Throwback» και αναπολήστε τι κάνατε φέτος στη ζωή σας. Αφιερώστε χρόνο στο να καταγράψετε κάποια σημαντικά σημεία όπως μια σωστή ή λάθος απόφαση στη δουλειά σας. Αφότου έχετε μαζέψει τα σημαντικά αυτά σημεία, τότε θα πρέπει να αναλύσετε την κατάσταση και να βρείτε τα «key points» που έδωσαν την έκβαση αυτών των καταστάσεων.

3. Αυτοκριτική

Η αυτοκριτική είναι αρετή! Έχοντας κάνει το «Throwback» τότε σίγουρα θα έχετε 3-4 στιγμές που πήρατε μια λάθος απόφαση. Αναρωτηθείτε τι κάνατε και πως χειριστήκατε την κατάσταση, εντοπίζοντας τα σημεία που έπαιξαν σημαντικό ρόλο, ώστε αυτή η κατάσταση να έχει αρνητικό αποτέλεσμα. Έπειτα ρωτήστε τον εαυτό σας:

Τι θα αλλάζατε στον τρόπο που διαχειριστήκατε το ζήτημα;

Είναι αρκετά σημαντικό να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας και να αναγνωρίζουμε τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά που κάναμε μέσα στη χρονιά, ώστε να μπορούμε να εξελισσόμαστε!

4. Στόχοι

Τη βλέπεις αυτήν την κορυφή του βουνού; Θέλω να την κατακτήσω!

Ναι ο Αύγουστος είναι μια ιδανική περίοδος για να θέτουμε στόχους. Ειδικά στην Ελλάδα που μπορεί όλο το χρόνο οι ταχύτητες της δουλειάς και του άγχους να βαράνε κόκκινο, αλλά τον Αύγουστο όλα αυτά τρέχουν στο…ρελαντί!

Απλά τα πράγματα εδώ…ακολουθήστε αυτά τα 4 απλά βήματα:
1) Σκεφτείτε τι θέλετε να πετύχετε μέχρι τον επόμενο Αύγουστο.
2) Καταγράψτε αυτούς τους στόχους σε ένα χαρτί.
3) Τοποθετήστε αυτό το χαρτί σε ένα συρτάρι και κλειδώστε το.
4) Του χρόνου τον Αύγουστο, ανοίξτε αυτό το συρτάρι, βγάλτε το χαρτί και δείτε τα αποτελέσματα.

Ελέγχοντας το χαρτί θα τσεκάρετε ποιούς στόχους πετύχατε. Αν έχετε πετύχει πολλούς ή και κάποιους από αυτούς, τότε θα νιώσετε πολύ ωραία με τον εαυτό σας. Όμως και τα αρνητικά αποτελέσματα μπορούν να σας δείξουν σημαντικά πράγματα, όπως για παράδειγμα τι πρέπει να βελτιώσετε ή που θα πρέπει να εμβαθύνετε παραπάνω. Έπειτα όσους στόχους δεν πετύχατε, ανάλογα πόσο σημαντικοί είναι για εσάς, θα πρέπει να τους θέσετε ξανά για του χρόνου. Επαναλάβετε την διαδικασία και δείτε μόνοι σας τα αποτελέσματα!

5. Πλάνο

Οι στόχοι από μόνοι τους δεν είναι κάτι! Θέτοντας ένα πλάνο για την χρονιά που θα ακολουθήσει, μπορείτε να φέρετε εις πέρας τους στόχους σας. Σημαντικό φυσικά για όλα αυτά είναι οι στόχοι σας και το πλάνο σας να είναι ρεαλιστικό και φυσικά να ακολουθήσετε το πλάνο όσο πιο πιστά μπορείτε. Είναι δικιά σας επιλογή έτσι και αλλιώς τι θα κάνετε στην ζωή σας, είτε είναι παραπάνω γυμναστική, είτε πιο σωστή διατροφή είτε καλύτερη επαγγελματική καριέρα.

Ότι και να κάνετε, η Disolt σας εύχεται καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!

Εσείς παίξατε το τελευταίο μας Quiz;
Αν όχι τότε μπορείτε να παίξετε εδώ.

ΠΗΓΗ: disolt.com 

Κοινοποίηση άρθρου: