https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Για τη σημερινή αγωνιστική – απεργιακή κινητοποίηση και την απρόκλητη επίθεση της κυβέρνησης

Για τη σημερινή αγωνιστική – απεργιακή κινητοποίηση και την απρόκλητη επίθεση της κυβέρνησης

Αθήνα 15.10.20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τη σημερινή αγωνιστική – απεργιακή κινητοποίηση μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών, όλων των δημοσίων υπαλλήλων, που από τα Προπύλαια κατέληξαν στη μεγάλη συγκέντρωση του Συντάγματος.

Τόσο στην πορεία, όσο και στη συγκέντρωση κυριάρχησαν το μαχητικό πνεύμα, ο αγωνιστικός νεανικός παλμός, το πείσμα του ανυποχώρητου αγώνα.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, απεργοί του δημοσίου τομέα, έδωσαν ηχηρή απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Το μήνυμα ήταν καθαρό και δυνατό: Ο αγώνας των παιδιών μας είναι και δικός μας, είναι δίκαιος. Τα παιδιά μας δεν είναι κόστος, είναι το μέλλον.

Όλοι μαζί απαιτήσαμε, εδώ και τώρα, την ενίσχυση, θωράκιση του δημοσίου συστήματος υγείας, του δημοσίου σχολείου, με μαζικές μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, εκπαιδευτικών, για μέτρα προστασίας της υγείας του λαού και της νεολαίας.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να παρεμποδίσει την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου, να τρομοκρατήσει τους μαθητές κι εργαζόμενους με σωματικές έρευνες, μπλόκα και συλλήψεις γύρω – γύρω από το χώρο της συγκέντρωσης, έπεσε στο κενό. Στο κενό θα πέσουν κι όλα τα σχέδια και τα αντεργατικά νομοθετήματα που απεργάζεται σε βάρος των Συνδικάτων και των λαϊκών αγώνων.

Η πρωτοφανής βία, η απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση που ακολούθησε απέναντι σε παιδιά 15 ετών που διαδήλωναν με το χαμόγελο στα χείλη και με τον πιο ειρηνικό τρόπο, δείχνει όχι μόνο τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, αλλά και το μίσος που έχει απέναντι στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, το φόβο που την κυριεύει η οργανωμένη λαϊκή πάλη.

Η μαζική συμμετοχή στις πρόσφατες κινητοποιήσεις αποτελεί μήνυμα αγωνιστικής ανάτασης και κλιμάκωση της πάλης, καθήκον στο οποίο καλούμαστε όλοι να ανταποκριθούμε.

Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο

Μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ-WFTU)

Αγ. Φιλοθέης 5β, 105 56 Aθήνα

Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786 Fax 210 3802 864 Site: https://pamehellas.grE-mail:pame@pamehellas.grTwitter: https://twitter.com/PAMEhellas

Αποστολέας pontiki

Από: ΠΑΜΕ – ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ

Κοινοποίηση άρθρου: