https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
«Βασανιστήρια αστυνομικών του Χρυσοχοΐδη σε βάρος μεταναστών» στο Παρανέστι Δράμας

«Βασανιστήρια αστυνομικών του Χρυσοχοΐδη σε βάρος μεταναστών» στο Παρανέστι Δράμας

Αστυνομικοί εισέβαλαν στους χώρους όπου κρατούνται μετανάστες και τους χτύπησαν με βάρβαρο και εκδικητικό τρόπο, σύμφωνα με καταγγελία κρατουμένων στο κέντρο κράτησης στο Παρανέστι Δράμας. Την υπόθεση φέρνει στο φως με ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ, ενώ οι φωτογραφίες είναι σοκαριστικές.

Σύμφωνα με την καταγγελία «είχε προηγηθεί διαμαρτυρία μεταναστών οι οποίοι ενώ είχαν συμπληρώσει 18 μήνες κράτησης τους ανακοίνωσαν ότι δεν θα αφεθούν ελεύθεροι» και έπειτα «η αστυνομία έκανε έφοδο μέσα στο κέντρο κράτησης χτυπώντας με γκλόμπ τους μετανάστες».

«Η ρατσιστική απανθρωπιά πάει χέρι-χέρι με την παραβίαση των στοιχειωδών δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών από την κυβέρνηση της ΝΔ και την Αστυνομία» αναφέρεται στην καταγγελία, ενώ η ΚΕΕΡΦΑ.

«Χρυσοχοίδη, στο λέμε δυνατά και καθαρά: Οι ζωές των προσφύγων μετράνε, όπως οι ζωές των μαύρων στις ΗΠΑ. Black lives matter, refugee lives matter! Απαιτούμε να κλείσουν τώρα τα κολαστήρια στο Παρανέστι Δράμας, την Κόρινθο, την Αμυγδαλέζα. Να μην ανοίξει κανένα νέο στην Ορεστιάδα. Άμεση απελευθέρωση των μεταναστών, χαρτιά άσυλο και στέγη σε όλους τώρα!» συνεχίζει η ΚΕΕΡΦΑ και καλεί στην κινητοποίηση της 20ης Μαρτίου.

Μετά τις αντιδράσεις, που προκλήθηκαν, η αστυνομία γνωστοποίησε πως με εντολή του αρχηγού της ΕΛΑΣ θα διερευνηθεί η καταγγελία, ενώ για το ζήτημα θα ενημερωθεί ο Συνήγορος του Πολίτη.

ΠΗΓΗ: rosa.gr 

Κοινοποίηση άρθρου: