https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Πρωτοβουλία χιλιάδων μαθητών ενάντια στο νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ – Υπογράφουμε εδώ

Πρωτοβουλία χιλιάδων μαθητών ενάντια στο νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ – Υπογράφουμε εδώ

Χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες πανελλαδικά ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως που έρχεται μέσα στην πανδημία να αλλάξει το σύστημα εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο 4 μήνες πριν τις πανελλήνιες και να αποκλείσει πάρα πολλούς υποψηφίους από την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ήδη πάνω από 2000 μαθητές υπογράφουν το παρακάτω κείμενο προκειμένου να πουν ένα μεγάλο «όχι» στο νέο νομοσχέδιο και να απαντήσουν ηχηρά στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως!

Το κείμενο υπογράφεται από :

Πάνω από 950 μαθητές του νομού Αττικής, 48 περιοχών,

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΙΓΑΛΕΩ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΑΡΤΕΜΙΔΑ, ΑΛΙΜΟΣ, ΑΧΑΡΝΕΣ, ΒΟΥΛΑ, ΒΡΗΛΙΣΣΙΑ, ΒΥΡΩΝΑΣ, ΓΕΡΑΚΑΣ, ΓΛΥΦΑΔΑ, ΔΑΦΝΗ, ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ΔΡΟΣΙΑ, ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ,ΙΛΙΟΝ, ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ,ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΚΑΜΑΤΕΡΟ, ΚΑΡΕΑΣ, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, ΚΗΦΙΣΙΑ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, ΚΡΥΟΝΕΡΙ, ΜΑΡΟΥΣΙ, ΜΕΛΙΣΣΙΑ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ, ΜΟΣΧΑΤΟ, ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ, ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ, ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ, ΝΙΚΑΙΑ, ΠΑΙΑΝΙΑ, ΠΑΛΛΗΝΗ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΠΕΝΤΕΛΗ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ, ΠΛΑΚΑ, ΥΜΗΤΤΟΣ, ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Πάνω από 230 μαθητές από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, 21 περιοχών,

ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ, ΕΠΑΝΟΜΗ, ΕΥΟΣΜΟΣ, ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ, ΘΕΡΜΗ, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΛΑΓΚΑΔΑ, ΜΙΚΡΑ, ΝΕΑ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ, ΝΕΑΠΟΛΗ, ΠΑΝΟΡΑΜΑ, ΠΟΛΙΧΝΗ, ΠΥΛΑΙΑ, ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΣΥΚΙΕΣ, ΤΟΥΜΠΑ, ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ, ΧΑΡΙΛΑΟΥ, ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ

Πάνω από 220 μαθητές από 40 πόλεις όλης της Ελλάδας,

ΠΑΤΡΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ,ΧΑΝΙΑ ,ΑΧΑΓΙΑ, ΚΑΣΤΡΙΤΣΗ, ΡΙΟΛΟΣ, ΑΓΡΙΝΙΟ, ΑΙΓΕΙΡΑ, ΑΙΓΙΟ, ΑΙΔΗΨΟΣ, ΑΚΡΑΤΑ, ΑΜΦΙΛΟΧΕΙΑ, ΑΡΓΟΣ, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ΑΡΤΑ, ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ, ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ, ΔΕΡΒΕΝΙ, ΕΥΒΟΙΑ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, ΚΙΛΚΙΣ, ΚΙΣΑΜΟΣ, ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ, ΚΩΣ, ΛΑΡΙΣΑ, ΛΕΥΚΑΔΑ, ΛΕΙΒΑΔΙΑ, ΛΙΤΟΧΩΡΟΣ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ, ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΑ, ΝΑΟΥΣΑ, ΝΑΥΠΛΙΟ, ΝΕΑ ΚΥΔΩΝΙΑ, ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ, ΡΟΔΟΣ, ΣΕΡΒΙΑ, ΣΥΡΟΣ, ΤΡΙΚΑΛΑ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ:

ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!

Ενώ η χώρα διανύει το δεύτερο λοκ-ντάουν, με μαθητές και φοιτητές να είναι απομονωμένοι και αποκλεισμένοι από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, η κυβέρνηση βρίσκει την ευκαιρία να περάσει τις πιο αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση. Συνεχίζοντας την επίθεση που έχει εξαπολύσει ήδη από την εκλογή της σε λαό και νεολαία, η Νέα Δημοκρατία παίρνει αποφάσεις και για τα πανεπιστήμια, μεταξύ άλλων, την πανεπιστημιακή αστυνομία και το ανώτατο όριο φοίτησης. Αποκορύφωμα αποτελεί η επιθετικότητα του νομοσχεδίου για τους φετινούς μαθητές της Γ’ λυκείου όπου λίγους μήνες πριν τις πανελλήνιες έρχονται να αλλάξουν ριζικά τον τρόπο εισαγωγής τους στα πανεπιστήμια με την καθιέρωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής (θα διαμορφώνεται ακόμα πιο ψηλά από την περιβόητη βάση του 10) η οποία θα εφαρμοστεί από φέτος κιόλας και το διπλό μηχανογραφικό που θα εφαρμοστεί από του χρόνου. Με αυτόν τον τρόπο σκληραίνει η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με κίνδυνο τη μεγάλη μείωση των εισακτέων.

Όπως και τα περσινά νομοσχέδια της υπουργού Κεραμέως (αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων) και η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, οι αλλαγές που έχουν ανακοινωθεί αυτό το διάστημα είναι ακόμα μία προσπάθεια της κυβέρνησης να φιμώσει λαό και νεολαία, να εντατικοποιήσει στο έπακρο τις ζωές μας και να καταστείλει τους αγώνες μας. Καμία κυβέρνηση δεν έχει τολμήσει ξανά να περάσει τόσο ριζικές αλλαγές και να τις υλοποιήσει την ίδια χρονιά, πόσο μάλλον και σε εποχή πανδημίας. Τα μέτρα αυτά αποσκοπούν στο να εκβιάσουν τους μαθητές να είναι συνεχώς σκυμμένοι πάνω από τα θρανία και απειλεί πολλούς από εμάς να μείνουμε εκτός πανεπιστημίου.

Όσο κι αν πιστεύουν ότι μπορούν να καταστρέψουν το μέλλον και την προοπτική μας, εμείς κάνουμε ξεκάθαρο πως δεν μπορούν να μπουν εμπόδιο στον αγώνα μας για ανθρώπινη εκπαίδευση, για καλύτερη ζωή! Όσο κι αν η κυβέρνηση επιστρατεύει τις δυνάμεις καταστολής για να αντιμετωπίσει τα αιτήματα των μαθητών, δεν τρομοκρατούμαστε! Οι αγώνες των μαθητών και της νεολαίας δε φιμώνονται, δεν καταστέλλονται! Ήρθε η ώρα να τους κάνουμε ξεκάθαρο ότι δε δεχόμαστε το μέλλον που μας περιγράφουν!

-Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου-έκτρωμα!

-Οι μαθητές οργανωνόμαστε και διεκδικούμε το δίκιο μας στο δρόμο, παίρνουμε αποφάσεις αγώνα άμεσα, καλούμε γενικές συνελεύσεις των σχολείων μας!

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΕΔΩ

φωτο αρχείου

 

ΠΗΓΗ: enallaktikos.gr 

Κοινοποίηση άρθρου: