https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα κατά του νομοσχεδίου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη

Πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα κατά του νομοσχεδίου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη

Στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο – Αύριο οι διαδηλώσεις

Με νέα αγωνιστικά ραντεβού την Τετάρτη σε Αθήνα και άλλες πόλεις, καθώς και με πρωτοβουλίες ενημέρωσης και διεκδίκησης, συνεχίζεται η μάχη που δίνουν με ένταση το τελευταίο διάστημα οι φοιτητές για να μην περάσει το νομοσχέδιο της καταστολής και των φραγμών, για να γυρίσουν με ασφάλεια στις σχολές τους. Επίσης εργατικά Σωματεία όλης της χώρας, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των φοιτητών, καλώντας στα συλλλαλητηρια.

Το επαίσχυντο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας μπήκε σήμερα για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη.

Στην Αθήνα, αύριο Τετάρτη 10 Φλεβάρη στη 1 το μεσημέρι πραγματοποιείται φοιτητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, στο πλαίσιο του συντονισμού 26 Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας που προέκυψε μετά από σύσκεψή τους την περασμένη βδομάδα.

«Μέσα στην πανδημία θέλουμε ασφαλή σχολεία – Οχι “τράπεζα” και νομοσχέδια», δηλώνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, καλώντας επίσης στο αυριανό συλλαλητήριο στη 1 μ.μ. στα Προπύλαια.

Επίσης το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Κηδεμόνων Αττικής καλεί τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να συμμετάσχουν στο νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ενώ και η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ κηρύσσουν διευκολυντικές 3ωρες στάσεις από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. για τη συμμετοχή των δασκάλων και των καθηγητών στο συλλαλητήριο.

Στο πλευρό των φοιτητών θα βρεθούν για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι στα ΑΕΙ, καθώς σε συμμετοχή καλεί και η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έχοντας ήδη αποφασίσει 24ωρη απεργία για τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου και καλώντας τα μέλη της να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις. Στο συλλαλητήριο καλεί και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής.

Στη Θεσσαλονίκη
Με αποφασιστικότητα και μαχητικό πνεύμα συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους δράσεις και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι στη Θεσσαλονίκη. Και σήμερα από νωρίς το πρωί οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό των εισόδων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πλην εκείνης που οδηγεί στο ΑΧΕΠΑ.

Αύριο Τετάρτη, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων, Μαθηματικού, Γεωπονίας, ΣΟΦΕΘ, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Πολιτικών Επιστημών, Πληροφορικής, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Φιλολογικού, Αρχιτεκτονικής, Μουσικού, Ιατρικής, Αγγλικού, Κτηνιατρικής, Βιολογικού, Γεωλογικού, Φαρμακευτικής, ΤΕΦΑΑ, Παιδαγωγικού και Νομικής του ΑΠΘ καλούν σε παλλαϊκό – πανεργατικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στις 5.30 μ.μ., στο οποίο κάλεσμα ήδη έχει ανταποκριθεί το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, ενώ έχουν λάβει απόφαση και για συλλαλητήριο την Πέμπτη 11 Φλεβάρη, στη 1 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Κάλεσμα στους γονείς να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 10 Φλεβάρη στις 5.30 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, απευθύνει η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.

Κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις
Συλλαλητήρια προγραμματίζονται αύριο Τετάρτη και σε τέσσερα νησιά, μετά από κάλεσμα φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στις 12 το μεσημέρι καλούν σε συγκεντρώσεις στην πλατεία Κύπρου στη Ρόδο (με τη συμμετοχή της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών), στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη, στην πλατεία Μιαούλη στη Σύρο και στην πλατεία Καρλοβάσου στη Σάμο. Στη Σάμο θα πραγματοποιηθεί και απογευματινή κινητοποίηση, στις 6 μ.μ. στην πλατεία στο Βαθύ, με κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου και άλλων φορέων, που πέρα από την απαίτηση για απόσυρση του νομοσχεδίου θέτουν αιτήματα και για τα σχολεία του νησιού.

Στο Ηράκλειο, αύριο στη 1 μ.μ. πραγματοποιείται φοιτητικό συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας. Θα προηγηθεί σήμερα, στις 6 μ.μ. στα Λιοντάρια, συγκέντρωση ενημέρωσης του ηρακλειώτικου λαού για το νομοσχέδιο.

Στη Λάρισα θα γίνει συγκέντρωση αύριο στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία, όπου καλούν το Εργατικό Κέντρο, η Ένωση Γονέων και οι Σύλλογοι Φοιτητών Εστίας, ΣΕΥΠ και Τεχνολογίας.

Στην Καρδίτσα στις 6 μ.μ. κεντρική πλατεία της πόλης.

Στο Βόλο στη 1 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

Στην Καβάλα συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 μ.μ. στην πλατεία Καπνεργάτη. Καλεί και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού και Συναφών Επαγγελμάτων.

Στη Λακωνία, η Επιτροπή Φοιτητών Λακωνίας διοργανώνει κινητοποιήσεις αύριο στη Σκάλα στη 1.30 μ.μ. στην πλατεία Πηγών και στη Σπάρτη στις 2.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

Στη Λαμια στην Πλατεία Πάρκου στη 1 μ.μ.

Στα Τρίκαλα στις 5 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Στα Γιάννενα στις 12 μ. στην Περιφέρεια

Πηγή: 902.gr

ΠΗΓΗ: imerodromos.gr 

Κοινοποίηση άρθρου: