https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Κ.Ο.Β. ΦΟΥΡΝΩΝ Όταν χάνονται ανθρώπινες ζωές, οι επικοινωνιακές επισκέψεις και τα χειροκροτήματα μάλλον δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα….

Κ.Ο.Β. ΦΟΥΡΝΩΝ Όταν χάνονται ανθρώπινες ζωές, οι επικοινωνιακές επισκέψεις και τα χειροκροτήματα μάλλον δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα….

Φούρνοι, 15 Φεβρουαρίου 2020

Κ.Ο.Β. ΦΟΥΡΝΩΝ

Όταν χάνονται ανθρώπινες ζωές, οι επικοινωνιακές επισκέψεις και τα χειροκροτήματα μάλλον δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα….

Η ΚΟΒ ΦΟΥΡΝΩΝ για ακόμη μια φορά, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να αναδείξει, την γύμνια που υπάρχει στο δημόσιο σύστημα υγείας και στην υγειονομική εγκατάλειψη των νησιών μας. Αυτό αποδεικνύεται ξανά με τον πιο τραγικό τρόπο, αφού χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή στο χωριό της Χρυσομηλιάς, χωρίς να υπάρχει γιατρός να του παρέχει άμεσα τις πρώτες βοήθειες.

Όταν αυτό είναι γνωστό σε όλους τους αρμόδιους (Υπουργούς και διοικητές 2η ΥΠΕ), τότε αποκτά εγκληματικές διαστάσεις, αφού γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο της Χρυσομηλιάς έχει να διοριστεί «από τον καιρό του Νώε».

Αλλά δυστυχώς αυτή η κατάσταση δεν θα προβληθεί όπως η επίσκεψη του πρωθυπουργού, όπως δεν προβλήθηκαν τόσα χρόνια οι ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό/νοσηλευτικό προσωπικό και εξοπλισμό στα Περιφερειακά Ιατρεία των νησιών μας.

Η ΚΟΒ Φούρνων, οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Φούρνων και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουμε κάνει επανειλημμένες παρεμβάσεις για τα ζητήματα της Υγείας σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Δυστυχώς καμία απάντηση δεν δόθηκε από κανέναν.

Άραγε τώρα που πέρασε ο ενθουσιασμός – που περιγράφει και η ανακοίνωση του Δήμου Φούρνων- για την κυβερνητική επίσκεψη, θα ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι για να αλλάξει αυτή η κατάσταση;

Σε ότι μας αφορά επιμένουμε να διεκδικούμε την άμεση πρόσληψη γιατρού και νοσηλευτικού προσωπικού στο περιφερειακό ιατρείο της Χρυσομηλιάς.

Καλούμαι τους κατοίκους και των δύο νησιών, Φούρνων-Χρυσομηλιάς και Θύμαινας, καθώς και όλους τους φορείς συντονισμένα να παλέψουμε για :

ü Πλήρη στελέχωση όλων των δομών υγείας των νησιών μας («Πολύδυναμο Περιφερειακό Ιατρείο» Φούρνων, περιφερειακά ιατρεία Θύμαινας & Χρυσομηλιάς, Μόνιμο οδηγό ασθενοφόρου, ΕΚΑΒ, Γ.Ν. Ικαρίας κλπ).

ü Να αναβαθμιστεί το «Πολύδυναμο Περιφερειακό Ιατρείο» των Φούρνων σε Κέντρο Υγείας με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό, πρόσληψη ειδικευμένων γιατρών και οδηγού για το ασθενοφόρο.

ü Επαρκής χρηματοδότηση από το κράτος για να καλύπτονται όλες οι υλικοτεχνικές ανάγκες.

ü Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλους και χωρίς προϋποθέσεις.

ü Καμία επιχειρηματική δράση στο χώρο της υγείας.

ü Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας για την υγεία και τη ζωή του λαού.

ü Στις 23 Φλεβάρη στηρίζουμε τον απεργιακό αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών και όλων υγειονομικών.

Κοινοποίηση άρθρου: