https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Στηρίζουμε τον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών

Στηρίζουμε τον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου χαιρετίζει και στηρίζει τον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών και των 13 σωματείων τους απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης και εφοπλιστών σε βάρος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ), των οργανικών συνθέσεων των πλοίων, των ασφαλιστικών – συνταξιοδοτικών και συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων.
Ως νησιώτες στεκόμαστε στο πλευρό των ναυτεργατών γιατί η ζωή μας είναι δεμένη με τη θάλασσα. Ζούμε στο πετσί μας την πολιτική όλων των κυβερνήσεων που αφήνει τα νησιά μας χωρίς πλοία. Ξέρουμε πολύ καλά τι πάει να πει από τη μια να μην έχουμε ασφαλή πλοία, συχνές και φθηνές συγκοινωνίες, οι εργαζόμενοι σε αυτές να ζουν την τεράστια εκμετάλλευση σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με καθημερινό κίνδυνο πολλές φορές ακόμη και για την ίδια τους τη ζωή καθώς και τη ζωή των επιβατών, ενώ από την άλλη οι εφοπλιστές «ταΐζονται» με ζεστό χρήμα.

Εκφράζουμε αλληλεγγύη στους συναδέλφους και στηρίζουμε την συνέχιση του αγώνα τους γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι με αυτόν διεκδικούν τη ζωή και τα δικαιώματά τους, δίνοντας ταυτόχρονα απάντηση στην αντεργατική επίθεση που γίνεται εις βάρος τους για να μεγαλώσουν τα ήδη τεράστια κέρδη τους οι εφοπλιστές.

ΠΗΓΗ: eksamou.gr 

Κοινοποίηση άρθρου: