https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΝΕΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΟΝΕΞ ΚΑΤΑ ΜΕΛΟΥΣ & ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΝΕΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΟΝΕΞ ΚΑΤΑ ΜΕΛΟΥΣ & ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου

Αριθμός καταχώρησης βιβλίου Σωματείων Πρωτοδικείου Σύρου 1333/14-7-2020.

          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΟ εξώδικο απέστειλαν στις 10-03-2021 οι εταιρείες ONEX (ΟΝΕΞ) ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΥΡΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και ONEX NEORION SHIPYARDS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ κατά του Παρατηρητηρίου, αλλά και προσωπικά κατά μέλους του συλλόγου μας για τη ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, σχετικά με την από 24/02/2021 αγωγή των εταιρειών κατά του ΠΠΠΣ, με την οποία αξιώνουν €1.000.000 ως αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση, ηθική βλάβη και διαφυγόντα κέρδη.

Και στο νέο εξώδικο οι εταιρείες δηλώνουν ότι θα επιδιώξουν την παραδειγματική τιμωρία μας, αν δεν ανακαλέσουμε μέχρι την Παρασκευή 12-03-2021 το περιεχόμενο της παραπάνω συνέντευξης. Η προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης οποιουδήποτε θίγει τα ζητήματα της ρύπανσης και της λειτουργίας μιας βαριάς βιομηχανίας στην καρδιά του αστικού ιστού της Ερμούπολης είναι προφανής. Προφανής είναι και η ανυπαρξία των θεσμικών φορέων που έχουν την ευθύνη να αποδείξουν στους πολίτες ότι η βιομηχανία λειτουργεί με βάση τις διατάξεις της περιβαλλοντικής (και όχι μόνο) νομοθεσίας, αντί να απαιτούν από τους πολίτες να αποδείξουν ότι η βιομηχανία ρυπαίνει, όπως έκανε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης.

Όλοι οι θεσμικοί και πολιτικοί φορείς του τόπου είναι υπεύθυνοι για αυτή την κατάντια στον δημόσιο λόγο, για το κλίμα εκβιασμών, απειλών, διασυρμού και δικαστικής εξόντωσης ενεργών πολιτών. Η ομερτά και οι μπογιές επιπλέουν σε κοινή θέα στο λιμάνι της πόλης την ώρα που «γνωστής/άγνωστης ταυτότητας» βάρκες ανακατεύουν τα νερά για να εξαφανίσουν τα ίχνη, με τις αρχές να κάνουν ότι δεν βλέπουν και τα τοπικά ΜΜΕ να λογοκρίνουν όποια φωνή δεν αρέσει στην εταιρεία, ακόμα και αν η φωνή αυτή απασχολεί τα εθνικά ΜΜΕ αλλά και το Κοινοβούλιο.

Οι πολίτες μπορεί να είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους εξαιτίας της πανδημίας, αλλά δεν θα υποκύψουν στα «ΣΚΑΣΤΕ», δεν θα σωπάσουν με τις απειλές, ούτε θα παρακολουθούν αμέτοχοι τη βιομηχανία εκφοβισμού, εξωδίκων και αγωγών. Θα συνεχίσουμε να ανησυχούμε για τον εκκωφαντικό θόρυβο και το τοξικό νέφος της «ανάπτυξης» που σκεπάζει την πόλη. Θα συνεχίσουμε να ασκούμε κριτική στην αφωνία των αρχών, ζητώντας απαντήσεις, όπως έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση ως πολίτες. Θα συνεχίσουμε να ζητάμε την εφαρμογή των νόμων για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας όσο κι αν κάποιοι ενοχλούνται.

Σύνδεσμος για το νέο εξώδικο: https://drive.google.com/file/d/1BT6H-S-mTK83Bbcl13SqvfFinTCFNrJS/view?usp=sharing

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Κοινοποίηση άρθρου: