https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
ΜΕΤΑ: Για τη στοχοποίηση της προέδρου του Σωματείου «Ασκληπιείου» από το «Πρώτο Θέμα» και τη (Δ)ΑΚΕ

ΜΕΤΑ: Για τη στοχοποίηση της προέδρου του Σωματείου «Ασκληπιείου» από το «Πρώτο Θέμα» και τη (Δ)ΑΚΕ

Η παράταξη της (Δ)ΑΚΕ στο «Ασκληπιείο» Βούλας κατήγγειλε την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων, Δέσποινα Τοσονίδου, ότι δήθεν «άσκησε λεκτική βία,απόπειρα εκφοβισμού και προπηλακισμό της διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας» του νοσοκομείου, επειδή μετακίνησε σε τμήμα COVID νοσηλεύτρια, εκλεγμένη στο ΔΣ του σωματείου με την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση.

Η παράταξη της (Δ)ΑΚΕ έσπευσε να «ενημερώσει» την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η οποία και δημοσίευσε τις «πληροφορίες» που της διοχέτευσε η παραπάνω παράταξη, χωρίς να απευθυνθεί για τον αντίλογο, στην «καταγγελλόμενη», όπως έχει υποχρέωση από τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Η παρέμβαση της προέδρου του Σωματείου, Δέσποινας Τοσονίδου, στο γραφείο της διευθύνουσας του «Ασκληπιείου», είχε στόχο να αναδείξει την εναντίωση του Σωματείου στα συνεχή περιστατικά τρομοκράτησης και απαξίωσης του νοσηλευτικού προσωπικού από τη διευθύνουσα και να τονίσει ότι η απόπειρα μετακίνησης της νοσηλεύτριας αποτελεί συνδικαλιστική δίωξη, τη στιγμή που η ίδια αναρρώνει από ασθένεια.

Η παράταξη της (Δ)ΑΚΕ, αντί να καταγγέλλει τις μεγάλες ελλείψεις, σε ιατρονοσηλευτικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό και τις συνεχείς μετακινήσεις γιατρών και νοσηλευτών από τμήμα σε τμήμα, επιχειρεί να συκοφαντήσει το Σωματείο που αντιστέκεται στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην Υγεία, στις πολιτικές των περικοπών που εφαρμόζονται από το υπουργείο Υγείας, την διοίκηση της 2ης ΥΠΕ και τη διοίκηση του «Ασκληπιείου».

Η ανυπόστατη καταγγελία κατά της προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο «Ασκληπιείο» Βούλας, ενός Σωματείου που εδώ και δεκαετίες πρωτοστατεί στους αγώνες για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και του νοσοκομείου ενάντια στα ιδιωτικά συμφέροντα, εντάσσεται στη γενικευμένη επίθεση που έχουν εξαπολύσει η κυβέρνηση, το υπουργείο Υγείας και τα όργανά τους ενάντια στους μαχόμενους υγειονομικούς. Στο «Ασκληπιείο» Βούλας, είναι ηλίου φαεινότερον πως οι εκλεγμένοι της (Δ)ΑΚΕ αποτελούν τους πρόθυμους υποστηρικτές τους.

Το ΜΕΤΑ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στη συνάδελφο, Δέσποινα Τοσονίδου, και στο Σωματείο που εκπροσωπεί. Απαιτεί από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» να δημοσιεύσει τον αντίλογο και την απάντηση της «καταγγελλόμενης» και του Σωματείου.

16-03-2021
Από το ΜΕΤΑ

ΠΗΓΗ: ergasianet.gr 

Κοινοποίηση άρθρου: