https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Κάλεσμα ΜΕΤΑ για την κινητοποίηση στο ΔΕΔΔΗΕ για τους τρεις νεκρούς εργολαβικούς εργαζομένους | Δευτέρα 5 Απριλίου

Κάλεσμα ΜΕΤΑ για την κινητοποίηση στο ΔΕΔΔΗΕ για τους τρεις νεκρούς εργολαβικούς εργαζομένους | Δευτέρα 5 Απριλίου

Η εργατική τάξη της χώρας μας θρηνεί, από χθες, άλλους τρεις νεκρούς και συγκεκριμένα: έναν 45χρονο εναερίτη πατέρα τριών παιδιών, έναν 55χρονο επίσης πατέρα τριών παιδιών και ένα 43χρονο, όλοι τους εργολαβικοί εργαζόμενοι σε τετραμελές συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ. Σκοτώθηκαν ακαριαία από ηλεκτροπληξία, κατά τη διάρκεια εργασιών υπογειοποίησης του δικτύου, στο Γυμνό της Εύβοιας. Ο τέταρτος εργαζόμενος, που είναι τεχνικός 32 ετών, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας και σύμφωνα με τους γιατρούς έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Το ΜΕΤΑ εκφράζει τα βαθιά και ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των τριών νεκρών συναδέλφων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στον τέταρτο.

Αν και τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα αυξάνονται καθημερινά δραματικά, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να «σφυρίζει αδιάφορα», να μην αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη που έχει, και να επιβεβαιώνει ότι υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της εργοδοσίας, που για χάρη τους συμπιέζει συνεχώς τα εργασιακά δικαιώματα και το κόστος εργασίας. Από τη μια, η εργασιακή ανασφάλεια, η εργοδοτική τρομοκρατία και η «δαμόκλειος σπάθη» της απόλυσης, οι πετσοκομμένοι μισθοί και τα κατακρεουργημένα ασφαλιστικά δικαιώματα, η υπερεντατικοποίηση της εργασίας, η έλλειψη εκπαίδευσης, η ανυπαρξία μέτρων για την υγιεινή, την ασφάλεια και τη ζωή τελικά των εργαζομένων, από την άλλη η κερδοφορία των ολιγαρχών και τα θύματα της εργατικής τάξης «αριθμοί» στα λογιστικά τους φύλλα. Ό,τι, δηλαδή, συμβαίνει με τις εργολαβικές εταιρείες που αλωνίζουν στη χώρα μας, χωρίς ουσιαστικά κανέναν κρατικό έλεγχο.

Ο κατακερματισμός και η ιδιωτικοποίηση τομέων της ΔΕΗ, οι προσλήψεις συμβασιούχων και η λειτουργία της, με ανάθεση εργασιών σε εργολαβικές εταιρείες και ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, έχουν οδηγήσει, από τη μια μεριά στην υποβάθμιση των υπηρεσιών και της εξυπηρέτησης των πολιτών και από την άλλη στην εντατικοποίηση της εργασίας, τους χαμηλούς μισθούς, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων και σίγουρα στην αύξηση των κερδών των ιδιωτικών εταιρειών και εργολάβων.

Το ΜΕΤΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση και την εργοδοσία που «παίζουν με τις ζωές των εργαζομένων» για την εξυπηρετήσουν τα συμφέρονται του μεγάλου κεφαλαίου και την αύξηση των κερδών του. Απαιτεί να διαλευκανθεί η υπόθεση, να αποδοθούν οι ευθύνες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι.

Καλεί τους εργαζομένους, τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις να παλέψουν για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας, για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, για την κατάργηση της ελαστικής και ενοικιαζόμενης εργασίας.

Όλοι και όλες στην κινητοποίηση καταγγελίας του εργοδοτικού εγκλήματος

Δευτέρα 5 Απριλίου 2021, και ώρα 6μμ.,
στο κτήριο του ΔΕΔΔΗΕ (Χαλκοκονδύλη 30, Αθήνα)

ΑΥΤΟΙ μιλάνε για ΚΕΡΔΗ και ΖΗΜΙΕΣ
ΕΜΕΙΣ μιλάμε για ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ

Όχι άλλο αίμα! Είμαστε άνθρωποι, όχι αριθμοί

Από το ΜΕΤΑ
02-04-2021

ΠΗΓΗ:ergasianet.gr

Κοινοποίηση άρθρου: