https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Ξενοδοχοϋπάλληλοι-Επισιτισμός Σάμου: 20 Απρίλη Συγκέντρωση στην Πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ

Ξενοδοχοϋπάλληλοι-Επισιτισμός Σάμου: 20 Απρίλη Συγκέντρωση στην Πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ένας χρόνος χωρίς δουλειά, χωρίς εισόδημα, με αβέβαιο μέλλον για το αν θα δουλέψουμε τη σεζόν του 2021, χωρίς καμία διασφάλιση πώς θα ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας το επόμενο διάστημα. Η όλη κατάσταση επιδεινώνεται στο νησί μας που επλήγη από το φονικό σεισμό του Οκτώβρη αφού πολλοί συνάδελφοι έχουν μείνει χωρίς δουλειά. Όσο εμείς λοιπόν ζούμε με ψίχουλα, την ίδια στιγμή οι μεγαλοξενοδόχοι, οι αεροπορικές εταιρείες και οι μεγαλοεργοδότες του κλάδου γέμισαν τις τσέπες τους λόγω των «ζημιών τους» αλλά και μέσω του προγράμματος «Συνεργασία».

Με το νέο χρόνο και την πανδημία να συνεχίζει να θερίζει, η κυβέρνηση και η εργοδοσία λένε ότι ετοιμάζουν το άνοιγμα του τουρισμού και μάλιστα με πρωτόκολλα «κερδοφορίας και ανταγωνισμού» βάζοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τη δουλειά και τα δικαιώματά μας αλλά και την ίδια την υγεία και τη ζωή μας. Έτσι αφήνουν για μια ακόμα σεζόν τους εργαζόμενους και το λαό στο έλεος της πανδημίας και των εγκληματικών πολιτικών της κυβέρνησης στη Δημόσια Υγεία.

Επιστρατεύουν την επιχειρηματολογία της «ατομικής ευθύνης» και απαλλάσσουν τους εργοδότες από την υποχρέωση και το κόστος για τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Θυμόμαστε όλοι πώς δούλεψαν ξενοδοχεία και εστιατόρια πέρσι. Εμείς πήραμε μέτρα να αυτοπροστατευτούμε –με δικά μας λεφτά- κι αυτό το κάναμε σε συνθήκες εντατικής εργασίας, απλήρωτες υπερωρίες, απλήρωτες Κυριακές, με δουλειά όποτε ήθελαν οι εργοδότες για όσο ήθελαν. Αυτή δε, την τελευταία μέθοδο, πάγιο αίτημά τους, το θέλουν νόμο για να νομιμοποιήσουν το 10ωρο και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας μας, να θέσουν τις βάσεις της σύγχρονης δουλείας.

Απέναντι στο «πρωτόκολλό τους» απαντάμε:

Όλοι στη δουλειά με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα,

με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας μας.

Κάτω τα χέρια από το 8ωρο!

Στην «ατομική ευθύνη» απαντάμε συλλογικά, μαζικά, μαχητικά!

Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας!

Στις 20 Απριλίου δίνουμε μία καινούρια μάχη! Όπως εδώ και ένα χρόνο όπου μαζί με το Εργατικό Κέντρο Σάμου στο πλευρό μας καταφέραμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε τα 534 ευρώ, τις αναστολές με τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, τις μονομερείς δηλώσεις αναστολών, τις παρατάσεις σε αναστολές και επιδόματα, το δικαίωμα της επαναπρόσληψης.

Για εμάς είναι μονόδρομος να ξεσηκωθούμε απέναντι στην κυβέρνηση και τους μεγάλους επιχερηματικούς ομίλους για να παραμείνουμε υγιείς, για να μην πεινάσει κανείς συνάδελφος, για να γυρίσουμε όλοι στη δουλειά με μισθούς και δικαιώματα που να καλύπτουν τις ανάγκες μας!

Με ενότητα και αλληλεγγύη και την ελπίδα των αγώνων μας παλεύουμε για την ζωή μας!

Ø Συνεχίζουμε την Πέμπτη 22/04 στις συγκεντρώσεις που καλεί το ΕΚΣ σε Βαθύ και Καρλόβασι «6 μήνες από το σεισμό»

Ø Προετοιμάζουμε την απεργία της Πρωτομαγιάς στις 6 Μαϊου

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Κοινοποίηση άρθρου: