https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Με στάση εργασίας και απεργία συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι του Μετρό

Με στάση εργασίας και απεργία συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι του Μετρό

EUROKINISSI/ΕΦΗ ΣΚΑΖΑ

«Χειρόφρενο» τραβά το μετρό στις 6 Μαΐου καθώς οι εργαζόμενοι θα λάβουν μέρος στις προγραμματισμένες κινητοποίησης. Δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια στις 4 Μαΐου από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί και από την 21.00 μέχρι την λήξη της βάρδιας.

Διήμερο κινητοποιήσεων ανακοίνωσε το ΣΕΛΜΑ (Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών) για την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν με στάση εργασίας (από την έναρξη των βαρδιών τους μέχρι τις 9.00 το πρωί και από την 21.00 μέχρι την λήξη των βαρδιών) στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ στις 4/5 και στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας με 24ωρη απεργία στις 6/5.

Σύμφωνα με τον ΕΡΤ, το ΣΕΛΜΑ αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του: «Η υπεράσπιση των κατακτήσεων της πρωτομαγιάς συμπίπτει φέτος με την έναρξη των κινητοποιήσεων ενάντια στην κατάθεση του νέου εργασιακού νόμου. Το διακύβευμα για τον εργαζόμενο λαό ξεπερνά κατά πολύ εκείνο ενός απλού εορτασμού. Θα πρέπει τα δευτεροβάθμια σωματεία, τα εργατικά κέντρα και οι ομοσπονδίες να προτείνουν και να σχεδιάσουν μαζί με τα εργοστασιακά συνδικάτα ένα πρόγραμμα αγώνα διαρκείας μέχρι την οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου».

Η ΓΣΕΕ καλεί για τον ετεροχρονισμένο εορτασμό της Πρωτομαγιάς στις 4 Μαΐου, ενώ ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΠΑΜΕ έχουν ανακοινώσει απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις για την Πέμπτη 6 Μαΐου.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr 

Κοινοποίηση άρθρου: