https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Kαταγγελίες από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές για τα μεγάλα προβλήματα στη δήλωση των self-test

Kαταγγελίες από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές για τα μεγάλα προβλήματα στη δήλωση των self-test

Μεγάλα προβλήματα εμφανίστηκαν σύμφωνα με καταγγελίες γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr στην οποία πρέπει να δηλωθεί το αποτέλεσμα των self test προκειμένου να τους επιτραπεί η επιστροφή στις αίθουσες των σχολείων.

Συγκεκριμένα όσοι μαθητές ή εκπαιδευτικοί θέλησαν να επισκεφτούν την πλατφόρμα και να δηλώσουν το αποτέλεσμα των self test τους αντιμετώπισαν σοβαρές δυσκολίες ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν κατάφεραν να περάσουν τα στοιχεία τους.

Υπενθυμίζεται πως τα self test είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στο σχολείο και πρέπει να γίνονται πριν την έναρξη των μαθημάτων κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Σημειώνεται πως το αποτέλεσμα των self test πρέπει, με βάση τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ, να δηλωθεί υποχρεωτικά στην πλατφόρμα. Οι μαθητές εισέρχονται στο σχολείο, αφού επιδείξουν την σχολική κάρτα, που εκτυπώνουν οι γονείς μετά τη δήλωση. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή στο σπίτι, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να γράψουν μία χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα.

Καταγγέλλουν το υπουργείο Παιδείας
Με ανακοίνωση της, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» καταγγέλλει το υπουργείο για την ταλαιπωρία που υπέστησαν χιλιάδες εκπαιδευτικοί και γονείς, λίγες μόλις ώρες πριν ανοίξουν τα σχολεία.

Συγκεκριμένα η ΑΣΕ, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Για μια ακόμα φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με φαινόμενα προχειρότητας και ανευθυνότητας από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, το οποίο μονότονα μεταθέτει την ευθύνη λειτουργίας των σχολείων αποκλειστικά και μόνο στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές.

Το ξαναλέμε για μια ακόμα φορά: Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και να σταματήσει να παίζει με την αγωνία, τον φόβο και τις ανησυχίες των μαθητών και των οικογενειών τους. Να πάρει τώρα ουσιαστικά μέτρα.

Εδώ και τώρα:

Μαζικά τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ, για εκπαιδευτικούς, μαθητές και όλους τους εργαζόμενους (σχ. καθαρίστριες, τροχονόμοι, κυλικεία).

Επιτάχυνση του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Μέτρα για την αραίωση των μαθητών ανά τάξη.

Άμεσα μέτρα ενίσχυσης και στήριξης των μαθητών για τις τεράστιες ελλείψεις και τα συσσωρευμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί».

ΠΗΓΗ: imerodromos.gr 

Κοινοποίηση άρθρου: