https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Στους δρόμους ξανά οι υγειονομικοί για ΒΑΕ και εργατικό ατύχημα

Στους δρόμους ξανά οι υγειονομικοί για ΒΑΕ και εργατικό ατύχημα

Φωτογραφία Αρχείου

EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Νέα κινητοποίηση ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ για αύριο την Τετάρτη 23/06/2021 με πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση και στάση εργασίας επτά το πρωί με 12 το μεσημέρι και πανελλαδική συγκέντρωση στις εννέα το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), από όπου θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Υγείας.

Υπενθυμίζοντας ότι 27 υγειονομικοί έχουν χάσει τη ζωή τους από τον νέο κορονοϊό, το κορυφαίο σωματείο του κλάδου επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι «ακόμη δε χαρακτηρίστηκε ο θάνατός τους ως εργατικό ατύχημα. Οι οικογένειές τους βρίσκονται σε απόγνωση».

Παράλληλα, επαναλαμβάνουν το πάγιο αίτημά τους για την υπαγωγή τους σε καθεστώς ΒΑΕ: «Η ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα παραπέμπεται στις καλένδες. Παρότι η αρμόδια Επιτροπή που συστήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας τελείωσε το έργο της και εισηγήθηκε την ένταξή μας, ο αρμόδιος Υπουργός είπε ότι η νόσος του κορoνοϊού είναι προσωρινή. Παραλείποντας να μας πει ότι λοιμώδη νοσήματα υπήρξαν και θα υπάρχουν και μετά τον κορoνοϊό στα Νοσοκομεία. Διαθέτουμε ενιαίο φορέα ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και δεν είναι δυνατόν εργαζόμενοι του ίδιου επαγγέλματος να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο (οι προερχόμενοι από το ΙΚΑ είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ, εν αντιθέσει με όσους προέρχονται από το Δημόσιο)».

ΠΗΓΗ: efsyn.gr 

Κοινοποίηση άρθρου: