https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Πύρινος εφιάλτης στη Σάμο – Στο νησί ο αρχηγός της Πυροσβεστικής – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

Πύρινος εφιάλτης στη Σάμο – Στο νησί ο αρχηγός της Πυροσβεστικής – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στη Σάμο καθώς η φωτιά συνεχίζει να μαίνεται στο νησί. Με το πρώτο φως της ημέρας οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και αυτή την ώρα επιχειρούν συνολικά 85 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα. Επιπλέον κινητοποιήθηκαν 5 αεροσκάφη (4 CL 415 και το Beriev-200) και 6 ελικόπτερα, ενώ προσεγγίζουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά 52 πυροσβέστες με 22 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζουν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης οι οποίοι μετέβησαν στην Σάμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική η εικόνα της φωτιάς αυτήν την ώρα παρουσιάζει ελαφριά βελτίωση.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης και κινήθηκε στο τρίγωνο ανάμεσα στις περιοχές Μυτιληνιοί, Βουρλιώτες και Κοκκάρι. Πρόκειται για δύσβατο σημείο με έντονο ανάγλυφο, πολλές χαράδρες, και γι’ αυτό το λόγο είναι εξαιρετικά δύσκολη η επιχείρηση των πυροσβεστών.

Αν και δεν απειλούνται άμεσα σπίτια ή ξενοδοχειακές μονάδες, ο καπνός είναι τόσο έντονος και πυκνός που χθες κρίθηκε απαραίτητο να εκκενωθούν δύο ξενοδοχεία με λεωφορεία του δήμου και ιδιωτικών εταιρειών να παραλαμβάνουν τον κόσμο.

Περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο
Όπως ανακοινώθηκε, λόγω εκτάκτων συνθηκών –πυρκαγιά- στη νήσο Σάμο, στο οδικό δίκτυο των περιοχών Βουρλιώτες, Μυτιληνιοί, Άγιος Φανούριος, Κοκκάρι και στην εθνική οδό Σάμου – Καρλοβασίου, πραγματοποιούνται οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων και οι λοιποί πολίτες, για την ασφάλεια τους και για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών

Μήνυμα από το 112 στους πολίτες – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»

Tο βράδυ της Πέμπτης, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μέσω του 112 κάλεσε τους κατοίκους Βουρλιωτών, Κοκκαρίου, Καμάρας, Μυτιληνιών και Μαυρατζαίων, να παραμείνουν σε ετοιμότητα όλο το βράδυ και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: Samos24.gr – Samosvoice.gr

ΠΗΓΗ: enikos.gr 

Κοινοποίηση άρθρου: