https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΝΕΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΝΕΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η ΠΕΝΕΝ με ανακοίνωσή της καταγγέλει ως επαίσχυντη τη νέα τροπολογία της κυβέρνησης για τις συνθέσεις του πληρώματος στα ποντοπόρα πλοία.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: Η κυβέρνηση της Ν.Δ και ο Υπουργός Ε.Ν Γ. Πλακιωτάκης αποδεικνύει καθημερινά ότι το μόνο μέλημά του είναι τα εφοπλιστικά συμφέροντα και για άλλη μια φορά με τροπολογία που κατέθεσε στην Βουλή επιχειρεί για τρίτο συνεχόμενο εξάμηνο την κατάργηση των ελάχιστων θέσεων εργασίας που προβλέπονται για έλληνες Ναυτεργάτες στην ποντοπόρο Ναυτιλία παρατείνοντας τις αντιδραστικές ρυθμίσεις (με πρόσχημα την πανδημία και τα προβλήματα στην σκάντζα των Ναυτεργατών) και έτσι εξασφαλίζει στο παρασιτικό εφοπλιστικό κατεστημένο πλήρη ελευθεριότητα στην επάνδρωση.

Με τον τρόπο αυτό ανοίγει τον δρόμο να συνεχιστεί το καθεστώς της μαύρης χαμηλόμισθης και ανασφάλιστης εργασίας. Η αντιλαϊκή αυτή πολιτική υποτάσσει τα δικαιώματα των Ναυτεργατών στο δόγμα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Αποτελεί συνέχεια μιας πολιτικής η οποία παρέχει προκλητικά προνόμια και επιχειρηματική ασυδοσία στους εφοπλιστές που σε όλη την διάρκεια της πανδημίας δεν έχουν πάρει το παραμικρό μέτρο για την εξασφάλιση της σκάντζας των Ναυτεργατών, οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε όλα τα μήκη και πλάτη της υδρογείου και τα δικαιώματά τους καταπατούνται ασύστολα!

Απαιτούμε να αποσυρθεί η νέα τροπολογία και να διασφαλιστούν πλήρως οι θέσεις εργασίας και τα εργασιακά Ναυτεργατικά δικαιώματα.

ΠΗΓΗ: ertopen.com 

Κοινοποίηση άρθρου: