https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ Δελτίο Τύπου Όχι στις συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία!

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ Δελτίο Τύπου Όχι στις συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία!

Σάμος, 20-10-2021

Δελτίο Τύπου

Όχι στις συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία!

Ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη 13/10 η συνεδρίαση της επιτροπής Παιδείας Δήμου Ανατολικής Σάμου σχετικά με την απαίτηση του Υπουργείου για συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία της χώρας. Εξέλιξη που έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και στο δήμο Ανατολικής Σάμου. Εκεί ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Σάμου κ. Βαλωμένος στην τοποθέτησή του έκανε λόγο ότι σαν κερασάκι στην τούρτα έρχεται μία απαίτηση του Υπουργείου που θα απαξιώσει κι άλλο την εκπαιδευτική διαδικασία, γεγονός που πρέπει να βρει απάντηση στις δυναμικές διεκδικήσεις για τα σχολεία μας με μπροστάρηδες τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές, τους εργαζομένους.

Θα πρέπει, τόνισε, να θέσουμε εμείς τα όριά μας για τη λειτουργία των σχολείων και να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω γιατί εδώ διακυβεύονται δύο από τα πολυτιμότερα αγαθά, η υγεία και η μόρφωση των παιδιών και του γενικότερου πληθυσμού.

Συνέχισε λέγοντας ότι τα τεράστια μορφωτικά και εκπαιδευτικά κενά που δημιουργήθηκαν με τα σχολεία κλειστά για δύο χρόνια λόγω της πανδημίας που απέτυχε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, καθώς και η κατάσταση που δημιουργήθηκε με τον σεισμό πριν από ένα χρόνο, δεν μας αφήνουν περιθώρια για άλλα πειράματα στην παιδεία.

Είναι ντροπή, είπε, η ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ χώρα να μην μπορεί να στείλει τα παιδιά της στο σχολείο. Είναι ντροπή κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ να βάζουν σε κίνδυνο την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Τέλος, έθεσε τα αιτήματα:

1. Να μην κλείσει ούτε ένα τμήμα. Έγκριση όλων των τμημάτων με βάση τις ανάγκες των μαθητών.

2. 15 μαθητές ανά τάξη.

3. Προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων. Να καλυφθούν όλα τα κενά.

4. Να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες για να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις.

5. Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών (ν. 4823/2021, ν. 4692/2020).

6. Μόνιμες προσλήψεις υπαλλήλων καθαριότητας για τα σχολεία.

Την αναλγησία του υπουργείου Παιδείας να μην την πληρώσει ο λαός.

Η Διοίκηση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΣΜΥΡΝΗΣ 2 -83100- ΣΑΜΟΣ # ΤΗΛ: 22730 27561 # FAX: 28440 # E-MAIL:eksamou@otenet.gr# SITE: www.eksamou.gr

Κοινοποίηση άρθρου: