https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Δελτίο Τύπου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Δελτίο Τύπου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Δελτίο Τύπου

Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου απέστειλε, επιστολή προς τα Υπουργεία, Εξωτερικών, Τουρισμού, και Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας την άμεση εφαρμογή του «πιλοτικού προγράμματος» χορήγησης τουριστικής βίζας βραχείας διάρκειας σε πολίτες τρίτων χωρών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, που εφαρμοζόταν μέχρι το 2019 και επέφερε σημαντική τόνωση στον τουρισμό των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου με στοχευμένη και δυναμική προώθηση του τουριστικού προϊόντος των νησιών μας.

Κατά την επιστολή γίνεται σαφές ότι το εν λόγω πρόγραμμα θεωρείται απαραίτητο όσο ποτέ να εφαρμοστεί, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη, την κρίση που έχει προκληθεί από την πανδημία του Covid-19, καθώς και την τουριστική υστέρηση που υπάρχει στα νησιά μας.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

« Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,

Το πιλοτικό πρόγραμμα χορήγησης τουριστικής βίζας βραχείας διάρκειας σε πολίτες τρίτων χωρών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, το οποίο εφαρμοζόταν μέχρι και το 2019 κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, είχε επιφέρει σημαντική τόνωση της τουριστικής κίνησης, από τα παράλια της Τουρκίας στα νησιά του Αιγαίου, στηρίζοντας τις τοπικές οικονομίες, και βοηθώντας στην ανάπτυξη εναλλακτικών – ποιοτικών μορφών τουριστικού προϊόντος.

Δεδομένων των παραπάνω, το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου, θεωρεί ότι το «πιλοτικό πρόγραμμα», αποτελεί ένα ιδιαίτερα θετικό μέτρο για τον τουρισμό των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου με στοχευμένη και δυναμική προώθηση και προβολή του τουριστικού προϊόντος των νησιών μας. Λαμβάνοντας υπόψη δε, την κρίση που έχει προκληθεί από την πανδημία του Covid-19, καθώς και ότι τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου υστερούν τουριστικά σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, η μη εφαρμογή του μέτρου αυτού, θα προκαλέσει περαιτέρω μείωση στις ήδη μειωμένες, για άλλους λόγους, αφίξεις των Τούρκων τουριστών στα νησιά μας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, θεωρούμε ότι το «πιλοτικό πρόγραμμα» είναι απαραίτητο όσο ποτέ να τεθεί σε ισχύ για το έτος 2022 για να καλύψει τα κενά που θα δημιουργηθούν. Τέλος, θέλουμε να δηλώσουμε την πεποίθησή μας ότι, αυτό το ιδιαιτέρως ζωτικό για τον τουρισμό μας, μέτρο θα ισχύσει και κατά την φετινή τουριστική περίοδο, αλλά θα αποκτήσει και μόνιμο χαρακτήρα.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παρακαλούμε ενημερώστε μας για τις ενέργειές σας. »

Μυτιλήνη, 19 Μαΐου 2022

Κοινοποίηση άρθρου: