https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Αποφυλάκιση δολοφόνου Αθ. Χορταριά: Δικαστική απόφαση χωρίς νόμιμη αιτιολογία

Αποφυλάκιση δολοφόνου Αθ. Χορταριά: Δικαστική απόφαση χωρίς νόμιμη αιτιολογία

Συμπληρωματικά με την ανάρτησή μας στην οποία σχολιάζαμε την αποφυλάκιση του μεσίτη, ενός απ’ τους δολοφόνους της Ζακ, αναπαράγουμε την τοποθέτηση που έκανε στον λογαριασμό της στο f/b η Αννυ Παπαρούσου, συνήγορος της οικογένειας του Ζ. Κωστοπούλου:

Σύμφωνα με ανακοίνωση των συνηγόρων του, αποφυλακίζεται ο κατηγορούμενος μεσίτης Αθανάσιος Χορταριάς που καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών σε κάθειρξη δέκα ετών χωρίς ελαφρυντικά και χωρίς αναστολή στην έφεση για τη θανατηφόρο σωματική βλάβη του Ζαχαρία Κωστόπουλου.
Σήμερα, το Β’ Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών αποφάσισε την αποφυλάκισή του, χωρίς να έχει καν στη διάθεσή του την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η οποία δεν έχει ακόμα καθαρογραφεί.

Με την απόφαση αυτή χωρίς νόμιμη αιτιολογία, ανατρέπεται μία εντελώς πρόσφατη δικαστική απόφαση Η εξέλιξη αυτή προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και επικυρώνει τη διαπίστωση ότι η ελληνική δικαιοσύνη αντιμετώπισε με πρωτοφανή επιείκεια τους κατηγορούμενους για το λιντσάρισμα του Ζαχαρία Κωστόπουλου. Αδιανόητη απόφαση, αφόρητη για την οικογένειά του, τραυματική για την κοινωνία που αξίωσε απονομή δικαιοσύνης.

Προσβλέπουμε στην άμεση αντίδραση της αρμόδιας δικαστικής αρχής.

ΠΗΓΗ: tsak-giorgis.blogspot.com 

Κοινοποίηση άρθρου: