https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
ΣΥΒΧΨΑ : ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΥΒΧΨΑ : ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 Νοεμβρίου, στις 18:00 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (ΠΑΤΗΣΙΩΝ)

Κάτω τα χέρια από τους ελεύθερους δημόσιους χώρους

Οι λόφοι, τα πάρκα και οι πλατείες μας δεν πωλούνται….

Επειδή ζούμε, εργαζόμαστε, διασκεδάζουμε, αγωνιζόμαστε και στο κέντρο της Αθήνας και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων θέλουμε να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην κατασκευή μετρό στην πλατεία Εξαρχείων. Είμαστε απόλυτα πεισμένες/οι ότι δεν εξυπηρετεί καμία κοινωνική ανάγκη. Εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο της καταστροφής όσων ελεύθερων δημόσιων χώρων (πλατειών, λόφων και πάρκων) έχουν απομείνει και στη συνέχεια της εμπορευματοποίησή τους. Εντάσσεται όμως και στην κυνική επιλογή της Δημοτικής αρχής και του κράτους, να ξεριζώζουν την ζωντανή ιστορία μιας εμβληματικής γειτονιάς και των ανθρώπων της, να σβήσουν κάθε ίχνος ιστορικής μνήμης και να μηδενίσουν τις εστίες αντίστασης των αγωνιζόμενων που παλεύουν για μια καλύτερη ζωή και για ένα αξιοπρεπές παρόν και μέλλον.

Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να συμμετάσχουμε ενεργά στην προγραμματισμένη διαδήλωση για την υπεράσπιση της πλατείας. Παράλληλα, απευθύνουμε το κάλεσμα και στα υπόλοιπα σωματεία με τα οποία θα επιδιώξουμε να συναντηθούμε και να πάρουμε πρωτοβουλίες ενάντια στο ξεπούλημα των ελεύθερων δημόσιων χώρων. Η υπόθεση δεν αφορά μόνο τους κατοίκους, αλλά όλους. Η αλληλεγγύη θα νικήσει.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων, Αττικής Λόντου 6, Εξάρχεια – Αθήνα | 2103820537 και 6980182255 | sylyp_vivliou@yahoo.gr

Παραθέτουμε και το κάλεσμα του συλλόγου μας στη συγκέντρωση/πορεία που έγινε το Σάββατο 24/9, 18:00 Πατησίων (Αρχαιολογικό Μουσείο)

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 Νοεμβρίου, στις 18:00 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (ΠΑΤΗΣΙΩΝ)

Κοινοποίηση άρθρου: