https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
«Σπουδάζω 3 χρόνια και θέλω το πτυχίο, όχι το χαρτί που δίνουν στο σχολείο»

«Σπουδάζω 3 χρόνια και θέλω το πτυχίο, όχι το χαρτί που δίνουν στο σχολείο»

Κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησαν οι σπουδαστές των καλλιτεχνικών σχολών, διεκδικώντας να παρθεί πίσω το απαράδεκτο Προεδρικό Διάταγμα..

Κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησαν οι σπουδαστές των καλλιτεχνικών σχολών, διεκδικώντας να παρθεί πίσω το απαράδεκτο Προεδρικό Διάταγμα που υποβαθμίζει τις σπουδές τους.

«Σπουδάζω 3 χρόνια και θέλω το πτυχίο, όχι το χαρτί που δίνουν στο σχολείο» φωναξαν οι σπουδαστές των καλλιτεχνικών σχολών, που πραγματοποίησαν μεγάλη κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

O Σύλλογος Εθνικού Θεάτρου απαιτεί όχι μόνο την άμεση ανάκληση του προεδρικού διατάγματος αλλά και την άμεση θεσμική αναβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών, με περαιτέρω στόχο την εξίσωση τους με τις σπουδές των ΑΕΙ και την αύξηση της χρηματοδότησής τους.

Επίσης, το Συντονιστικό της κατάληψης της «Ανωτέρας» Δραματικής Σχολής Εθνικού Θεάτρου επισημαίνει ότι «δικαιούμαστε εδώ και τώρα ανώτατες, αναγνωρισμένες σπουδές, που θα βάλουν τέλος στην λογική του χομπισμού, της εργασιακής επισφάλειας και της αντιμετώπισης της τέχνης ως πάρεργου» ενώ ο Σύλλογος Σπουδαστών Σχολών Χορού, Θεάτρου και κινηματογράφου, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως «αποτελεί πρόκληση για τους σπουδαστές των καλλιτεχνικών σπουδών το παρών διάταγμα την στιγμή που δημοσιεύεται, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα καθιστούμε σαφές ότι σήμερα απαιτείται ουσιαστική αναβάθμιση συνολικά της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης».

Την Τρίτη 27 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ. καλλιτεχνικά σωματεία θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Πολιτισμού. Aπό 902.gr

ΠΗΓΗ: imerodromos.gr 

Κοινοποίηση άρθρου: