https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
"ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ" – Ποτάμι νεανικής οργής για το έγκλημα στα Τέμπη – Νέα κινητοποίηση φοιτητών και μαθητών την Κυριακή (VIDEO – ΦΩΤΟ)

“ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ” – Ποτάμι νεανικής οργής για το έγκλημα στα Τέμπη – Νέα κινητοποίηση φοιτητών και μαθητών την Κυριακή (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Ενα απέραντο ποτάμι νεανικής οργής σχημάτισαν το μεσημέρι της Παρασκευή στην Αθήνα φοιτητές και μαθητές για το έγκλημα στα Τέμπη και..

Ενα απέραντο ποτάμι νεανικής οργής σχημάτισαν το μεσημέρι της Παρασκευή στην Αθήνα φοιτητές και μαθητές για το έγκλημα στα Τέμπη και τον άδικο χαμό τόσων παιδιών.

«Σήμερα το μάθημα γίνεται στον δρόμο» ήταν το μήνυμα που έδωσαν οι μαθητές και οι φοιτητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήναςτων 15μελών και των 5μελών Mαθητικών Συμβουλίων και πλήθους Φοιτητικών Συλλόγων, με σχολεία και σχολές να μένουν κλειστά.

«Τα κέρδη τους, οι νεκροί μας»Αυτό ήταν το μήνυμά τους, αυτό και το κεντρικό τους πανό, μαζί και η διαβεβαίωση: «Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή»

Στη μεγάλη πορεία που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της Αθήνας, τα συνθήματα έπεφταν βροχή: «Στο έγκλημα αυτό καμία ανοχή όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», «στον βωμό του κέρδους θυσία οι νεκροί, δεν είναι δυστυχήματα είναι επιλογή», «νέα νέε σου κλέβουν τη ζωή, σου κήρυξαν τον πόλεμο πολέμα τους κι εσύ», δηλώνοντας «στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή – η νέα γενιά δε σας συγχωρεί».

Η πορεία κατέληξε στα γραφεία της Hellenic Train με το σύνθημα – καταγγελία «Δολοφόνοι!» να απλώνεται κατά μήκος της. Αυτή τη λέξη έγραψαν φοιτητές στον χώρο που φρουρούνταν από τα ΜΑΤ, κάτι που κατήγγειλαν οι διαδηλωτές.

«Κέρδη βαμμένα στων φοιτητών το αίμα» γράφτηκε με κόκκινη μπογιά στον γυάλινο τοίχο της εταιρείας που αντανακλούσε τους διαδηλωτές να επαναλαμβάνουν το ίδιο σύνθημα, ενώ ένα μαύρο ύφασμα απλώθηκε στη μνήμη των νεκρών.

Εκεί, η διαδήλωση των φοιτητών και των μαθητών συναντήθηκε με τους εργαζόμενους, οι οποίοι μέσα σε χειροκροτήματα, και αφού ευχαρίστησαν για τη συμπαράσταση στον αγώνα τους, έχοντας και οι ίδιοι θρηνήσει νεκρούς συναδέλφους τους, προσήλθαν για συνάντηση με τη διοίκηση.

Πρίν την Hellenic Train, η πορεία σταμάτησε μπροστά στη Βουλή, όπου κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή με τους διαδηλωτές να κάθονται στο δρόμο.

«Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σ’ένανε μικρέ»Ένα από τα συνθήματα που προκάλεσε ρίγος στο κέντρο της Αθήνας.

«Προδιαγεγραμμένο έγκλημα κι οι ένοχοι γνωστοί, ποτάμι να τους πνίξει να γίνει η οργή», φώναξαν δυνατά και ξεκίνησαν την πορεία τους προς την Hellenic Train.

Ποτάμι και τα συνθήματα της οργής: «Κόστος η ασφάλεια και οι υποδομές, του κράτους οι ευθύνες δολοφονικές». «Προδιαγεγραμμένο έγκλημα κι οι ένοχοι γνωστοί, ποτάμι να τους πνίξει να γίνει η οργή».

Κι ακόμα: «Όλα για τα κέρδη και τον επενδυτή, κόστος η ασφάλεια και η ανθρώπινη ζωή», «Στο έγκλημα αυτό καμιά ανοχή όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή!».

Νωρίτερα στα Προπύλαια, μαθητές κρατούσαν μαύρα μπαλόνια, ένδειξη πένθους για όσους χάθηκαν ενώ εκπρόσωποι τους από το βήμα της συγκέντρωσης διάβαζαν μαρτυρίες, επιστολές μαθητών, αποφάσεις μαθητικών συμβουλίων σε μία κατάθεση ψυχής, δηλώνοντας παράλληλα πως δεν μένουν να κοιτούν αμέτοχοι από τις τηλεοράσεις.

Μαθητές και φοιτητές αναφέρθηκαν στις πρωτοβουλίες που ξεδίπλωσαν από την πρώτη στιγμή και εξέφρασαν την αλληλεγγύη στους συγγενείς των θυμάτων και στους τραυματίες, καταλόγισαν τις ευθύνες που αναλογούν σε όποιον παίρνει αποφάσεις για αυτούς αλλά όχι για το συμφέρον τους, που σκοτώνουν τα όνειρα τους κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Αναφέρθηκαν στα θύματα στο Μάτι, στη Μάνδρα, στο παιδί από τη Σέρρες που σκοτώθηκε μέσα στο σχολείο του και ονομαστικά σε παιδιά που χάθηκαν στα Τέμπη που όπως τονίστηκε «τους νιώθουμε σαν δικούς μας νεκρούς, είναι από εμάς και σαν εμάς».

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η Ντ. Λιάκου πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης», ενός από τα εκπαιδευτικά σωματεία που συμμετείχαν στην κινητοποίηση και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής Στ. Βαλαβάνη.

Στην κινητοποίηση το «παρών» έδωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης και Γ. Δελής.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση πως όλα όσα διατράνωσε θα διεκδικηθούν και θα εκφραστούν με νέες πρωτοβουλίες μέσα σε σχολεία και σχολές και στον δρόμο. Ηδη εξάλλου οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους την Κυριακή 5 Μάρτη στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα και μετά από εκεί η Συντονιστική των μαθητών θα προχωρήσει σε ανοιχτή συνεδρίαση, ενώ προετοιμάζουν νέο συλλαλητήριο μαθητών και φοιτητών την Τετάρτη 8 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Πηγη: 902

ΠΗΓΗ: imerodromos.gr 

Κοινοποίηση άρθρου: