https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
[Πέραμα] Αντιφασιστική παρέμβαση 4/5

[Πέραμα] Αντιφασιστική παρέμβαση 4/5

Το Σάββατο 4/5 πραγματοποιήσαμε αντιφασιστική παρέμβαση ενημέρωσης στους κεντρικούς δρόμους του Περάματος, ενόψει της δίκης των φασιστών του εργοδοτικού σωματείου “Αγ. Νικόλαος” για φασιστική επίθεση ένα χρόνο πριν σε κλιμάκιο της ΟΡ.Μ.Α. και καλέσαμε τον κόσμο στην αντιφασιστική συγκέντρωση στα Δικαστήρια Πειραιά την Τρίτη 14 Μάη στις 9πμ.

Στις 14 Μάη συνεχίζεται η δίκη των φασιστών του εργοδοτικού σωματείου «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ» της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για την δολοφονική επίθεση σε κλιμάκιο φίλων και αγωνιστών της ΟΡ.Μ.Α. πέρυσι 26 Μάη κατά τη διάρκεια εξόρμησης ενημέρωσης στο Πέραμα για προσεχή διεθνιστική διαδήλωση.

Η συνεχής αντιφασιστική μάχη που έχει λάβει χώρα στο Πέραμα για την εκδίωξη των ναζί παραμένει σημαντικό κομμάτι του αγώνα ενάντια στον φασισμό και τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς στη Ζώνη. Το κίνημα αλληλεγγύης ενάντια στη φασιστική ενέδρα παραμένει ισχυρό μέσω της συμπαράστασης δεκάδων ψηφισμάτων εργατικών και φοιτητικών συλλόγων αλλά και της εκπαιδευτικής κοινότητας (ΕΛΜΕ Πειραιά και Καλλιθέας). Η αλληλεγγύη είναι απόδειξη του μεγαλείου του ταξικού κριτηρίου των συλλογικοτήτων και αποτελεί κατάκτηση για όλο το εργατικό κίνημα.

Η συνέχεια της δίκης είναι στις 14 Μάη και αποτελεί άλλη μια μέρα μάχης για το αντιφασιστικό κίνημα. Όμως, η εξουδετέρωση των εθνικιστών δεν θα κριθεί στις αίθουσες από μία δικαστική απόφαση που θα τελεσιδικήσει κάποια στιγμή. Το κλείσιμο της ναζιστικής γιάφκας «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ» όπως και άλλων ακροδεξιών γραφείων απαιτούν την συνολική σύγκρουση του ταξικού κινήματος με τον ακροδεξιά.

Η ακροδεξιά, που προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί σε διεθνές επίπεδο, βλέπουμε να στοιχίζεται στους Τράμπ (ΗΠΑ), Ορμπάν (Ουγγαρία) και Σαλβίνι (Ιταλία), ως στρατηγική επιλογή της αστικής τάξης μέσα στο αδιέξοδο της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης. Όμως, το ταξικό κίνημα διατηρεί την ισχύ του και αντιστέκεται στις χώρες αυτές με εργατικές κινητοποιήσεις σε Ουγγαρία και αντιφασιστικές-αλληλέγγυες σε μετανάστες στην Ιταλία. Ομοίως, στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν δύο καίρια διεθνιστικές διαδηλώσεις για τα Ίμια και τη Β. Μακεδονία το προηγούμενο διάστημα.

Ο Μαχητικός Αντιφασισμός και η Διεθνιστική στρατηγική αποτελούν ικανά εργαλεία για να αποτελειώσουν τον φασιστικό μηχανισμό της Χρυσής Αυγής και να αντεπιτεθούν στην ακροδεξιά επίθεση που επιδίδεται η αστική τάξη.

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Από ΟΡΜΑ – Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

ΠΗΓΗ:https://athens.indymedia.org 

Κοινοποίηση άρθρου: