https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Ο Ρίτσαρντ Ρούσο για τους πολέμους και το πεπρωμένο

Ο Ρίτσαρντ Ρούσο για τους πολέμους και το πεπρωμένο

Είναι δύσκολο να φανταστούμε έναν κόσμο χωρίς την απειλή ενός πολέμου, εκτιμά ο βραβευμένος με Πούλιτζερ συγγραφέας Ρίτσαρντ Ρούσο σε συνέντευξή του στο περιοδικό TIME με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου, Chances Are.

«Οι πόλεμοι είναι αυτό που γνωρίζουμε για τον εαυτό μας ως ανθρώπινα όντα. Όποια ελαττώματα βλέπουμε στον εαυτό μας και στους γείτονές μας, φίλους και εχθρούς, αν υπάρχει κάτι σαν προπατορικό αμάρτημα, αυτό είναι. Και όταν αυτό το φωνάζουν οι παγκόσμιοι ηγέτες, τότε ναι, είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι θα ζήσουμε ποτέ σε έναν κόσμο όπου ο πόλεμος δεν θα είναι στη γωνία», ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Ρούσο.

Όσον αφορά το αν υπάρχει πεπρωμένο, ένα ζήτημα στο οποίο αναφέρεται συχνά στα βιβλία του, απάντησε: «Υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι γραφτά, που όσο σκληρά και να προσπαθήσουμε είναι πέρα από τις δυνατότητές μας να τα αλλάξουμε ή να τα διαμορφώσουμε. Έπειτα, υπάρχουν κάποια πράγματα στα οποία έχουμε επιρροή. Και μετά, φυσικά, είναι και η απλή τύχη. Αλλά αν υποθέσουμε ότι με βάζατε στο ίδιο ακριβώς μέρος όπου ξεκίνησα, με τους ίδιους γονείς, ζώντας στον ίδιο δρόμο, και μου δίνατε 99 ακόμα προσπάθειες, θα υπήρχαν 99 διαφορετικά αποτελέσματα».

ΠΗΓΗ:https://diastixo.gr 

Κοινοποίηση άρθρου: