https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Καταγγελία ΑΔΕΔΥ: Απολύσεις εργαζομένων σε ίδρυμα που προεδρεύει ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, επειδή ίδρυσαν σωματείο

Καταγγελία ΑΔΕΔΥ: Απολύσεις εργαζομένων σε ίδρυμα που προεδρεύει ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, επειδή ίδρυσαν σωματείο

Το Νoμαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ με ψήφισμα του καταγγέλλει την απόλυση πέντε εργαζομένων από το Άσυλο Ανιάτων, «Η Στέγη της Εκκλησίας».

Σε σχετική ανακοίνωσή του, αφήνοντας αιχμές για τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, ο οποίος προεδρεύει στο συγκεκριμένο ίδρυμα τονίζει ότι «οι απολύσεις δεν έγιναν τυχαία, μιας και οι 5 από τους 7 απολυμένους εργαζόμενους ήταν μέλη της Προσωρινής Διοίκησης του νεοϊδρυθέντος σωματείου στο συγκεκριμένο χώρο δουλειάς».

Συγκεκριμένα το Νoμαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, στο ψήφισμα σημειώνει ότι στέκεται στο πλευρό των 5 απολυμένων συναδέλφων του Άσυλου Ανιάτων, «Η Στέγη της Εκκλησίας» και υπογραμμίζει:

“Οι απολύσεις δεν έγιναν τυχαία, μιας και οι 5 από τους 7 απολυμένους εργαζόμενους ήταν μέλη της Προσωρινής Διοίκησης του νεοϊδρυθέντος σωματείου στο συγκεκριμένο χώρο δουλειάς. Λίγες μόνο μέρες μετά την επίσημη ίδρυση του σωματείου (57/20-12-2019), συγκεκριμένα στις 2/1/2020, και με ευθύνη του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος, στο οποίο προεδρεύει ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, προχώρησαν στην αναιτιολόγητη απόλυση των συναδέλφων. Στα πρόσωπα των συγκεκριμένων εργαζομένων τιμωρήθηκε εκδικητικά η συλλογική πάλη για να μην υπάρχουν συνθήκες γαλέρας στη δουλειά, να τηρείται έστω και αυτή η λειψή εργατική νομοθεσία για τις συμβάσεις εργασίας, να δηλώνονται και να καταβάλονται σωστά οι μισθοί, να είναι επαρκώς στελεχωμένο το ίδρυμα.

Τέτοιες πρακτικές δεν θα περάσουν! Θα τις διαλύσει η οργανωμένη πάλη των εργαζομένων μέσα από τα σωματεία τους!

Διεκδικούμε:

Να παρθούν τώρα πίσω οι απολύσεις.
Να εφαρμοστεί στο ακέραιο η εργατική νομοθεσία σε ό, τι έχει να κάνει με τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Να στελεχωθεί επαρκώς το Άσυλο Ανιάτων, ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση με τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων και να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των τροφίμων.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ!

ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!”

ΠΗΓΗ: imerodromos.gr 

Κοινοποίηση άρθρου: