https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
ΑΕΚ: Εισήγηση-κόλαφος από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ – Η αντίδραση της ΠΑΕ

ΑΕΚ: Εισήγηση-κόλαφος από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ – Η αντίδραση της ΠΑΕ

Πολύ αυστηρές ποινές στην ΠΑΕ, αλλά και σε φυσικά πρόσωπα εισηγήθηκε το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για φερόμενη εμπλοκή της ΑΕΚ στις εκλογές της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας. Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν και επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην έκθεση του το εν λόγω τμήμα προτείνει αφαίρεση 10 βαθμών από την Ένωση και αποκλεισμό εφ΄ όρου ζωής από την ενασχόλησή τους με το ποδόσφαιρο για τρία πρόσωπα.

Η αρχική αντίδραση της ΠΑΕ είναι πως η υπόθεση δεν αφορά σε παραπομπή της ΠΑΕ ή του Δημήτρη Μελισσανίδη αλλά πρόκειται απλώς για μια εισήγηση του ερευνητή Ανδρέα Αθανασίου προς την Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία και καλείται να αποφασίσει αν θα γίνει ή όχι η παραπομπή.

Η πρώτη τοποθέτηση της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ στην υπόθεση ανέφερε ότι «την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη δεν μπορεί να τον ακουμπήσει κανείς, πόσο δε μάλλον με μία ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή στημένη διαδικασία. Εμείς δεν φοβόμαστε τίποτα. Έχουμε στοιχεία που αποδεικνύουν τη σκευωρία και θα τα βγάλουμε όταν έρθει η ώρα». Και εν συνεχεία συμπλήρωνε πως «είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ δεν θα αρκεστεί στο ρόλο της αντιμετώπισης των αστείων κατηγοριών και της εμπλοκής της σε μία ανύπαρκτη ιστορία αλλά θα βγει στην αντεπίθεση και θα καταγγείλει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς στην ελληνική δικαιοσύνη».
AEK: «Ξεκάθαρα στημένη διαδικασία»

Οι εξελίξεις στην υπόθεση της «Ένωσης Πολιτών-Φιλάθλων Καρδίτσας» προκάλεσε την οργή της Ένωσης. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το βράδυ της Δευτέρας είχε διαρρεύσει η εισήγηση του ερευνητή Ανδρέα Αθανασίου προς την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, στην οποία προτείνει ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών από την ΑΕΚ και ισόβιο αποκλεισμό από τα γήπεδα για τον Δημήτρη Μελισσανίδη, τον συνεργάτη του Γιάννη Παπαδόπουλο και τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αχαϊας, Άγγελο Δανιήλ. Σύμφωνα με την καταγγελία της «Ένωσης Πολιτών» που δεν υπάρχει ως σωματείο στα μητρώα της ΕΠΣ Καρδίτσας και της ΕΠΟ τα πρόσωπα αυτά προσπάθησαν να χειραγωγήσουν τις εκλογές της ΕΠΟ το 2016.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ αντέδρασε έντονα, μολονότι δεν υπάρχει παραπομπή, αλλά απλώς μία έκθεση προς την Επιτροπή. Το γεγονός, όμως, ότι όλες οι διαδικασίες κινήθηκαν με ταχύτητα… εξπρές αποτελεί -σύμφωνα πάντα με τους «κιτρινόμαυρους»- ακόμη μία ένδειξη ότι πρόκειται για μια κατασκευασμένη και μεθοδευμένη υπόθεση, η οποία είχε στηθεί βιαστικά πριν από τις πρόσφατες εκλογές της ΕΠΟ.

«Στήνουν την ΑΕΚ στο εδώλιο με μία ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή στημένη διαδικασία, αλλά την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη δεν μπορεί να τον ακουμπήσει κανείς» είναι η θέση της ΠΑΕ. Ταυτόχρονα σύμφωνα με την ΑΕΚ εγείρονται τεράστια ερωτηματικά για τη διαρροή της εισήγησης Αθανασίου αφού η διαδικασία είναι πλήρως εμπιστευτική και δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί με την οριστική παραπομπή στο ακροατήριο. Αυτό σημαίνει ότι η ΠΑΕ δεν αποκλείεται να στραφεί και εναντίον της Επιτροπής για παραβίαση της εμπιστευτικότητας της διαδικασίας. Στην Ένωση θεωρούν δεδομένο ότι κατασκευάστηκε μία υπόθεση με προφανή στόχο να δημιουργηθεί ανωμαλία στην ΑΕΚ, από πρόσωπα που δεν ικανοποιήθηκαν από το πρόσφατο αποτέλεσμα των εκλογών της ΕΠΟ.

Ταυτόχρονα, η ΑΕΚ θεωρεί ότι η έρευνα για την καταγγελία της «Ένωσης Πολιτών» περιέχει παντελώς κατασκευασμένες ιστορίες χωρίς την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα. «Πρόκειται για εντελώς αστεία υπόθεση που δεν μας προκαλεί την παραμικρή ανησυχία και θα την αντιμετωπίσουμε περνώντας στην αντεπίθεση και στρεφόμενοι εναντίον όλων όσοι επιχείρησαν εκτελώντας εντολές να σπιλώσουν την ομάδα μας» είναι η κυρίαρχη σταση που επικρατεί στο στρατόπεδο του συλλόγου.
      ΠΑΕ ΑΕΚ: «Έχουμε στοιχεία. Θα μάθει όλη η Ελλάδα για το στήσιμο»

Στοιχεία που αποδεικνύουν ότι είναι στημένη η υπόθεση της καταγγελίας στην Επιτροπή Δεοντολογίας έχει η ΠΑΕ ΑΕΚ. Αυτό επικοινωνεί και επίσημα, απαντώντας σε δημοσίευμα το οποίο κάνει λόγο για 50 μάρτυρες που έχουν καταθέσει εναντίον της.

Σύμφωνα με τους «κιτρινόμαυρους», δεν πρόκειται για μάρτυρες κατηγορίες, αλλά για όλους όσοι κλήθηκαν σε χρόνο-ρεκόρ να καταθέσουν. Ανάμεσά τους υπάρχουν ελάχιστες καταθέσεις που είναι επιβαρυντικές, όχι όμως για την ΑΕΚ, αλλά για τις εκλογές της ΕΠΟ το 2016. Συν τοις άλλοις, ελέγχεται η αξιοπιστία τους, αφού αφορούν ηττημένους εκλογών που μάλιστα έχουν μηνυθεί από τους νικητές.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα παραθέτει η ΑΕΚ μία αναφορά στην Επιτροπή Δεοντολογίας που δεν είναι καν κατάθεση, αλλά το κείμενο της μήνυσης που είχε κάνει ηττημένος από εκλογική διαδικασία. «Και ενώ η δική του μήνυση έχει τεθεί στο αρχείο του οικείου δικαστηρίου, η μήνυση που έχει γίνει εναντίον του είναι ακόμα σε δικαστική εξέλιξη! Υπάρχει επίσης άλλη κατάθεση για εκλογές τοπικής ποδοσφαιρικής Ένωσης από μάρτυρα, τον οποίο ο πρόεδρος της συγκεκριμένης Ένωσης έχει εδώ και τρία χρόνια καταγγείλει στην Επιτροπή Δεοντολογίας για πλαστογραφία!».

Έτσι η ΠΑΕ ΑΕΚ εξοπλίζεται νομικά και διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση: «Έχουμε όλα τα στοιχεία που θα αποδείξουν το στήσιμο και θα τα μάθει όλη η Ελλάδα την κατάλληλη στιγμή». Θεωρεί, δε, ότι μέχρι τώρα σε όλες τις καταγγελίες δεν υπάρχει πουθενά εμπλοκή της ΑΕΚ, ούτε προκύπτει το παραμικρό κέρδος για τον σύλλογο.

ΠΗΓΗ: enikos.gr 

Κοινοποίηση άρθρου: