https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Αλληλεγγύη στον Τζούλιαν Ασάνζ!

Αλληλεγγύη στον Τζούλιαν Ασάνζ!

Η σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ έρχεται να κολλήσει στην οργανωμένη επίθεση των κυρίαρχων εναντίον του ελεύθερου διαδικτύου. Μετά το νόμο για τα πνευματικά δικαιώματα και τον προς ψήφιση ευρωτρομονόμο του διαδικτύου η σύλληψη του Ασάνζ έρχεται να αποδείξει ότι οι κυρίαρχοι όχι μόνο θέλουν να ελέγξουν τις πληροφορίες αλλά και να εξοντώσουν κάθε ελεύθερη φωνή και στάση. Για εμάς επίσης δεν είναι τυχαίο ότι λίγες μέρες πριν εγκρίθηκε στο Εκουαδόρ δάνειο από το ΔΝΤ ύψους 4,2 δις δολαρίων. Είναι προφανές ότι η συμφωνία περιελάμβανε και την σύλληψη του Ασάνζ. Φαίνεται πως ο Ασάνζ δεν χαρίστηκε ούτε στον ίδιο τον πρόεδρο του Εκουαδόρ που του παρείχε άσυλο και διέρρευσε έγγραφα μέσω της ιστοσελίδας του WikiLeaks που εμπλέκoυν τον πρόεδρο της χώρας, Λενίν Μορένο σε σκάνδαλο διαφθοράς, το λεγόμενο ΙΝΑPapers. Επίσης o Μορένο κατηγορεί τα WikiLeaks του Ασάνζ για διαρροή φωτογραφιών της προσωπικής του ζωής.

Ο Ασάνζ μέσω της ιστοσελίδας του (wikileaks) είχε κάνει γνωστά πολλά εγκλήματα των ΗΠΑ στους πολέμους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, μέσω βίντεο αλλά και 500.000 απόρρητων εγγράφων. Στα έγγραφα αυτά περιγραφόταν όλες οι επιθέσεις και όλοι οι θάνατοι που έγιναν στους πολέμους με αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν 15.000 θάνατοι που οι ΗΠΑ τους κρατούσαν κρυφούς. Επίσης είχε αποκαλύψει έγγραφα από τις φυλακές Γκουαντάναμο και Αμπού Κράιμπ και τα κολαστήρια που περνάνε οι έγκλειστοι σ’ αυτές τις φυλακές. Είχε αποκαλύψει την τεράστια περιβαλλοντική μόλυνση που προξένησε η ευρωπαϊκή πετρελαϊκή εταιρεία Trafigura, όταν ξεφορτώθηκε βιομηχανικά απόβλητα στην Ακτή του Ελεφαντοστού. Μετά την δημοσιοποίηση του εγκλήματος η εταιρεία αναγκάστηκε, ύστερα από δικαστική απόφαση, να αποζημιώσει με 46 εκ. δολάρια τα θύματα της καταστροφής. Επίσης εξ αιτίας της δημοσίευσης 250.000 απόρρητων εγγράφων δημιουργείται το σκάνδαλο Cablegate στις ΗΠΑ.

Ακόμα, δημοσιοποιεί 5 εκατομμύρια emails από την εκδοτική εταιρεία Stratfor και αποκαλύπτει ότι παρέχει εμπιστευτικές πληροφορίες σε μεγάλες εταιρείες και κυβερνητικές υπηρεσίες. Οι πληροφορίες έχουν να κάνουν με διάφορες οργανώσεις ακτιβιστών, πολιτικά και οικονομικά πρόσωπα, πολίτικες κρατών, αλλά και ανθρώπους σε διάφορες χώρες που πληρώνονται για να παρέχουν πληροφορίες σε αυτή την «εκδοτική» εταιρεία. Δημοσιοποιεί 2,3 εκατομμύρια emails που αφορούν τη Συρία ακόμα και του Άσαντ, στα οποία αποκαλύπτονται πώς κάποιες δυτικές εταιρείες επωφελούνται από τον πόλεμο στη Συρία.

Οι κυρίαρχοι μέσω των ελεγχόμενων ΜΜΕ και δημοσιογράφων που καμμία σχέση δεν έχουν με τον Ασάνζ θα επιχειρήσουν να τον βγάλουν τουλάχιστον παράφρονα. Είναι συνηθισμένη πρακτική που σκοπό έχει να εκμηδενίσει την προσωπικότητα των εκάστοτε συλληφθέντων. Ήδη κυκλοφορούν πολλά τέτοια άχρηστα ρεπορτάζ που δείχνουν δυο άπλυτα πιάτα σ’ ένα νεροχύτη καθώς και ένα άπλυτο τηγάνι δίπλα ως απόδειξη ότι ο Ασάζνζ ήταν ακατάστατος, υπονοώντας ότι ίσως να τα έχει χαμένα. Επίσης υπάρχουν πολλά ρεπορτάζ που αναφέρονται στα μακριά μαλλιά και τα γένια του ως απόδειξη ότι ο Ασάνζ μετά από τόσα χρόνια κλεισμένος στην πρεσβεία του Εκουαδόρ είχε αρχίσει να τα χάνει. Αυτά τα τραγελαφικά ρεπορτάζ το μόνο που μας κάνουν είναι να είμαστε δυο φορές πιο σίγουροι για την αλήθεια του συνθήματος: Αλήτες- Ρουφιάνοι- Δημοσιογράφοι. Όσο οι δημοσιογράφοι δεν δείχνουν αλληλεγγύη σε ανθρώπους, σαν τον Ασάνζ, που δείχνουν τον δρόμο για το πώς πρέπει να γίνεται η έρευνα και η αποκάλυψη της αλήθειας τόσο για εμάς θα είναι Αλήτες και Ρουφιάνοι, πιστά σκυλιά των εξουσιαστών και συνυπεύθυνοι της εκμετάλλευσης του ανθρώπινου γένους.

Ελευθερόκοκκος

ΠΗΓΗ:https://anarchypress.wordpress.com 

Κοινοποίηση άρθρου: