https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Αλλοι τρεις νεοναζιστές εγκληματίες ζητούν να αποφυλακιστούν

Αλλοι τρεις νεοναζιστές εγκληματίες ζητούν να αποφυλακιστούν

θα κριθούν την Τετάρτη 1 Δεκέμβρη από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών…

Οι νεοναζιστές εγκληματίες Μπαρμπαρούσης, Κορκοβίλης και Τσιόρβας ζητούν να αποφυλακιστούν και τα αιτήματά τους θα κριθούν την Τετάρτη 1 Δεκέμβρη από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών. Και οι τρεις υποθέσεις είναι εξ αναβολής.

Ο Κορκοβίλης και ο Τσιόρβας έχουν καταδικαστεί σε 9 χρόνια κάθειρξη για ένταξη στην εγκληματικό οργάνωση ΧΑ και για συνέργεια στη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα. Ηταν και οι δύο εξέχοντα μέλη του δολοφονικού νεοναζιστικού τάγματος εφόδου της Νίκαιας.

Οι υποθέσεις και των δύο εκδικάστηκαν για πρώτη φορά στις 3 Νοέμβρη. Ζήτησαν και οι δύο αναβολή με αιτιολογίες που θύμιαζαν… προφάσεις εν αμαρτίαις, όπως γράψαμε στο ρεπορτάζ μας εκείνη τη μέρα.

Ο Τσιόρβας ζήτησε αναβολή επειδή έχει αλλάξει δικηγόρο (αντί της γνωστής Βελέντζα εμφανίστηκε δικηγόρος ονόματι Μαζαράκη, η οποία δήλωσε ότι δεν έχει εξουσιοδοτηθεί και δεν έχει πάρει τα έγγραφα από τη φυλακή, γι’ αυτό ζητάει αναβολή)!

Ο Κορκοβίλης έχει δικηγόρο τον Τζεμπετζή, υποψήφιο περιφερειάρχη της ΧΑ στην Πελοπόννησο (έχει εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος), ο οποίος ζήτησε αναβολή ισχυριζόμενος ότι ο αδερφός του Κορκοβίλη ήταν σε καραντίνα λόγω covid και δεν μπορούσε να προσέλθει να καταθέσει!

Προφανώς, αιφνιδιάστηκαν από την αντικατάσταση του εισαγγελέα Περικλή Δράκου, που ήταν προγραμματισμένο να είναι στον έδρα του Πενταμελούς. Ο Π. Δράκος είχε προτείνει να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις αποφυλάκισης του Ηλιόπουλου και της Πόπορη, κορυφαίων στελεχών του νεοναζιστικού μορφώματος, στη συνεδρίαση του Πενταμελούς Αναστολών την 1η Φλεβάρη του 2021, με το επιχείρημα ότι η ΧΑ διαλύθηκε και δεν υπάρχει κίνδυνος διάπραξης νέων αδικημάτων! Ηταν παρών ως ακροατής στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων το 2019, όταν αγόρευε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου, η οποία είχε προτείνει την αθώωση των χρυσαυγιτών! Ηταν ο εισαγγελέας που άσκησε έφεση κατά των αθωωτικών πτυχών της πρωτόδικης απόφασης για τον Τάσο Θεοφίλου, ώστε να μην πάει η υπόθεση του αναρχικού κομμουνιστή στο Μεικτό Ορκωτό, αλλά να παραμείνει στη δικαιοδοσία του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Ο Θεοφίλου αθωώθηκε τελικά για τα πάντα, όπως είναι γνωστό. Εισαγγελέας της έδρας στο Τριμελές Κακουργημάτων που καταδίκασε πρωτόδικα τον Θεοφίλου ήταν η Αδαμαντία Οικονόμου! Πολλές… συμπτώσεις μαζεμένες. Ο συγκεκριμένος εισαγγελέας ζήτησε να μην ανέβει στην έδρα όλο τον Νοέμβρη, ενώ δεν τον βλέπουμε στην έδρα κανενός δικαστηρίου του Εφετείου και τον Δεκέμβρη.

Ο «σταρ» της ημέρας, βέβαια, είναι ο Μπαρμπαρούσης. Αυτός έχει καταθέσει μια αίτηση αποφυλάκισης, η οποία απορρίφθηκε ομόφωνα στις 19 Απρίλη. Στη συνέχεια ο συνήγορός του -προφανώς με εντολή του Μπαρμπαρούση- υπέβαλε δεύτερη αίτηση για την αποφυλάκισή του και είχε οριστεί δικάσιμος για τις 6 Σεπτέμβρη του 2021. Στη συνεδρίαση της 6ης Σεπτέμβρη, ο συνήγορός ζήτησε την αναβολή της γιατί δεν προσήλθε ο μάρτυρας-πατέρας του Μπαρμπαρούση και έτσι η εκδίκαση αναβλήθηκε για τις 6 Οκτώβρη. Στις 6 Οκτώβρη ξαναζήτησε αναβολή! Κάποιος που βιάζεται να αποφυλακιστεί, για να βοηθήσει τον πατέρα του στα πρόβατα και να μπορεί να πληρώνει διατροφή στην πρώην σύζυγό του, ζητάει τη μια αναβολή μετά την άλλη! Σύνθεση «φιλική» ψάχνει και πολιτικοκοινωνικό κλίμα που να μην είναι φορτισμένο από τις επιθέσεις των επανεμφανισθέντων νεοναζιστικών ταγμάτων εφόδου.

Ο Μπαρμπαρούσης έκανε και στη δίκη της ΧΑ προσπάθεια να γλιτώσει τη φυλακή (μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη 6 ετών). Εμφανίστηκε σαν… φτωχός αγρότης που πρέπει να βοηθήσει τον ανήμπορο πατέρα του, δεν έπεισε όμως. Ακόμα, ισχυρίστηκε ότι πληρώνει διατροφή στην πρώην σύζυγό του. Μόνο που με το ύψος της διατροφής τα έκαναν… μαντάρα. Δύο χιλιάδες ευρώ είχαν ισχυριστεί στη δίκη της ΧΑ, στα χίλια πεντακόσια κατέβηκαν στην αίτηση αποφυλάκισης στις 19 Απρίλη! Επίσης, εμφανίστηκε ως… διαγραμμένος από τη ΧΑ (πράγμα που είναι ψευδές), ενώ παραμένει ενεργός νεοναζιστής (έχει ακολουθήσει τον Κασιδιάρη).

Οταν το τάγμα εφόδου του Μπαρμπαρούση λιντσάριζε αλλοδαπούς μικροπωλητές στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου.

Στη συνεδρίαση της προσεχούς Τετάρτης, σύμφωνα την ιστοσελίδα του Εφετείου Αθηνών, πρόεδρος στο Πενταμελές Αναστολών θα είναι η Αικατερίνη Μουμουζιά, μέλη οι Θεοφανώ Κουτσουμπέλη, Αργυρούλα Νικολακούδη, Αριστέα Ρουσέα και Χαρίκλεια Ηλιοπούλου και εισαγγελέας η Ουρανία Στέκα.

Τέλος, θυμίζουμε ότι την ίδια μέρα (Τετάρτη 1 Δεκέμβρη) θα εκδικαστεί από τον Αρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης που έχει ασκήσει ο αντεισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου Χαράλαμπος Μωυσίδης κατά της απόφασης 1126/2021 του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, με την οποία αποφυλακίστηκε το γκεσέμι της νεοναζιστικής συμμορίας της ΧΑ Πατέλης, πυρηνάρχης της Νίκαιας και επικεφαλής του διαβόητου τάγματος εφόδου που ανέλαβε και εκτέλεσε την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η αίτηση αναίρεσης θα εκδικαστεί από το Ζ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο του ανώτατου δικαστηρίου Μιλτιάδη Χατζηγεωργίου. Εισαγγελέας θα είναι ο Χαράλαμπος Μωυσίδης που έχει ασκήσει την αναίρεση. Η υπόθεση στο πινάκιο έχει αριθμό 25 (σε σύνολο 36 υποθέσεων) και η αίθουσα εκδίκασης είναι στον 1ο όροφο (αίθουσα Πολιτικού) του Αρείου Πάγου. Η συνεδρίαση αρχίζει στις 9:30.

ΠΗΓΗ: eksegersi.gr

ΠΗΓΗ: imerodromos.gr 

Κοινοποίηση άρθρου: