https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΣ για ΑΚΡΙΒΕΙΑ,ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ,ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ Α'ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΣ για ΑΚΡΙΒΕΙΑ,ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ,ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ Α’ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
ΣΜΥΡΝΗΣ 2 – 83100 – ΣΑΜΟΣ # ΤΗΛ: 22730 27561 # FAX: 28440
# E-MAIL: eksamou@otenet.gr # SITE: www.eksamou.gr
15 Δεκέμβρη 2022

ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΒΑΡΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ, ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ, ΤΗΣ ΕΠΙΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ και ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Παλεύουμε για ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας, μπλόκο στο ξεσπίτωμα από τους πλειστηριασμούς πρώτης – κύριας κατοικίας.
Έχουμε πλέον χορτάσει από σωτήρες και η υπομονή των εργαζομένων έχει εξαντληθεί και έχει μετατραπεί σε οργή και αγανάκτηση.
Αυτή πρέπει να κατατεθεί στον οργανωμένο αγώνα και να γίνει χείμαρρος διεκδίκησης για όλα όσα έχουμε ανάγκη σήμερα εμείς και οι οικογένειές μας.
Αυτό ήταν και το μήνυμα της μεγάλης απεργίας στις 9 Νοέμβρη που ήταν από τις πιο μαζικές των τελευταίων ετών, με χιλιάδες εργαζόμενους πανελλαδικά να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις και ακόμη περισσότερους να νεκρώνουν εκατοντάδες χώρους δουλειάς.

Η 9η Νοέμβρη έστειλε ηχηρό μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα.
Με μεγαλύτερο κουράγιο και ορμή εντείνουμε τις διεκδικήσεις μας για αυξήσεις στους μισθούς, για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για να έχουμε φθηνό ρεύμα και βασικά αγαθά. Συνεχίζουμε από την πρώτη γραμμή του αγώνα, με την αισιοδοξία που πηγάζει από το δίκιο των διεκδικήσεων, από την ανάγκη για ζωή που δεν θα στενάζει με επιδόματα και voucher. Ακυρώνουμε στην πράξη τους αντεργατικούς νόμους όπως το νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη, σπάμε την τρομοκρατία, τα εμπόδια που βάζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και κυβερνήσεις τους.
Αυτή είναι η λαϊκή απάντηση στην πολιτική που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις και οδηγεί σήμερα 7 στους 10 εργαζόμενους να έχουν κόψει αρκετά είδη διατροφής λόγω της ακρίβειας και της κοροϊδίας του «καλαθιού». Στο δυσβάστακτο κόστος πληρωμής του ρεύματος, την ίδια στιγμή που οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια έχουν στήσει πάρτι κερδών.
Μόνο η δική μας αγωνιστική δράση, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, η οργάνωσή μας μπορούν να δώσουν θετική έκβαση για τις διεκδικήσεις μας και τη ζωή μας! Μόνο η ενεργητική παρέμβασή μας στους χώρους δουλειάς, σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε γειτονιά μπορεί να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα με αυξήσεις, με πραγματική ανακούφιση του εργαζόμενου λαού!
Δεν χωράει αναμονή και ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική, σε όλους αυτούς που υπόσχονται προεκλογικά λύσεις στα προβλήματά μας και κάθε φορά μας φορτώνουν επιπλέον βάρη στην πλάτη μας. Τους ζήσαμε και έχουμε πληρώσει ήδη πολλά. Δεν πρόκειται να πληρώσουμε ξανά.
Απορρίπτουμε τον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό που φέρνει μεγαλύτερη ακρίβεια, φτώχεια, φορολογική αφαίμαξη σε βάρος του λαού, που θα κληθεί να σφίξει και άλλο το ζωνάρι για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η τρελή κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει νέες αυξήσεις φόρων για το λαό που θα ξεπεράσουν τα 50δις ευρώ την ίδια στιγμή που μοιράζει στους επιχειρηματικούς ομίλους 14 δις ευρώ. Έρχονται νέες περικοπές σε Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση συνεχίζοντας την εγκληματική πολιτική ενάντια στη ζωή και στα δικαιώματά μας
Απαιτούμε:
• 825€ κατώτερο μισθό στον Ιδιωτικό τομέα, αυξήσεις 20% στον Δημόσιο τομέα
• Συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό
• Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, όχι στις απλήρωτες υπερωρίες
• Καταβολή ΑΜΕΣΑ του δώρου Χριστουγέννων σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Επιστροφή 13ου και 14ου μισθού, 13ης και 14ης σύνταξης.
• Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος .Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στην ενέργεια.
• Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη) και κατάργηση του ΦΠΑ σε αυτά τα είδη.
• Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
• Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.
• Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.
• Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
• Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.
• Να σταματήσει κάθε ιδιωτικοποίηση στο δημόσιο σύστημα υγείας με άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού σε όλους τις δημόσιες δομές Υγείας του νομού μας.
• Όχι στην εμπορευματοποίηση του φαρμάκου. Επάρκεια και διασφάλιση δωρεάν φαρμάκων για όλο τον λαό.
• Να μειωθούν τώρα όλα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και τα ναύλα (οχημάτων – εμπορευμάτων) κατά 50% χωρίς να δοθούν νέες επιδοτήσεις και προνόμια στους εφοπλιστές. Δωρεάν μετακινήσεις για άνεργους, φοιτητές και στρατευμένους, για ΑΜΕΑ, χρονίως πάσχοντες. Καταβολή χρημάτων για το μεταφορικό ισοδύναμο

Η δύναμη βρίσκεται στη μαζική οργάνωση και στον ταξικό αγώνα
Παίρνουμε δύναμη από την ακύρωση ξεσπιτώματος της χαμηλοσυνταξιούχου στου Ζωγράφου αλλά και αλλού, έπειτα από την μαχητική παρέμβαση του λαϊκού κινήματος, σωματείων και φορέων ενάντια στα κοράκια των τραπεζών και τα funds.
Με αποφασιστικότητα, με μαχητικότητα και ξεσηκωμό σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά να γίνει η οργή μας δύναμη διεκδίκησης και ελπίδας δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τις νέες μεγάλες πανελλαδικές κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα.

Κοινοποίηση άρθρου: