Ανακοινώσεις Σ.Ε.Π.Ε. Ικαρίας-Φούρνων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ

Όχι στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής στην Ικαρία!

Το πρόβλημα με την ειδική αγωγή στην Ικαρία έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.

Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι από τη μία η κυβέρνηση υπερηφανεύεται για τα ψίχουλα του προϋπολογισμού στη δημόσια εκπαίδευση και τους διορισμούς στην ειδική αγωγή, που δεν καλύπτουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες, και από την άλλη αφήνει τις δομές ειδικής αγωγής Ικαρίας δίχως οργανικές θέσεις ΕΕΠ και ΕΒΠ. Η χρόνια υποστελέχωση των δομών ειδικής αγωγής της περιοχής μας και το άλυτο πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών, απειλούν με κλείσιμο τις εν λόγω εκπαιδευτικές δομές και αποδεικνύουν στην πράξη τις επιδιώξεις αυτής της κυβέρνησης και των προηγούμενων για την Ειδική Αγωγή, ιδιαίτερα στις μικρές και απομακρυσμένες περιοχές.

Επιπλέον, από το Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα παιδιά μένουν στα σπίτια τους λόγω έλλειψης μεταφορικών μέσων. Φτάσαμε το 2019 να ζητάμε το αυτονόητο, να πάνε τα παιδιά σχολείο. Οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία έχουν ανάγκη όχι μόνο έναν εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής, αλλά και όλες εκείνες τις ειδικότητες που ένα σχολείο ειδικής αγωγής μπορεί να προσφέρει.

Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο σωματείο για να διεκδικήσουμε:

-Οργανικές θέσεις και μόνιμοι διορισμοί για όλες τις ειδικότητες που απαιτούνται για να λειτουργούν σωστά οι δομές ειδικής αγωγής του νησιού. Κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων δασκάλων ειδικής αγωγής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο.

-Άμεση λύση των προβλημάτων στη μεταφορά των παιδιών.

-Κατάργηση της Κ.Υ.Α. για τις μεταφορές μαθητών. Δημόσιες, δωρεάν, ασφαλείς μεταφορές, ειδικά σχεδιασμένες για τις ανάγκες των μαθητών, για να μη βρίσκεται ούτε ένας μαθητής μακριά από το σχολείο.

-Δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές δομές πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης, εκπαίδευσης και αποκατάστασης με σύγχρονα επιστημονικά αναλυτικά προγράμματα και δωρεάν υπηρεσίες.

9/1/2020

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ

Αλληλεγγύη στο αγώνα των εργαζομένων στον ΟΤΕ.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Αξιοποιώντας το τεράστιο αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν διασφαλίσει στο κεφάλαιο όλες οι κυβερνήσεις του, η εργοδοσία κατέθεσε (στις 7/1/2020) μηνύσεις σε βάρος απεργών συνδικαλιστών και εργαζομένων, με βάση τις οποίες η αστυνομία συνέλαβε πέντε συνδικαλιστές των σωματείων ΠΕΤ ΟΤΕ και ΠΑΣΕ ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη.

Οι 5 συλλήψεις συνδικαλιστών των σωματείων ΠΕΤ ΟΤΕ και ΠΑΣΕ ΟΤΕ δείχνουν με ποιο τρόπο έχει αποφασίσει η εργοδοσία να περάσει όλα τα αντεργατικά της σχέδια, έχοντας κυριολεκτικά ξεσαλώσει από την πολιτική της κυβέρνησης που χτυπά την απεργία, την οργάνωση των εργαζομένων, τις διαδηλώσεις.

Η αλληλεγγύη στην απεργία και τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του ΟΤΕ, για αξιοπρεπή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι σε κάθε προσπάθεια να περάσει η καταστολή, η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία.

Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους του ΟΤΕ!

Να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις!

Υπογραφή τώρα Συλλογικής Σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου!

9/1/2020

Αποστολέας Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ικαρίας & Φούρνων

Πατήστε για κοινοποίηση
Κρύψε την κοινοποίηση
Scroll Up